Hoogste spaarrente bij Aegon MoneYou en NIBC Direct

Hoogste spaarrente bij Aegon, MoneYou en NIBC Direct

Hoeveel_zakgeld_geeft_u-IntroPlaatje.jpg

De spaarrente in 2018 op een rij gezet bij drie aantrekkelijke banken. Sparen tegen de hoogste spaarrente doet u bij een paar topbanken in ons land. Overstappen naar een spaarrekening van een andere bank is erg eenvoudig en meestal aan te raden. Blijf dan niet zitten bij een bank die u veel te weinig rente geeft, zoals vele Nederlanders gemakshalve doen, maar kies voor banken als MoneYou, NIBC Direct, de Aegon Bank, WestlandUtrecht bank (=NN) of Centraal Beheer Achmea. Zonder deze hoge en stijgende rente teert u in op uw spaargeld en dat is nergens voor nodig.

Veilig sparen onder het depositogarantiestelsel in 2018

Gelukkig is uw geld bij een bank in belangrijke mate beschermd door het depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat uw spaargeld en geld op de betaalrekening bij de bank, onder voorwaarden, gegarandeerd wordt terug betaald bij een faillissement van de bank. Deze bescherming geldt voor particulieren en kleinere ondernemingen en verenigingen. De garantieregeling geldt tot een maximum van 100.000 euro per persoon en dit per instelling. Bovendien geldt het niet voor een achtergesteld deposito. En daar is het voor vele mensen fout gegaan. Men had of meer dan 100.000 euro per persoon op de bank staan of men had ook achtergestelde deposito’s die weliswaar een hoge spaarrente geven, maar niet door De Nederlandse Bank zijn gegarandeerd. Ze zijn achtergesteld, wat betekent dat u bij een faillissement met uw claim achter in de rij met schuldeisers staat.

Veilig sparen tegen de hoogste spaarrente

Veilig sparen tegen de hoogste spaarrente betekent dus dat minimaal aan vier voorwaarden moet zijn voldaan:

  1. U spaart bij een bank die onder de bankgarantie van De Nederlandse Bank valt.
  2. U spaart per persoon niet meer dan 100.000 euro.
  3. U neemt geen achtergestelde deposito’s.
  4. De bank geeft een hoge spaarrente.

Top drie van banken met de hoogste spaarrente

De drie banken die de hoogste spaarrente bieden en die volledig vallen onder het depositogarantiestelsel, zijn:

  • MoneYou.
  • Aegon Sparen.
  • NIBC Direct.
  • Rabo doelsparen.

MoneYou geeft hoge rente

MoneYou heeft als moederbank de grote bank ABN AMRO. Maar MoneYou geeft ook nog eens een hogere rente dan ABN AMRO zelf. De spaarrente bij MoneYou op de internet spaarrekening zonder voorwaarden is 0,35% in januari 2018 en de rente op de kwartaalrekening bedraagt ook 0,35%. Bovendien kunt u een spaardeposito nemen van 6 maanden, een jaar of twee jaar met een rente tot 0,45%. Veel meer dus dan bij sommige andere banken die een rente van 0 of 0,05% geven.

Aegon Sparen

Aegon geeft tot 1,1% spaarrente op een termijndeposito. Dat is een deposito voor tien jaar. Dat lijkt een lange periode maar garandeert dus ook voor een lange periode een vaste hoge rente. Verder heeft Aegon ook internetsparen waarvan het spaargeld direct opneembaar is. Vraagt u zich daarbij af:

  1. Wat u elke maand wilt storten op de rekening.
  2. Hoeveel geld u als minimumsaldo elke maand zult laten staan.
  3. Of u uw geld voor zekere tijd op de spaarrekening laat staan. Verplichtingen zijn er niet. Neemt u toch geld op, dan hoeft u dus geen opnamekosten te betalen.

Sparen bij NIBC Direct

NIBC Direct is op de particuliere spaarmarkt een relatieve nieuwkomer. Eerst was de focus van de moederbank NIBC volledig gericht op de zakelijke markt, maar sinds 2008 is daar de internetbank NIBC Direct bijgekomen. NIBC Direct is bekend om zijn relatief hoge spaarrente en zijn spaardeposito’s. De spaardeposito’s bij NIBC Direct zijn niet achtergesteld, zodat u geen extra risico loopt, maar wel de hoge rente krijgt. De rente op de direct opneembare rekening bedraagt 0,3%. De rente op een spaardeposito loopt op tot 1,0%, januari 2018.

Tips voor veilig sparen tegen de hoogste rente

De belangrijkste tips om veilig te sparen tegen de hoogste spaarrente, zijn het kiezen van de juiste bank, waarvan ik in dit artikel de top drie heb toegelicht en uw gedrag: neem geen achtergestelde deposito’s en spreidt uw geld voldoende. Dan zal het zeker goed komen.