De leukste workshops

Workshop ballonvouwen

Ballonvouwen is het maken van figuren, zoals een hond of een bloem, door er simpelweg draaibewegingen mee te maken. Tijdens een workshop ballonvouwen leer je de basistechnieken en de makkelijkste figuren te maken, bijvoorbeeld een hond. Als je de makkelijke figuren kan, dan kun je moeilijkere figuren proberen, zoals een paard. Na zo’n dag zul je jezelf verbazen met de figuren die je kan creëren.

Workshop glasblazen

Glasblazen is het veranderen van de vorm van glas, door lucht te blazen in het roodgloeiende glas. Het is een moeilijke techniek en je moet er veel geduld voor hebben. Tijdens een workshop glasblazen krijg je de kans om glas te blazen en te bewerken. Je kunt een eigen creatie maken door te blazen, zoals een vaas. Zo’n workshop is geschikt voor jong en oud.

Workshop handlezen

Handlezen is het ‘lezen’ van de handen. Tijdens een workshop handlezen wordt er uitleg gegeven over de handlijnkunde en nageldiagnostiek. Handlijnkunde is waarzeggerij op basis van lijnen in de handpalm. Je leert de basisbeginselen en het direct bij elkaar kunnen toepassen. Je bent op een interactieve wijze met elkaar bezig.

Workshop lachmeditatie

Lachmeditatie is een meditatievorm waarbij het lachen je laat ontspannen en je verdiept in de situatie. Een workshop lachmeditatie bestaat uit drie onderdelen. Je begint met het losmaken van je lichaam door rek- en strekoefeningen te doen, daarna volgt het lachen en als iedereen opeens lacht, krijg jij vanzelf ook de slappe lach. Tenslotte volgt de stilte. Je voelt hoe ontspannen je bent en je geniet van de rust. Lachen ontspant je en het zorgt ervoor dat je niet gestrest raakt. Daarbij is lachen in een groep goed voor de sfeer.

Workshop mozaïek

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding bestaat uit veel kleine gekleurde steentjes. Een workshop mozaïek geeft je een goede basis om er zelf mee aan de slag te gaan. Mozaïeken is makkelijk te leren en levert steeds weer een uniek kunstwerk op. Iedereen kan het.

Workshop scrapbooken

Scrapbooken is een Amerikaanse manier van foto’s inplakken in een persoonlijk album. Bij scrapbooken moet je denken aan mooie achtergronden en materiaal waar je de foto’s op plakt. Eigenlijk is het een combinatie van een plakboek en fotoboek. Je kunt met je eigen foto’s een prachtig boek maken waar je zelf mooie bladzijdes in maakt. Je hoeft niet per se een fotoboek te maken, je kan ook een themaboekje maken. Een hele dag ben je volop creatief bezig met het verzinnen van nieuwe creaties.

Workshop taarten maken

Tijdens een workshop taarten maken, leer je om een taart mooi te kunnen bekleden met marsepein of fondant, een taart in lagen te snijden, te vullen, het kleuren van de marsepein of fondant en vervolgens te bekleden en decoreren van de taart. Het is niet moeilijk en heel leuk om te doen. Je gaat naar huis met een supermooie zelfgedecoreerde taart van banketbakkers kwaliteit.

Workshop bonbons maken

Tijdens een workshop bonbons maken leer je het ambachtelijk vervaardigen van chocolade. Zo’n workshop staat in het teken van actief en het zelf doen. De zelfgemaakte bonbons mag je zelf mee naar huis nemen. Een unieke kans om zelf met chocolade te werken, het te proeven en lekker creatief bezig te zijn.

Workshop duiken

Tijdens een workshop duiken maak je kennis met de sensatie van het onderwater ademen. Ook maak je kennis met de stilte onder water en het gewichtloos door het water zweven. Onder leiding van instructeurs daal je af naar de bodem van het zwembad. Gevorderden kunnen hun opdrachten uitvoeren en duiklessen nemen in buitenwateren.

Workshop sieraden maken

Tijdens een workshop sieraden maken krijg je de kans om zelf een eigen sieraad te maken, met bijvoorbeeld strass stenen, verschillende kleuren, bedeltjes en hangers. Je kan je zelfgemaakte sieraad mee naar huis nemen. Ook kan je vaak kralen en onderdelen kopen zodat je thuis zelf aan de slag kunt gaan.