Tea tree olie remedies voor vrouwen

Tea Tree olie remedies voor vrouwen

Gezonde geslachtsorganen zijn een voorwaarde voor een aangenaam seksleven. Bij vaginale problemen is het zaak om het probleem op te lossen zodat u meer zelfvertrouwen heeft met uw seksualiteit en een ontspannend en comfortabel seksleven kan hebben.

Tea tree olie bevordert de groei van nieuwe huidcellen en hoewel het zeer krachtig is, is het ook zacht genoeg om gebruikt te worden bij vaginale irritatie.

Hier vindt u hoe u tea tree olie kunt gebruiken om een aantal van de meest voorkomende vaginale problemen te verlichten of genezen. Met vaginale problemen wordt onder andere bedoeld overvloedig vaginale afscheiding, vaginale irritatie, spruw of herpes te verlichten of genezen.

Tea tree olie bij leukorrhea (vaginale afscheiding of witte vloed)

Tea tree olie kan gebruikt worden als u overvloedig vaginale afscheiding (witte vloed) heeft. Langdurige en overmatige vaginale afscheiding geeft aan dat er iets mis is.

Voor het oplossen van het probleem kunt u een tampon met tea tree olie* gebruiken. Dit kunt u een paar dagen gebruiken totdat de symptomen zijn verdwenen of verminderd.

Tea tree olie gebruiken bij vaginale irritatie door condoom gebruik.

Hoewel condooms worden aangeraden voor het hebben van veilige seks, ondervinden veel vrouwen irritatie aan de vagina door de conserveer middelen die te vinden zijn bij condooms met zaaddodende glijmiddelen. Wanneer u last heeft van vaginale irritatie kunt u als eerste overschakelen op een condoom zonder zaaddodend glijmiddel. Of u kunt een uitgebreide douche nemen en alle sporen van het zaaddodend glijmiddel verwijderen. Als het allemaal niet helpt, kunt u – net als bij leukorrhea- een tampon met tea tree olie gebruiken voor een paar dagen, totdat het allemaal beter aanvoelt.  

Tea tree olie bij vaginale jeuk

Als u last heeft van vaginale jeuk zou u als eerste de dokter moeten bezoeken om er achter te komen wat de oorzaak is. In de tussentijd, om de ergste jeuk tegen te gaan, kunt u een mix aanbrengen van gelijke hoeveelheden van tea tree olie en amandel- of jojoba olie.

Tea tree olie bij herpes

Herpes is een virus en kan daarom niet worden behandeld met antibiotica. Vaginale herpes wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat een koortslip veroorzaakt. Lavendel, citroen en tea tree olie stimuleert je immuunsysteem en helpt herpes genezen. Tea tree olie kan direct toegepast worden op alle blaren, ondanks dat tea tree een krachtige olie is zal het de tere huid van de vulva niet irriteren.

Vaginale douche met tea tree olie

Wanneer u last heeft van een spruw kan een vaginale douche verlichting geven. Doe in een fles 1 liter warm water en 6 tot 10 druppels tea tree olie, schud goed was gebruik het zoals een gewone vaginale douche gebruikt worden.

* Tea tree olie op uw tampon

Een aantal keer in dit artikel komt u tegen dat u een tampon met tea tree olie kunt gebruiken. Hier wordt uitgelegd hoe dit klaar te maken en wat u nodig hebt;

  • Tampon
  • Aantal druppels tea tree olie

Verwijder de tampon uit de verpakking en druppel een paar druppels tea tree olie op de zij- en bovenkant van de tampon. Breng de tampon naar binnen zoals u zou doen bij uw menstruatie en verwissel de tampon na een paar uur.

Waarschuwingen:

Er blijkt bij een zeer klein percentage gebruikers (minder dan 1%) een allergische reactie op te treden wat zich uit als een jeukende en lichte prikkeling. Niet gebruiken bij kinderen en niet inslikken.

Wat hierboven staat is door mensen zelf uitgeprobeerd en niet goedgekeurd door doktoren. Het is puur een hulp middel wat u zelf kunt uit proberen.

Meer informatie over Tea Tree olie

Acne behandelen met Tea Tree Olie

Tea Tree Olie : tips om het te gebruiken

Tea Tree Olie aanschaffen

Tea Tree Olie