Vergelijk management trainingen

Hoe zorg je ervoor dat jij interessant blijft voor een werkgever of opdrachtgever?

Die vraag houdt mij al lang bezig. Al vele jaren heb ik een parttime baan en daarnaast freelance opdrachtgevers. Voor de fiscus ben ik daardoor een Zelfstandige Zonder Personeel, ook wel ZZP er genoemd.Hoewel ik al jaren lang goed functioneer, kwam recentelijk bij een functioneringsgesprek naar voren dat ik niet meer voldoende opleiding heb. Dat vond ik vreemd, want ik heb best wel enkele diploma's. Toch is het hebben van 'een papiertje op zak' kennelijk niet meer voldoende. Daarom heb ik uitgezocht hoe ik interessant kan blijven voor de arbeidsmarkt. Het resultaat van mijn zoektocht vind je hieronder.

Verbeteren van de performance van managers en medewerkers

Aanleiding voor het houden van functioneringsgesprekken door werkgevers is tweeledig. Ten eerste om te kijken of je afgelopen periode kwalitatief goed werk hebt geleverd. Ten tweede om te kijken of er groei potentieel zit in jouw functioneren. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat een manager op een bepaald niveau niet automatisch kan doorgroeien naar een volgend niveau binnen de beschikbare management functies.

Soorten management opleidingen en cursussen

Mijn baas heeft bepaalde ideeën over mijn rol binnen de organisatie. Hij heeft verschillende http://www.printaxxmedia.nl/nl/reclame-folders@@reclame folders met informatie verspreid. Het huidige management wil namelijk graag kunnen beschikken over managers met verschillende kwalificaties en competenties, ook wel vaardigheden genoemd. Daarom had mijn werkgever een opleiding Projectmanagement voor mij in gedachten. Dat leek mij wel interessant. Er zijn echter vele verschillende soorten management trainingen, waarvan ik hieronder enkele beschrijf die voor mij interessant zijn. (Daarbij kosten de laatst genoemd opleiding, de MBA opleiding, veruit het meeste geld.) Enkele opleidingen heb ik zelfs al gevolgt. Zodra ik de opleidingen waarmee ik nu bezig ben af heb, zla ik mijn ervaringen hier opschrijven. Mocht jij tips en suggesties hebben, laat dan een reactie achter bij dit artikel. Wellicht worden jouw ervaring hier dan ook vermeld!

Cursus Zelfmanagement

Bij de schriftelijke cursus Zelfmanagement ben ik erachter gekomen dat het belangrijk is om eerst na te gaan wat ik belangrijk vind in het leven en dan pas te kijken of dat profiel past bij mijn huidige werkgever. Mijn baas en ik hadden daarover verschillende ideeën. Ik was bang mijn baan te verliezen als ik niet zou doen wat mijn baas van mij wilde. Uiteindelijk had ik een goed onderbouwd verhaal waarom ik wilde kiezen voor een andere opleiding. En daarmee ging hij akkoord! Daarom schrijf ik mijn ervaringen hier op.

Basistraining leidinggeven

De Basistraining leiding geven is een brede opleiding die geschikt is voor alle leeftijden en je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig. Voordeel is dat je de theorie van het Leiding geven leert. Nadeel is dat het voorkennis niveau nogal kan verschillen onder de cursisten. Ik volge mijn opleiding bij de NCOI en dat was zeer leerzaam en nuttig.

Opleiding projectmatig werken

Bureau Zuidema biedt de opleiding projectmatig werken. Deze opleiding projectmatig werken is een echte vaardigheden training. Je krijgt heel veel oefeningen en daarom vond ik deze opleiding voor mij erg goed. Ik kon ook kiezen voor een schriftelijke thuis cursus Projectmatig Werken van de LOI. De beschrijving van de cursus sprak mij niet aan.

Innovatie trainingen

Wat is innovatie? Dat is een vraag die mij al lang bezighoudt. Voor mij ligt Innovatie in het verlengde van Verandermanagement en veranderingsmanagemnt. Schouten en Nelissen biedt hiervoor een opleiding op management niveau.

opleiding Verandermanagement

Een goede opleiding Verandermanagement is gericht op het managemen van Veranderprocessen in organisaties. Voor de meeste medewerkers is Verandering een bedreiging. Men weet immers niet of de arbeidsvoorwaarden na de verandering nog wel gunstig zijn. Ik zie verandering binnen organsiaties als een uitdaging om 'hoger op' te komen!

Opleiding project management

Een opleiding of training Project Management is naar mijn idee een 'must' voor elke manager. Er zijn vele soorten Opleiding project management. De kezue voor een opleiding project management hangt af van de specialisatie die je kiest. Er zijn opleidingen project management voor de Bouw, Medische beroepen, Software Engineering en Overheid. De marktleider in opleidingen in Projectmanagement is NCOI,

Opleiding programma management

Het opleidingsinstituut Boertien en partners biedt al vele jaren de Opleiding programma management. Ik hoor hierover lovende verhalen van mensen die de cursus gevolgd hebben. Ik wil deze opleiding in het najaar van 2010 gaan doen.

Opleiding Timemanagement

Met de management opleiding Time management van hogeschool Inholland heb ik kennis gemaakt tijdens een management congres. Het was het management van de project management Parade. Dit jaarlijks terugkerend congres (in mei) is een echte aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in management en projectmanagement cursussen, trainingen en opleidingen.

MBA opleidingen

MBA is de afkorting van Master of Business Administration. Een MBA opleiding duurt veel langer dan de hierboven beschreven opleidingen en trainingen. Een gemiddelde MBA opleiding duurt vaak enkele jaren en wordt uitgevoerd in combinatie met jouw huidge baan. Voordeel daarvan is dat je de theorie meteen kan toepassen in de praktijk. Vanuit een werkeloosheidsuitkering kan je wel een MBA opleiding volgen. De prijs van een gemiddelde MBA opleiding is echter 20.000 euro, die veelal door 'de baas' wordt betaald. Het is dus raadzaam deze MBA opleiding aan te vragen bij je huidge baas. Bovendien kan je bij een baas testen of je Leiderschap kwaliteiten hebt. Je wordt immers opgeleid voor een hogere managementpositie binnen een organisatie. Daarbij is het kunnen aantonen van jouw leiderschapkwaliteiten zeer belangrijk.

Tot slot over management opleidingen

Mijn voorkeur gaat uiteindelijk uit naar de MBA opleiding. Mijn indruk is dat een goede MBA opleiding alle aspecten van de bovenstaande opleidingen in zich heeft. Een goede MBA zal testen op algemeen leiderschap en projectleiderschap, zal verschillende competenties testen en competenties meten om zo het beste uit jezelf te halen!