Kortlopende lening - snel geld nodig

Snel geld nodig met kortlopende lening als snelle lening en flitskrediet in 2020 en 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

U wilt in 2020 of 2021 voor een korte periode snel wat extra geld lenen. U hebt dit geld snel nodig en wilt niet onnodig lang aan een nieuwe lening vastzitten. Of u hebt direct een lening nodig voor een aantal dagen of een maand en lost de lening dan weer snel af of sluit daarna weer een nieuwe snelle lening af. In al deze gevallen is de combinatie van een kortlopende lening en snelle lening de beste oplossing. De snelste lening is de flitslening of een ander snel krediet van Ferratum. De meeste leningen met een korte looptijd kunnen zowel met BKR als zonder BKR registratie worden afgesloten, ook al wordt het zonder BKR controle geld lenen steeds moeilijker. Dat laaste kan nog bij een onderhandse lening.

Voorbeelden genoeg van een langlopende lening

Er kunnen allerlei goede redenen zijn om voor een kortlopende lening te kiezen en niet voor een lening die u vele jaren bindt. Langlopende leningen kennen we allemaal wel. De bekendste langlopende lening is een lening op uw huis in de vorm van een hypotheek. Hierbij gaat het om aanzienlijke bedragen, waarbij uw huis als onderpand dient. Het is ook een lening, die enige tijd vraagt voordat hij is afgesloten. Er gaat namelijk nogal wat papierwerk en een uitgebreide taxatie van het huis aan vooraf. Groot voordeel van een hypotheek is dat de rente vaak lager is dan bij een kortlopende snelle vorm van lenen. Het onderpand dient immers als zekerheid en de rente voor lange periodes zijn meestal lager dan de kortlopende. Maar het is niet een snelle manier van lenen, wanneer u snel geld nodig hebt. Als u snel geld in handen wilt moet u andere wegen bewandelen. Kies dan voor een flitslening of flitskrediet.

Kortlopende lening is wel snel geld met de flitslening of flitskrediet

De naamgeving flitslening is zeer treffend: als u bij het bedrijf bekend bent, hebt u in een aantal minuten het geld op de rekening staan. Tot een bedrag van 750 euro is het de oplossing voor wie snel geld nodig heeft. Het is niet alleen een snelle lening, u gaat ook niet een lange verplichting aan. Het maximum aantal dagen is meestal op 30 gesteld, maar het kan ook minder zijn. Wilt u deze kortlopende lening verlengen, dan moet u tijdig contact met het bedrijf opnemen. Wanneer de oude lening is terugbetaald, kunt u meteen weer een nieuwe kortlopende snelle flitslening afsluiten.

Snel geld via rood staan kan ook een kortlopende lening zijn

Rood staan op de betaalrekening, is ook super snel voor wie extra geld nodig heeft. Het is ook een korte manier van lenen, omdat banken dat meestal eisen. Denk aan maximaal enkele maanden rood staan. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u even contact opnemen met de bank en een toegestaan krediet afspreken. Rood staan heeft een korte rente, die aan de hoge kant is. De hoogte is per bank verschillend, maar hoger dan 15% is niet meer toegestaan.

Lenen met onderpand bij bank van lening, eenvoudig om aan geld te komen

Ook bij de bank van lening kunt u met een onderpand lenen. Niet een huis, maar mobiele zaken zoals juwelen, goudstukken, een schilderij of elektronica. De bank taxeert wat u hebt meegenomen en bepaalt op grond daarvan hoeveel u kunt lenen. Als het onderpand voldoende waarde heeft, krijgt u direct uw lening mee. Het is een lening van zes maanden, die vervolgens, na betaling van de rente, eenvoudig via het internet is te verlengen. U kunt het onderpand ook weer ophalen, zodra u dat wilt.

Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten?

Bekende vormen van krediet zijn ook het doorlopende krediet of de persoonlijke lening. Het doorlopende krediet kan een langlopend krediet zijn, maar ook een kortlopende lening. U krijgt namelijk een maximaal krediet toegewezen, waarbij u zelf uitmaakt of u het hele krediet opneemt en voor hoe lang. Velen vinden de extra kredietruimte heel prettig en maken er even gebruik van zodra dat nodig is. De rente is variabel en varieert per bank of kredietverstrekker. Ook bij een persoonlijke lening bepaalt u zelf hoe lang u krediet wilt. Meestal is de looptijd niet langer dan een jaar of vijf, maar het kan ook veel korter zijn. Waar u ook voor kiest, vraag verschillende offertes online aan en vergelijk de aanbiedingen.

Gevolgen van een negatieve BKR voor uw lening

Hebt u een negatieve BKR codering achter u naam, dan is lenen een stuk lastiger. In die gevallen zal in het algemeen de rente wat hoger zijn of wordt gevraagd om een onderpand. Maar snel lenen voor wie even extra geld nodig heeft, is bijna altijd wel mogelijk.

Conclusie kortlopende lening en snel geld in 2020

Voor wie snel aan geld wil komen en voor een korte tijd geld wil lenen, zijn er genoeg mogelijkheden. Gelukkig hebben we internet, want dan is de lening ook nog eens goedkoper.