Rentesparen: Waar krijg ik de hoogste rente

Rentesparen: Waar krijg ik de hoogste rente met mijn spaargeld?

Met de huidige gang van zaken op de beurs wordt sparen steeds populairder. Het grote voordeel van sparen ten opzichte van beleggen is de grote zekerheid die je er hebt. Waar je op de beurs van de ene op de andere dag grote geldbedragen kan verliezen, blijft je geld op de bank veilig.

Sparen is natuurlijk niet een en al rooskleurig, het nadeel van sparen is de lage rente die je krijgt. Toch zijn er interessante aanbieders. Zoals bijvoorbeeld Aegon Bank. Aegon biedt zeer scherpe rente tarieven.

Maar met de huidige beursgang is het zo dat de rentetarieven die de banken aanbieden redelijk in de buurt komen van de gemiddeld behaalde winsten op de beurs. Je ziet dan ook dat steeds meer mensen overstappen naar sparen. Maar op welke manieren kan je nu allemaal sparen en waar krijg je de hoogste rente? Dat zijn de vragen die veel mensen bezig houden en die zal ik hieronder beantwoorden.

Rente op je Spaarrekening

Je kunt er voor kiezen om een spaarrekening bij een bank te openen. De rentepercentages van deze spaarrekeningen liggen meestal ergens tussen de 3 en 5 procent. Er zijn veel verschillende aanbieders van deze spaarrekeningen en over het algemeen is het zo dat hoe onbekender de bank is hoe hogere rente ze aanbieden. Je hoeft je in Nederland niet zo druk te maken over de mogelijkheid dat een bank failliet gaat, want dat is in Nederland niet vaak het geval. Let wel op of de bank onder toezicht van de Nederlandsche Bank staat en dus een vergunning heeft, anders kan de Nederlandse bank niet garant staan voor uw geld. Icesave uit IJsland spande de kroon met 5,25 procent rente, maar die is failliet.

Het voordeel van deze manier van sparen is dat je elk moment bij je geld kan. Een nadeel van deze manier van sparen is de lage rente. Als je de gemiddelde jaarlijkse inflatie van ongeveer 1,5 procent + de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent ervan afhaalt blijft er erg weinig van je geld over. Tenzij je een betrouwbare aanbieder vindt zoals de SNS met het zeer aantrekkelijke Maxisparen.

Rente op een deposito

Een ander mogelijkheid is het sparen met behulp van een deposito of een termijn deposito. Hier liggen de rente tarieven een stuk hoger, maar staat uw geld voor een bepaalde periode vast. Hoe langer u uw geld vast zet u hoger de rente is die u ontvangt. Mensen die voor een bepaalde periode hun geld niet nodig hebben kiezen vaak voor dit deposito sparen.

Conclusie en links over rente, sparen en geld lenen

Er zijn genoeg manieren om leuk geld te verdienen met uw spaargeld en het is dan ook zeer zeker interessant hier goed over na te denken.

Zie ook:

www.rabobank.nl

www.ing.nl

http://www.slim-geld-lenen.info/Direct_geld_lenen@@direct geld lenen

www.dsb.nl

www.afab.nl