Hoe krijg je smallere kuiten

Hoe krijg je smallere kuiten?

Veel mensen klagen over dikke kuiten. De vraag is natuurlijk hoe je smallere kuiten krijgt. Om deze vraag te beantwoorden, moet je eerst de oorzaak weten. Is het vochtophoping, teveel lichaamsvet, spieren of kan je er simpelweg helemaal niets aan veranderen?

De meest voorkomende oorzaak: lichaamsvet

We worden altijd met onze kuiten geconfronteerd. Zomer of winter, het maakt niet uit. In de winter passen vaak die leuke laarzen niet en in de zomer zijn je benen bloot en vallen je kuiten nog meer op.

Als je de oorzaak weet, kun je er iets aan doen. De meest voorkomende oorzaak is een teveel aan lichaamsvet. De oplossing is heel simpel maar vergt veel discipline en zelfbeheersing. De voeding moet aangepast worden zodat je minder calorieën binnen krijgt en je moet meer gaan sporten. Er moeten meer calorieën verbrand worden dan dat er binnen komen met je voeding. Het is wel belangrijk om gezond en voldoende te blijven eten. Veel mensen houden een tijdje wel vol maar na een paar weken vallen ze weer terug in hun oude patroon en dan hebben ze uiteindelijk nog niet hun doel bereikt: smallere kuiten.

Zoek een sport die je leuk vindt, anders houd je het sowieso niet vol. Een cardio-workout is het beste om mee af te vallen, zoals: wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen of dansen. Maar doe je dit te intensief? Dan heb je kans dat je er veel spieren bij krijgt en worden je kuiten uiteindelijk iets dikker. Het is dus belangrijk om een low-cardio-workout te doen, zoals: wandelen of fietsen. Dansen is bijvoorbeeld erg goed om af te vallen, maar doe je dit een aantal keren per week, dan wordt je spiermassa in je kuiten weer dikker. Gelukkig krijg je niet zo snel een dikke spiermassa in je kuiten, dus je kan gerust veel gaan sporten.

Andere oorzaken

Een andere oorzaak kan zijn dat je teveel spieren hebt. Dit is eigenlijk natuurlijk hartstikke goed, dit betekent dat je een getraind lichaam hebt, maar als je smallere kuiten wilt krijgen, zal je toch echt minder moeten trainen. Deze oorzaak komt bijna nooit voor. Het is vaak puur lichaamsvet.

Vochtophoping kan ook een oorzaak zijn. Drink je te weinig? Eet je teveel zout? Dan zou dit wel eens de oorzaak kunnen zijn van te dikke kuiten. Veel meer gaan drinken, minder zout eten en ’s avonds je benen omhoog leggen. Dan hoort het weg te gaan. Als het dan niet weggaat, weet je dat je de oorzaak ergens anders moet zoeken.

Er hoeft niet perse een oorzaak te zijn voor te dikke kuiten. Je kunt er ook mee geboren zijn, dwz: je bent stevig gebouwd en daardoor heb je iets dikkere kuiten dan normaal. Als je dit hebt, kun je er niets aan veranderen en moet je het gewoon accepteren. Vaak valt het andere mensen niet eens op omdat je lichaam gewoon in verhouding is. Mensen die stevig gebouwd zijn, hoeven absoluut niet dik te zijn.

Stretchen voor smallere kuiten

Stretchen zorgt ervoor dat je spieren in je benen langer worden en daardoor worden je kuiten smaller. Neem eens een proefles bij Yoga of Pilates. Misschien vind je het wel hartstikke leuk en ga je ermee door.

Conclusie

Er zijn een aantal oorzaken die dikke kuiten veroorzaken, de meest voorkomende is een teveel aan lichaamsvet. Op je voeding letten en veel sporten is daar de enige oplossing voor. Stretchen helpt om je kuiten smaller te maken. Je spieren worden langer en daardoor krijg je smallere kuiten.