Binck of Alex: wie is de beste

Binck of Alex beleggen

Binck en Alex zijn geen onbekenden in het online beleggerswereldje. Wat niet iedereen weet, is dat deze twee online brokers dezelfde baas hebben BinckBank NV. Toch zijn ze geen concurrenten van elkaar. Soms loopt er voor beide merken gelijktijdig een reclamespot op TV. Hoe zit het nu: Binck kiezen of Alex?

Binck of Alex: het verschil?

Kostenvergelijking met ABN AMRO, Alex, Fortis Bank, ING en Rabo

1. Binck

De tariefgroep van de 'grote' belegger wordt op het einde van elk kwartaal bepaald. Dit gebeurt op basis van het totaal aantal transacties van het afgelopen kwartaal op alle Euronextbeurzen en Eurex (som van alle aandelen + opties + futures).

2. Alex (Vermogensbank):

♦ richt zijn pijlen dan weer meer op de rijkere belegger. Bij Alex kun je daarom ook ‘gewoon’ sparen. De rijkere belegger laat tegenwoordig zijn vermogen beheren in plaats van dit zelf te doen.

♦ Alex bestaat 10 jaar.

♦ Beweert de meest gebruiksvriendelijke beleggerswebsite van Nederland te zijn (ook volgens de Consumentenbond); ♦ Zou in 2009 meer dan 100.000 klanten hebben.

Tarieven

Voor een transactie in aandelen geldt een minimumtarief van € 10 en een maximumtarief van € 150. Sparen: Alex valt onder het depositogarantiestelsel van BinckBank met toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat uw spaargeld tot € 100.000 volledig is gegarandeerd. Alex 2,30%, ABN Amro 2,00%, Rabobank 1,80%, ING 1,50%.

Wat brengt de toekomst?

Internet heeft uiteraard gezorgd voor scherpere verhoudingen tussen nieuwe en bestaande aanbieders. Ook is het aantal online brokers gegroeid. Dit is/was mogelijk doordat het opstarten van een online beleggersbank kan met relatief lage investeringen. Andere online beleggersbanken: Bolero (KBC België), Lynx, Today’s Brokers. In totaal zijn er maar liefst 25 aanbieders.

Links

Nieuw! Prachtige link gevonden: Vergelijking ALLE brokers!