Wat is hybride netwerken

Inleiding hybride netwerken

Met het succes van de hybride auto is het nu tijd om ook je netwerk hybride te maken. De bijna traditionele digitale vorm van netwerken is alweer toe aan een nieuwe dimensie, waarin kleine groepen centraal staan en waarin je mekaar beter leert kennen: de hybride netwerken.  

Hoe werkt hybride netwerken?

Hybride netwerken is vooral bedoeld om je contacten die je online kent nu eindelijk ook eens in real life beter te leren zodat je meer achter de persoon te weten komt en je zo samen meer kan bereiken.

Nu veel organisaties zijn gespiegeld aan netwerksites, zoals:

  • Linkedin,
  • Xing,
  • Rakedin en
  • Hyves.

is het tijd om meer diepte in je bestaande netwerk te zoeken. Was het vroeger kwantiteit, is het nu vooral kwaliteit en een duurzame relatie. Hierbij staat de gedachte van ‘getting things done’ centraal en samen problemen aanpakken en oplossen.

Wat zijn de kenmerken van een hybride netwerk

De kenmerken van een hybride netwerk zijn bijna net zo groot als de verschillen tussen organisaties en bedrijven.

Het hoofdkenmerk van een hybride netwerk is vooral de bereidheid en de overeenkomst om een gezamenlijk probleem op te lossen en aan te pakken. Daarbij bestaan hybridenetwerken vooral uit kleinere groepen, van 10 tot 20 mensen, waarbij sommigen elkaar al een beetje kennen.

Belangrijk is dat de mensen iets met elkaar gemeen hebben; mocht er niet zoiets aanwezig zijn als een gezamenlijke interesse, dan is het vaak handig om iets te doen zoals een activiteit en niet passief stil te gaan zitten. Daarnaast is het handig om ook een bredere samenstelling van nieuw-oud en dames/heren erin te verwerken om gezamenlijke groepswaarden goed te houden.1

Waar vind je hybride netwerken?

Er zijn vele vormen van hybride netwerken. Er is dacht ik zelfs een speciale website aan gewijd voor mensen die er maar niet achter komen hoe dit werkt en geen hybride netwerk kunnen vinden dat aan hun eisen voldoet.  

Maar de beste manieren om een hybride netwerk te vinden, is gewoon goed rond kijken, in je eigen bestaande netwerk of bij een persoon verder (in je digitale netwerk). Vaak kom je zo ongelofelijk veel mensen tegen die ook deelnemen aan een al georganiseerd hybride netwerk met jouw interesse.

Het je plannen om zelf wat activiteit te ondernemen of zelf een hybride netwerk te gaan opzetten dan is het vaak mensen zoeken binnen deze netwerken of gewoon de stoute schoenen aantrekken om contact met mensen te zoeken. Vaak worden durf, lef en doorzettingsvermogen beloond!

Hoe is hybride netwerken ontstaan?

Hybride netwerken, het werkwoord, is voornamelijk uit verbazing en frustratie ontstaan tijdens grotere netwerkevents die afgelopen jaren hebben plaatsgehad.   Hierbij waren bedrijven en medewerkers vooral afgekomen om nieuwe bedrijven te leren kennen en nieuwe kennis op te doen en te delen. Echter naarmate dit type evenementen ouder wordt, worden deze plekken steeds meer aangegrepen door harde aquisiteurs en adviseurs om iedereen een probleem aan te praten. Grote netwerkevenementen nemen dan ook tegenwoordig steeds meer de rol in van een beurs.

Waarmee kunnen hybride netwerken helpen

Heb jij vragen zoals:

  • http://uitkeringen.blog.com/2010/08/15/wwb-uitkering-aanvragen/@@Wwb uitkering aanvragen.
  • http://www.artikelpost.nl/diversen/niet-bijverdienen-met-wwb.html@@Bijverdienen wwb uitkering.