Website Shares van Binck en Alex

Website Shares

Zelf omschrijft Binck Bank dit nieuwe initiatief als een soort Facebook of Hyves voor particuliere beleggers. Meteen de start van het zoveelste online, sociale netwerk maar dan specifiek voor particuliere beleggers. Een nieuwe, virtuele beleggersclub en dus nog onbekend. Een blik op Shares voor belangstellenden.

 

Shares: leren van elkaar leren

  • Zoals een goed sociaal netwerk betaamt, is het de bedoeling dat de leden iets aan elkaar hebben, elkaar helpen, elkaar informatie toespelen, elkaars mening al of niet delen, elkaar adviseren en commentaar/reacties geven.
  • Bezoekers kunnen zelf een groep beginnen of zich aansluiten bij een bestaande groep gelijkgestemden;
  • Blijkbaar ben je in goede handen: de informatie die je te zien krijgt, wordt automatisch afgestemd op je persoonlijke informatiebehoefte. Met een moeilijk woord heet deze techniek ‘semantische intelligentie’. Die belooft je alleen maar relevante informatie.
  • En je kunt ook een zekere status binnen de community verwerven…

Printscreen

► Shares moet een belangrijke en toegankelijke bron worden met heel veel beleggingsinformatie, aangeleverd door social media, bekende nieuwsbronnen en medebeleggers.

► Shares pretendeert een beleggerswebsite te zijn die 'meedenkt' met haar gebruikers zonder reclamegedoe.

Hoe word je lid van Shares?

Eerst registreren met gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam is tevens je (getoonde) Shares-naam. En dan volgt een email met een link om je Shares-account te activeren. De gebruikelijke procedure dus.

Conclusie

Dit soort initiatieven is alleen maar toe te juichen. Je krijgt informatie van professionelen maar ook van Jan met de Pet beleggers, althans dat is de bedoeling. Volgens sommige 'bronnen' is deze site alleen maar van Binck, volgens andere ook van Alex. Dat laten we in het midden: maakt ook niet uit. Als je belegt als particulier kun je er alleen maar je voordeel mee doen. Overtuig jezelf dus maar... Veel beleggerswijsheid!

Shares Nederland

Shares België