Zwanger en op zoek naar ondergoed

Ondergoed en andere tips

Het is niet omdat je de komende maanden zwanger bent dat je geen leuk en vooral functioneel ondergoed kunt of wilt dragen. De borsten worden zwaarder en hebben extra ondersteuning nodig. Net zoals je ronde buik mettertijd. Zwanger zijn betekent een tijdelijke aanslag op je lichaamsvormen. Verzorg jezelf dus goed tijdens deze heerlijke maanden… en doe alle moeite om er ook voor je partner nog aantrekkelijk bij te lopen!

Zwangerschapsondergoed op weg naar de bevalling

De nadruk bij zwangerschapsondergoed ligt natuurlijk op een goede ondersteuning. Zowel de borsten, de buik als de billen hebben ‘hulp’ nodig. Een greep uit het assortiment:

1. Beha

Natuurlijk moet de BH de borsten extra ondersteunen. Nog beter is dat hij meegroeit met de groter worden borsten tijdens de komende maanden. En een hip push up effect zodat je er ook nog sexy blijft uitzien voor je partner is meegenomen. Pluspunten voor dit soort Bh’s: geen naden of haken zodat hij gemakkelijk is aan te trekken en comfortabel draagt. Dus: bij voorkeur zonder naden en haken. En veel katoen: makkelijk in de was, snel droog! Maten: S-M-L. Prijs: ca. 28 euro.

De luxe beha is er eentje met verstelbare bandjes. Is meestal één euro duurder.

2. Slip

Voor extra ondersteuning van de buik, rug en billen tijdens de zwangerschap voldoet een gewone slip niet. Elastisch materiaal heb je nodig dat ook weer meegroeit maar toch een goede pasvorm garandeert. De meeste toekomstige mama’s houden niet van de normale sliphoogte. Die valt dan net onder de (dikke) buik. Deze slip heeft eerder het ‘oma-model’ dat over de buik valt. Ze zijn er ook in een synthetische versie (o.a. bij Prenatal) maar daar is niet elke moeder van gecharmeerd. Zij willen toch graag katoen. Hema, Miss Etam en Zeeman is ook een optie maar daar blijkt de pasvorm weer niet helemaal je van het. Prijs: ca. 29 euro.

3. Slip met string

We hebben het hier niet over zo’n sexy string uiteraard. De zwangerschapsstring is een speciale, elastische band in de slip. Hij zorgt voor nog meer steun dan de slip.

4. Boxer

Wil je je bovenbenen ook een extra steuntje geven (geen overbodige luxe) dan kun je denken aan een zwangerschapsboxer. Ook iets duurder omdat er meer materiaal in is verwerkt: ca. 30 euro.

5. Hemdjes

Leuk: zwangerschapshemdjes die voorgevormd zijn en zonder naden. Resultaat: heel goede pasvorm. Ook weer met veel katoen dus lekker warm en makkelijk in de was. Prijs: ca. 30 euro.

Gratis meedoen?

Zwangerschapsondergoed na de bevalling

1. Slip

Na de bevalling moet je de schade gaan herstellen. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Voor de eerste weken is een buikcorrigerende slip aan te raden wil je er snel ‘voor het oog’ de extra kilo’s en laagjes verbergen. Ook voor een sneller herstel om de buik en billen best nog ondersteuning kunnen gebruiken. De buikcorrigerende slip heeft een afslankend effect. Maten: M-L-XL. Prijs: ca. 28 euro.

2. Voedingsbeha

Geef je borstvoeding dan is een voedingsbeha (al of niet met V-hals zodat hij verdwijnt onder je bovenkleding) het ideale hulpmiddel. Goede ondersteuning en geweldig draagcomfort zijn ook na de bevalling van belang. Ook weer zonder naden, zonder haken en veel katoen. Prijs: ca. 30 euro.

3. Hemdje

Ook speciaal voor de mama die borstvoeding geeft: een zwangerschapshemd met lange schouderbanden en zelfs een ingewerkte beha. Modern design, naadloos en veel katoen. Prijs: ca. 32 euro.

!

Update september 2012

Nog een leuke webshop gevonden! Je hebt ook spullen nodig als je bevallen bent. Bijvoorbeeld: ga je borstvoeding geven? Dan zijn borstvoedingsarmbanden een handig hulpje. Met Milk Trays kun je afgekolfde melk steriel invriezen in handige hoeveelheidjes in de vorm van staafjes van 30 cc. Kortom: ga vrijblijvend eens kijken bij . 

Conclusie

Je ziet het: het is allemaal verkrijgbaar tegenwoordig. Niet eens stinkend duur, wel functioneel. Opvallend is wel dat het kleurengamma beperkt is voor zwangerschapsondergoed: meestal wit. Zowel voor als na de bevalling. Kortom: aankopen waar je nooit spijt van krijgt. Je leest echter op forums ook reacties van moeders die zwangerschapsondergoed allemaal commerciële blabla/onzin vinden. Aan jou de keuze! En nu maar hopen dat je je lichaam weer snel ‘in good shape’ krijgt! ! 

Vragen over je baby?