Internetbank NIBC komt naar België

NIBC bank 

We krijgen er een nieuwe online bank erbij. Vanuit Nederland steekt NIBC de grens over. Moeten we daar blij om zijn? Misschien wel want NIBC belooft een hoge rente op ons spaarboekje. Wanneer deze nieuwe internetbank precies naar Belgie komt is vooralsnog een goed bewaard geheim.

Wie is NIBC bank?

Concurrentie is meestal goed. Want dan komt er een opbod onder elkaar. Maar NIBC is op de eerste plaats een zakenbank die al bestaat sinds 1945. In 1971 werd ze herdoopt in ‘De nationale investeringsbank’. In 1999 werd het dan NIBC en tenslotte in 2005 NIBC Bank. Ter geruststelling: deze bank valt onder het depositogarantiesysteem van de Nederlandse overheid. Dat betekent, net zoals in België, een waarborg tot 100.000 euro.

Grootste concurrentie wordt verwacht van hun (Nederlandse) branchegenoten Rabo en ING on line banken. Qua rentepercentage op spaargelden is Rabo interessanter dan ING.

Als zakenbank is NIBC geen nieuwkomer in ons land. Ze zitten in Brussel sinds 1998.

Sparen bij NIBC

De spaarrente voor België is op dit moment nog niet bekend. Als vergelijkingsmateriaal: in Nederland geven ze 2,85% en in Duitsland 2,75%. Benieuwd wat het in België wordt! De tarieven worden bij de lancering dit najaar bekend gemaakt. Bij onze Noorderburen worden ze hier en daar aangekondigd als ‘spaartopper’. Een overzicht van de spaarrente bij de Belgische banken up to date vind je hier.

Opmerking bij deze verwijzing: deze percentages krijg je ook bij Belgische banken. Bovendien wordt in Nederland nooit gesproken over een basisrente en een getrouwheidspremie. Enige aanpassing aan de Belgische markt is dus wenselijk. De banken hebben immers transparantie beloofd…

Informatie vinden

In België hebben we de Spaargids als vergelijkende website. Wil je in Nederland gaan snuffelen dan hebben zij de Geldgids en de Consumentenbond. Deze laatste heeft NIBC in maart 2011 nog het predicaat ‘Beste koop’ toebedeeld. Dit voor spaarrekeningen met een vaste rente.

Website NIBC Belgie

Lees hier meer over NIBC

Website NIBC Nederland