Aandelen kopen tips

Aandelen kopen in een dip is de beste tip voor beleggers, ook in 2020 en 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Wilt u aandelen kopen en straks met winst verkopen, koop dan aandelen in een dip. Dus wanneer de beurs laag staat en eigenlijk niemand meer de aandelen wil hebben. Stap dus in zodra de koersen laag staan en verkoop de aandelen als de koersen weer hoog staan. Simpel op zich, alleen gaat er geen bel af om te laten weten wanneer koersen laag staan. Maar er zijn van die dagen dat niemand aandelen wil kopen. Juist dan hebt u een prima koopmoment. Ook met de ING sprinters kunt u enorme winsten op de beurs maken, zeker als de beurzen fors bewegen. U kunt dan geld verdienen bij zowel dalende als stijgende koersen. Misschien is de aanpak van Warren Buffett wat voor u.

Tips aandelen kopen in 2020 en 2021

Kopen in een dip is een belangrijke tip voor wie succesvol wil beleggen, maar er zijn meer beleggingstips te geven:

1. Spreidt uw beleggingen

Kies als u gaat beleggen nooit voor belegging in een enkel bedrijf of een enkele sector, maar spreidt uw beleggingen over verschillende aandelen. Verlaag zo uw risico. Kies voor verschillende regio’s en beperk u niet tot het zelfde continent. Spreidt uw geld over bedrijven de EU, de VS, China of Zuid-Amerika. Spreidt uw geld over aandelen, maar ook obligaties, vastgoed, grondstoffen, zoals goud. De kans dat uw rendement gemiddeld veel groter is neemt dan fors toe.

2. Beperk aantal transacties

Ook al kost het beleggen tegenwoordig minder omdat online beleggen een stuk goedkoper is geworden via Binck, Alex en Lynx, als u veel transacties verricht zijn er in totaliteit hoge transactiekosten. Bij elke aankoop en elke verkoop moet u kosten betalen. En die kosten moet u eerst terug verdienen voordat u winst maakt. Beperk dus het aantal transacties en handel nooit in grote haast. Overweeg waarin u wilt beleggen en heb de tijd. De hectiek op de beurs is vaak zodanig dat overhaastig handelen alleen maar leidt tot verkeerd handelen. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat vrouwen veel minder handelingen verrichten dan mannen als ze beleggen en daardoor besparen op de kosten en bovendien nog een veel hoger rendement maken. Neem de tijd en kies dan uw favoriete belegging.

3. Beleggingsfonds kiezen

U kunt het beleggen overlaten aan professionele partijen die ook professioneel een fonds beheren. Denk aan uw huis bank. De meeste banken hebben bepaalde beleggingsfondsen in beheer. Het voordeel is dat u met professionals te maken hebt en de aandelen dan meestal goed gespreid zijn. De professionals nemen u vele zorgen uit handen en zijn vaak veel beter op de hoogte dan u als particulier ooit zult zijn. Spreek met de beheerder altijd goed af wat u wilt met uw beleggingen wilt bereiken. Maak duidelijk hoeveel risico u maximaal bereid bent te lopen. Het beleggen in een beleggingsfonds brengt wel kosten met zich mee voor transacties en het beheer van het fonds.

4. Begrijp waarin u belegt

Er zijn allerlei ingewikkelde producten op de markt. Sommige producten garanderen een bepaald rendement, wat er ook gebeurt. Essentieel is dus dat u weet waarin u belegt. Warren Buffet bijvoorbeeld die steenrijk is geworden met beleggen, zei al dat u alleen moet beleggen in bedrijven en producten die u begrijpt. Zorg dus dat u op de hoogte bent, voordat u uw geld ergens in stopt. Zodra u die kennis hebt, kunt u aan de slag. Op internet vindt u hierover veel informatie. De ING Sprinter is bijvoorbeeld een prachtig product, maar lees meer hierover voordat u ermee belegt. Robeco heeft prima fondsen, maar vraag na waarin ze beleggen. En zo zijn nog vele voorbeelden te geven.

5. Houd de transactiekosten in de gaten bij uw broker, bekijk en vergelijk

Al jaren is er een prijzenslag gaande in de transactiekosten. Via online brokers kunt u zelf vaak goedkoop zelf beleggen. De concurrentie is moordend, maar er zijn altijd nog grote verschillen. Neem eens de tijd om de tarieven op het internet te vergelijken. DeGiro stunt met de tarieven maar wat dacht u van aanbieders als Lynx, Binck, Today's brokers of Mijnbroker?

Rol LaGarde

De president van de Europese Centrale bank houdt ook in 2021 de rente waarschijnlijk nog laag en koopt ook nog een vele obligaties op. Dat betekent dat er in 2021 veel geld naar de aandelenmarkten stroomt. President Draghi heeft door zo op te kopen bij wijze van spreken een put onder de markt geplaatst en beleggers profiteren daar ook in 2021 volop van. Er kunnen dips optreden (en dan moet u juist kopen), maar dan zal er weer snel een opgaande lijn volgen.

Meer info op de WIKI4YOU homepage