Kookworkshop - gezellig samen koken

Kookworkshop

Ben je op zoek naar een leuke, ongedwongen gelegenheid voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, of reünie? Boek dan een kookworkshop. Altijd goed. Niet voor niets dat de kookworkshop momenteel één van de meest populaire uitjes voor groepen is. De entourage van een leuk aangeklede kookstudio maakt dat er al direct een ongedwongen sfeer is en omdat je lekker met elkaar bezig bent kun je elkaar op een ontspannen manier leren kennen. Iets voor jou?

Kookworkshop: als teambuilding

Een kookworkshop is bij uitstek geschikt voor een bedrijfsuitje. Iedereen kan eraan meedoen. Maar een kookworkshop heeft ook een positief effect voor het bedrijf: er is geen betere methode voor teambuilding dan samen koken. Je leert in een informele setting alles waar een organisatie behoefte aan heeft: samenwerken, presteren onder druk, plannen, organiseren, conflicthantering, feedback geven en ontvangen, noem maar op. Alles komt aan bod bij een kookworkshop. Heb je altijd al moeite gehad om met die éne collega samen te werken? Ga dan bij een kookworkshop bewust samen bijvoorbeeld het dessert bereiden. Grote kans dat je daarna veel beter samen kunt werken.

Kookworkshop: hoe werkt het

Een kookworkshop als uitje is de laatste jaren behoorlijk gestegen in populariteit. Daar zijn veel slimme ondernemers op ingesprongen. Hierdoor zijn er veel aanbieders waar je een kookworkshop kunt boeken en door de niet aflatende belangstelling zijn er veel niches ontstaan. Voor ieder budget en iedere smaak is er dus wel een passende kookworkshop te vinden. Extra leuk is als je een kookworkshop kunt combineren met een andere activiteit. Bijvoorbeeld eerst met elkaar een bostocht maken en dan lekker samen koken.

Er zijn veel goede kookstudio's waar je kunt kiezen uit een 'standaard' pakket, of een kookworkshop op maat. Het aanbod is zeer uiteenlopend. Zo kun je een kookworkshop boeken waarbij je je eigen vier gangen menu samenstelt, of om sushi te leren maken. Maar een kookworkshop kroketten maken bestaat ook. Je kunt het zo gek niet bedenken. Afhankelijk van het doel dat je hebt met het organiseren van zo'n kookworkshop is het de moeite waard goed te zoeken naar een kookworkshop die past bij jouw groep. Wil je dat iedereen zijn eigen 'gerechtje' maakt? Denk dan aan een kookworkshop waarbij je bijvoorbeeld bonbons of sushi gaat maken. Vind je het belangrijk dat er samen wordt gewerkt? Dan kun je ervoor kiezen om een diner met een aantal gangen te maken waarbij er in kleine koppels wordt gewerkt om één gang van het menu te maken. Is de groep zelfs hiervoor te groot? Deel de groep dan op in een aantal (concurrerende) teams.

Ben je op zoek naar iets avontuurlijkers? Heb je dan al eens gedacht aan een kookworkshop in de buitenlucht? Outdoor Cooking geeft nog een extra dimensie aan het aspect van teambuilding. Wat dacht je van een outdoor kookworkshop waarbij je eerst je eigen keuken moet bouwen in het bos? Daarna kook je je eigen maaltje in kookpotten boven een vuurtje van zelfgekloofd hout. Dat wordt van een uitje dat je je nog lang kunt heugen.

Kookworkshop: conclusie

Een kookworkshop is leuk en ongedwongen uitje voor jong en oud. Er is heel veel aanbod, dus kijk en vergelijk goed van tevoren en bedenk wat je met de kookworkshop wilt bereiken. Is het enkel voor de gezelligheid, of moet er ook een 'educatief' element in zitten?