Sparen en betalen combineren bij Friesland bank

Combineer sparen en betalen de Friesland bank, inmiddels Rabobank

Als_u_veilig_wilt_sparen-IntroPlaatje.jpg

Sparen en betalen? Bij de meeste banken hebt u een betaalrekening apart en als u dat wilt ook een spaarrekening apart. Uitzondering hierop vormt de Friesland bank. Bij deze bank, imiddels onderdeel van de Rabo bank, is er nog een mogelijkheid, namelijk een betaalrekening die tegelijkertijd een spaarrekening is, dat wil zeggen de combinatie van sparen en betalen. Dit is de spaar & betaal mix rekening. Dit is sparen en betalen tegelijkertijd, maar dan met een hoge spaarrente als beloning. De Frieslandbank is onderdeel van Rabobank.

Een hoge rente krijgen op een betaalrekening bij de Friesland bank

De meeste banken brengen u een boeterente in rekening wanneer u rood staat. En dat rood staan kan u veel geld kosten: wat kost rood staan bij een bank? Nu is het zo dat de meeste mensen rood staan voor een paar dagen en de boete dan in euro’s gemeten nog wel meevalt, maar de tegenhanger dat u rente krijgt als u niet rood staat bij de bank komt bij de meeste banken niet voor. Uitzonderingen hierop zijn de volgende banken:

  • De Friesland bank;
  • De ASN bank;
  • De SNS bank.

De ASN Bank en de SNS bank geven u rente op de betaalrekening, maar de hoogte daarvan is relatief laag en veel lager dan de rente bij de Friesland bank. En dat maakt de spaar & betaal mix rekening van de Friesland bank aantrekkelijk.

Combinatie van sparen en betalen: de Spaar & Betaal Mix rekening

Op de Spaar & Betaal Mix rekening krijgt u een mooie spaarrente. Dit percentage vindt u vooral bij de banken die een toprente geven op een direct opneembare spaarrekening. De combinatierekening die de Friesland u biedt, is een direct opneembare spaarrekening en tegelijkertijd een betaalrekening. Waar u bij andere banken eerst uw spaargeld moet overboeken naar de betaalrekening van uw bank of naar een tegenrekening van een andere bank, kan hier alles met dezelfde rekening plaatsvinden. Bij deze gemengde rekening hoort ook een wereldpas, waarmee u overal kunt pinnen en chippen. Bij de geldautomaten van de Friesland Bank en de Rabobank mag u per dag maximaal € 1.250 aan geld opnemen. U mag met deze rekening niet rood staan als u daarvoor geen kredietruimte hebt gekregen.

U kunt uw bestaande betaalrekening bij de Friesland bank omzetten

Wie al een betaalrekening heeft bij de Frieslandbank mag de rekening onder vergelijkbare voorwaarden omzetten naar de Spaar & Betaal Mix rekening. Dat wil zeggen dat u dan alles meeneemt naar de nieuwe rekening waarop u de de rente ontvangt. U kunt dan denken aan:

  • Rekeningnummer. De overstap verloopt met nummerbehoud;
  • De kredietruimte. Als u een kredietruimte hebt bij uw betaalrekening, gaat die over naar de spaar- en betaalrekening;
  • Internetbankieren. Internet bankieren gaat mee naar de nieuwe rekening. Als u niet de mogelijkheid tot internetbankieren had, wordt die bij de overstap toegevoegd;
  • Als de wereldpas voor u nieuw is, krijgt u die nu wel. Dit kost 1,50 euro per maand.

Hoe een nieuwe rekening aanvragen

De nieuwe rekening aanvragen kan via het internet en telefonisch. Bij een aanvraag via het internet, krijgt u de volgende dag of nog eerder per e-mail bevestigd dat u een aanvraag hebt ingediend. De belangrijkste voorwaarden bij de aanvraag zijn:

  • Dat u minimaal 18 jaar oud bent;
  • U een postadres in Nederland hebt;
  • Dat u een rekening bij een andere bank hebt.

Conclusie sparen en betalen

De combinatie van sparen en betalen is eenvoudig te realiseren. Het is gemakkelijk en u krijgt een hoge spaarrente als bonus. Dat betekent dat de Spaar & Betaal Mix rekening waarschijnlijk ook voor u wat is.

Bron: Frieslandbank.