De fysiek goud tracker van RBS

Fysiek goud tracker van RBS is direct profiteren van de stijgende goudprijs 2019

Zuivergoud.jpg

Met de fysiek goud tracker van RBS profiteert u direct van een stijgende goudprijs. De in korte tijd gestegen koers van het goud lokt vele mensen. Begin november 2010 ging de goudprijs door de 1500 dollar per troy ounce. Inmiddels is dat ruim 1700 euro tot 1800 dollar. Ook u kunt eenvoudig fysiek baar goud kopen via het internet. U plaatst uw order en hebt snel baar goud in huis. De Royal Bank of Scotland, RBS, heeft de fysiek goud tracker bedacht. U bezit dan op papier fysiek goud, profiteert volledig van de goudprijs, hebt geen transportproblemen en belegt zo tegen relatief lage kosten. Handig die fysiek goud tracker.

De goudprijs gaat door het dak begin 2019

Lange tijd heeft de prijs van goud in een neerwaartse spiraal gezeten doordat centrale banken steeds weer goud op de markt plaatsten en er veel betere beleggingen met geld mogelijk waren. Er was op een gegeven moment meer aanbod van goud dan vraag en dat doet de prijs dalen. De laatste jaren, zeker na de kredietcrisis, is de vraag naar goud alleen maar toegenomen. Men vertrouwt het financiële systeem niet meer en in een periode van grote onzekerheid is het goud een reddingsboei. Goud behoudt zijn intrinsieke waarde, terwijl er nog maar weinig geld bijkomt. Bij inflatie zal normaliter de prijs van het goud alleen maar stijgen. Willem Middelkoop heeft als een prijs van 5000 euro genoemd per troy ounce. Ter vergelijking: de goudprijs is lange tijd onder de 800 dollar geweest en heeft nu al enige tijd de grens van 1500 dollar en nu zelfs de 1600 dollar doorbroken. In 2019 is het wachten op een verdere opleving, maar dat die gaat komen is haast wel zeker. Als de onzekerheid in de wereld toeneemt, zal de goudprijs ook door het dak gaan. Onrust is weer eens goed voor de goudprijs.

Baar goud kopen

Bij baar goud denkt men aan de Zuid Afrikaanse Krugerrand, sieraden, allerlei andere gouden munten en baar goud. Voor al deze vormen van fysiek goud geldt dat de kosten van bewerking van goud relatief hoog zijn. Anders gezegd, het goud met winst verkopen is pas mogelijk bij een flinke koersstijging omdat u de bewerkingskosten moet terugverdienen. Bovendien is er een prijs voor het aanbieden van goud en een prijs voor de verkoop van goud. Als u koopt en direct weer verkoopt maakt u dus verlies. Kortom u moet niet alleen de bewerkingskosten terugverdienen maar ook de winstmarge op goud. Bovendien is uw kluis op een gegeven moment vol. Baar goud heeft ruimte nodig.

Wat is een tracker

Trackers op aandelen en de beursindex werden begin jaren negentig geïntroduceerd in de Verenigde Staten onder de naam Exchange Traded Fund, ETF’s. Zo is een tracker op de AEX is een aandeel op alle AEX fondsen samen. De tracker volgt de AEX precies, qua samenstelling en ontwikkeling. Elke AEX tracker staat gelijk aan 1/10 deel van de AEX. De trackers zijn altijd uiterst bekend geweest vanwege hun transparantie en lage kosten. Op dit principe bouwt ook de fysiek goud tracker van RBS succesvol voort.

Fysiek goud tracker van RBS

De fysiek goud tracker van RBS heeft alleen maar voordelen:

  • Geen bewaar en transportproblemen;
  • Eenvoudig verhandelbaar op de beurs;
  • De tracker heeft relatief lage kosten.

De Fysiek Goud Tracker van RBS is eenvoudig te verhandelen op de beurs. Tegenover elke tracker staat de tegenwaarde van fysieke goudstaven die in beheer zijn van een aparte vennootschap voor fysiek goud. Dat goud ligt bovendien opgeslagen bij de JP Morgan Bank in Londen en wordt zo direct gekoppeld aan de tracker. U handelt niet in papier, maar in echt goud, alleen dan zonder het bijbehorende transportprobleem. Toezichthouder bij dit alles is Citycorp. Het is dus niet mogelijk dat waarde papieren worden uitgeven die niet door het goud gedekt zijn. En handelen in deze tracker is goedkoop. U betaalt 0,29 procent per jaar.

Beleggingen spreiden

Zoals altijd bij beleggen moet u niet al uw vermogen in goud beleggen. Zoals alle beleggingen heeft goud ook risico’s. U moet dus uw beleggingen spreiden. Goud hoort daar als belegging bij. Wilt u beleggen in goud en mee profiteren van de hausse in de goudprijs bekijk dan eens de mogelijkheden van deze goud tracker.