Snel geld lenen via pandjesbaas of bank van lening

Snel en direct geld lenen in 2020 en 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Stel ik heb snel geld nodig. Snel geld lenen kan dan op meerdere manieren. De oudste vorm van snel geld lenen is het lenen via een pandjesbaas. De pandjesbaas bestaat nog steeds en is vaak ook vervangen door een stadsbank van lening of Kredietbank. Lenen met een onderpand is op de snelle flitslening na de snelste manier om over contant geld te kunnen beschikken. Er is bovendien geen BKR toetsing nodig. Lenen ondanks BKR kan dus nog steeds heel snel met een flitskrediet of een onderpand.

Stadsbank van lening en Kredietbank als pandjesbaas en lommerd

De stadsbank van lening of de gemeentelijke Kredietbank van lening is onderdeel van het gemeentelijke apparaat. Het is een andere bank dan andere. U kunt er niet sparen of beleggen, maar wel lenen met onderpand. Deze is bank is een lommerd. Dat wil zeggen dat u goederen kunt belenen. U gaat naar de bank van lening met goederen van waarde, zoals juwelen of een duur horloge. Maar het kan ook een dure fiets of camera zijn. Enige regel is dat het voldoende waarde moet hebben en u minimaal 18 jaar oud bent. Als u aan de balie staat, wordt wat u als onderpand hebt meegebracht direct getaxeerd. Daarbij gaat het niet om de waarde, die u ooit voor het te belenen goed of apparaat hebt betaald, maar de waarde waarvan de taxateur denkt dat het onderpand op een veiling zeker kan opbrengen. Na aftrek van wat kosten, komt de taxateur aan de zogenaamde leensom. Deze leensom, die een stuk lager is dan de geschatte waarde, krijgt u, als u dat wilt, direct mee.

Het pandbewijs van de bank van lening

Daarmee bent u wat u bij de bank aanbiedt niet kwijt. U krijgt namelijk een pandbewijs, met:

  1. De bank waar u beleent. Er zijn namelijk vele banken van lening in ons land.
  2. Uw klantnummer.
  3. De beleende som.
  4. De geschatte waarde.
  5. De omschrijving van het artikel.
  6. De looptijd van de lening.
  7. De te betalen rente.

Met dit pandbewijs kunt u binnen zes maanden uw onderpand weer ophalen, als u samen met de beleende som of lening inclusief de verschuldigde rente terug betaalt. U kunt er ook voor kiezen, om het onderpand nogmaals voor een periode van zes maanden te belenen. Dat kunt u zo vaak herhalen als u maar wilt, op voorwaarde dat elke zes maanden de rente op de lening wordt betaald. De betaling van rente kan ook via het internet plaats vinden, zodat u niet per se weer naar de bank hoeft te gaan.

Veiling van het onderpand

Maar u hebt meer mogelijkheden. Als u vindt dat u wel een aardig bedrag hebt gehad en de lening niet wilt of niet kunt aflossen, of niet opnieuw wilt belenen, kunt u het onderpand bij de bank laten. De bank zal u enige tijd voor het aflopen van de zes maanden waarschuwen, dat als u de rente niet betaald de bank zal overgaan tot veiling van het onderpand. U krijgt dan na veiling de overwaarde van de veilingopbrengst minus de kosten en openstaande rente uitgekeerd. En dat kan voor u best goed uitpakken, want in de praktijk blijkt het bedrag, dat u van de bank van lening contant meekrijgt, vaak hoger te zijn dan wat een juwelier of andere handelaar u zou geven. Is het minder dan u dacht, dan kiest u gewoon voor het opnieuw belenen en betaalt u de bank alleen de rente. Bij de eerder genoemde flitslening is overigens geen onderpand nodig. Misschien is dat dan een betere methode voor u, om snel aan geld te komen.