Tea Tree Olie : tips om het te gebruiken

Inleiding

Tea tree olie is een etherische olie die wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren die komen van de Melaleuca alternifolia, een plant die van nature in Australië voor komt. Volgens onderzoeken bevat tea tree antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Vanwege de anti schimmel, is antibacteriële en antivirale eigenschappen tea tree olie gebruikt puur of gemengd met andere essentiële oliën in een verscheidenheid van situaties.

Enkele van de meest voorkomende toepassingen voor tea tree etherische olie zijn:

  1. Tea Tree tegen steenpuisten. Kookt zijn rood opgezwollen, pijnlijke uitbarstingen die erg hard kunnen zijn. Tea tree olie heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en helpt bij het bestrijden van infecties. Breng een druppel onverdunde tea tree olie aan de steenpuist, meerdere keren per dag tot het is genezen.
  1. Impetigo (Krentenbaard) Impetigo is een aandoening die kleine blaren veroorzaakt,

meestal rond de neus en mond. De antibacteriële eigenschappen van Tea Tree helpen de impetigo blaren uit te drogen. Voor een meer effectieve behandeling kunt u deze combineren met lavendel etherische olie die helpt de ontsteking te verlichten. Om te mix te maken; 1 el amandelolie ½ tl tea tree olie ½ tl lavendel olie Dep 3 keer per dag op de blaren. 3) Tea Tree olie tegen wratten Om een einde aan wratten te maken. Tea tree olie heeft krachtige antivirale eigenschappen en kan helpen wratten te elimineren. Breng onverdunde tea tree etherische olie, met een wattenstaafje, direct op de wrat aan. Herhaal meerdere keren per dag.

4) Tea tree olie ter behandeling van ontstekingen Voor de behandeling van ontstekingen geldt, een warm washandje met tea tree olie op het ontstoken gebied voor een paar minuten. U kunt ook rechtstreeks onverdunde tea tree olie op de ontstoken huid doen.

Het kan nog veel meer:

5) Tea tree oil voor verlichten van een verkoudheid. Gebruik Tea Tree olie en Eucalyptus tijdens een verkoudheid. Probeer te stomen met 2 druppels tea tree etherische olie en 2 druppels etherische olie van eucalyptus in twee liter kokend water. Tea tree heeft antivirale en antibacteriële eigenschappen en de eucalyptus olie helpt slijm congestie.

6) Het kan voetschimmel genezen.

7) Tegen nagel en teennagel schimmelinfecties Breng tea tree olie rechtstreeks aan op het besmette gebied en nagelriemen.

8) Tea tree olie voor acne Voor de behandeling van ontstoken en niet ontstoken acne. Kunt u tea tree direct op de huid toepassen of 60 druppels tea tree olie voegen bij het wassen van uw gezicht, doe dit tweemaal daags. Als u tea tree op een groot deel van uw gezicht gebruikt zorg er dan voor dat u een goed hydraterende crème gebruikt, anders heeft u kans dat de huid uitdroogt.

9) Tea tree olie tegen roos. Tea tree olie kan worden gebruikt om symptomen van roos te verminderen.

10) Desinfecteren van wonden. Gebruik tea tree olie om kleine snij wondjes schoon te maken en de wond te desinfecteren.

11) Gebruik tea tree olie tegen astma. Voeg een paar druppels tea tree olie op een warm vochtig washandje en adem via de washand totdat de doek is afgekoeld.

12) Verlichten van jeuk Na een insectenbeet is de jeukfactor erg hoog, voeg tea tree direct aan op de beet en de jeuk daalt. U kunt de behandeling om de 2 uur herhalen totdat de jeuk is verdwenen.

13) Tegen hoofdluis Voeg een paar druppels tea tree olie toe aan je shampoo, masseer in het haar, laat 10 minuten inwerken en spoel uit. Herhaal 1x per dag totdat luizen en neten zijn verdwenen.

14) Tea tree olie voor een frisse adem Voeg een druppel tea tree olie toe aan een glas water en je hebt een mondspoeling. Spoel ermee net als gewone mondwater voor een frisse adem. Niet doorslikken (het kan giftig zijn).

15) Te beschermen tegen ziekten Om u te beschermen tegen ziekten kun je gorgelen met een druppel tea tree olie opgelost in een glas water. Deze oplossing helpt uw lichaam bij het bestrijden van bacteriën. Zoals eerder vermeld; Niet doorslikken

16) Voor blaasinfecties Om de symptomen van een blaasontsteking tegen de gaan. Neem een warm bad met 10 druppels Tea Tree olie erin.

17) Bij het scheren Gebruik tea tree olie bij uw scheermessen, om ze te ontsmetten, voordat je gaat scheren. Voeg een paar druppels tea tree olie op je scheermes om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke bacteriën overgebracht worden van het scheermes op uw huid.

18) Tea tree olie om lichaamsgeuren te voorkomen. Doe een druppel tea tree olie in de oksels om onaangename geuren te voorkomen. Je kan ook een gelijk deel tea tree olie en een gelijk deel van een basis olie mengen en over je voeten wrijven. Dit gaat ook de geur tegen.

19) Tegen insecten in uw huis Voeg een paar druppels tea tree olie in uw huis schoonmaken producten.

20) Tea tree olie als een natuurlijke reukverdrijvend Gebruik tea tree olie tegen schimmels, bacteriën en geur. Voeg een paar druppels etherische tea tree olie toe alvorens u gaat wassen, u kunt hiervoor goedkopere tea tree olie kopen. Voeg 1 a 2 theelepels bij de was en de geur wordt tegen gegaan.

Meer informatie over Tea Tree olie

Acne behandelen met Tea Tree Olie

Tea tree olie remedies voor vrouwen

Tea tree olie aanschaffen

Tea Tree Olie