Zwangerschap en het nut van fitness

Het nut van fitness tijdens de zwangerschap

Het voorschrijven van medicijnen voor zwangere vrouwen is een complex proces.  Voordat gynaecologen kunnen beslissen welke dosis en welk medicijn ze kunnen voorschrijven aan een zwangere vrouw, dan zullen ze enkele voorwaarden moeten naleven. Voorwaarden zijn o.a geen schadelijke bijwerkingen op de moeder en het ongeboren kind. Ook zullen ze rekening moeten houden met de ouderdom van de moeder, haar algemene conditie, het aantal weken zwangerschap en eventueel andere medicaties die door de zwangere genomen wordt. Voorschrijven van fitness oefeningen voor zwangere vrouwen moet net zo wetenschappelijk en nauwkeurig nagegaan worden zoals medicatie. De soort, de intensiteit, de frequentie en de duur van een fitness oefening zijn alle belangrijk. In feite zal elk fitness schema moeten aangepast worden aan het individu in kwestie. Echter, als een fitness oefening uitgevoerd in een normaal tempo zonder iets te forceren, dan zal dit alleen maar ten goede komen van het ongeboren kind en de moeder. Het regelmatig trainen zal ook de uiteindelijke bevalling vlotter maken.

Zwangerschap

Het is kwaliteit prenatale zorg die moet worden gegeven aan een moeder tijdens haar zwangerschap. Dit om haar voor te bereiden op haar bevalling van een gezonde baby. Complicaties moeten ten alle tijden vermeden worden. Al deze dingen zijn nodig door het feit dat een zwangere vrouw op een zodanige wijze moet worden verzorgd “omgaan met de zwangerschap dus” dat ze niet zal worden gedwongen zware arbeid te verrichten, maar ook niet in bed moet blijven en inactief moet zijn tot aan de geboorte van haar kind. Bijgevolg, varieert de fitheid van een zwangere vrouw in relatie met betrekking tot de groei en ontwikkeling van het kind in haar baarmoeder. Daarom is het nodig dat een zwangere vrouw goed de richtlijnen van haar dokter en fitnessschema opvolgt. Dit in het belang van de moeder en het ongeboren kind.

De fitheid van de moeder

Dus temeer is het belangrijk de fitheid van de moeder op peil te houden, dus als zwangere vrouw actief te blijven, dit voor haar gezondheid, alsook voor de gezondheid van haar ongeboren kind. Fysieke controle zoals bloeddruk, gewicht en gezondheidsstatus wordt meestal gecontroleerd tijdens het bezoek van de zwangere vrouw bij haar arts. Om deze reden is het belangrijk om op te merken dat fitness de nummer één factor kan zijn om een goede conditie te behouden tijdens de zwangerschap. Zoals alle experts zeggen, zowel fysiek als emotioneel dient een zwangere vrouw in een heel goede conditie te verkeren om de zwangerschap tot een goed einde te brengen. Dus met andere woorden, een zwangere vrouw moet zorg dragen voor haar gezondheid en de gezondheid van haar ongeboren kind. Vandaar, voor moeders of would-be moeders die nog niet weten waarom zij enige moeite moeten doen bij het gezond en in conditie houden van hun lichaam door oefeningen of fitnessen en dit in gematigde vorm.

De verdediging tegen vermoeidheid

Een vermoeide spier boet in aan kracht. Om dan een taak zoals het beklimmen van de trap bijvoorbeeld, of het ruimen van sneeuw, moeten meer eenheden van spier worden aangeroepen voor het werk die de vermoeide spieren moeten uitvoeren. De vermoeide spieren zijn zowel minder efficiënt en minder effectief. Vandaar, dat een zwangere vrouw meer druk krijgt op haar spieren door het zwaarder worden in gewicht en het vorderen van de zwangerschap zelf. Dit is dan ook meteen de reden dat vermoeide spieren voor krampen zorgen en eventuele letsels als gevolg van deze vermoeidheid. Wat elke zwangere vrouw moet weten is dat gematigd fitnessen de conditie verbetert en de spieren sterker worden zodat je de mogelijkheid hebt langer bezig te zijn met iets, zonder er de gevolgen van te moeten dragen, zoals vermoeide spieren en het krijgen van krampen.

Het verminderen van rugpijn

Zelfs wanneer u zit of recht staat, dan zijn er nog sommige spieren die werken, en zelfs relatief eenvoudige houdingen kunnen vermoeidheid van die spieren veroorzaken. De spieren van de lage rug bijvoorbeeld kunnen zwaar worden belast tijdens de zwangerschap van de vrouw. Ook al is het maar gewoon zitten of langere tijd rechtstaan. Met fitness kan een zwangere vrouw dit ongemak vermijden door haar lichaam in conditie te brengen.

Tot slot: Het verhogen van de hoeveelheid zuurstof

Glycogeen, dit is een stof geproduceerd door het lichaam uit de complexe koolhydraten en opgeslagen in de spieren en in de lever. De levering van glycogeen in de spieren bepaalt en beperkt de duur van de activiteit. Fitness put de glycogeen uit de spieren en leidt tot vermoeidheid. Echter, als de glycogeen is uitgeput door inspannende activiteiten zoals fitness, wordt deze vervangen in hoeveelheden groter dan voorheen, alsof het lichaam de noodzaak herkend dit vast te stellen als een nood aan een grotere toevoer van brandstof voor het lichaam.  Vandaar, oxidatie is essentieel voor het omzetten van glycogeen naar energie die zwangere vrouwen nodig hebben, hetstretchen van de spieren, het vullen van de longen met zuurstof door ademhalingsoefeningen en het hartritme door fitness inspanningen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die fitness aan zwangere vrouwen brengen kan. Bovendien is er niks mis mee dat een zwangere vrouw haar lichaam in conditie houd. Het enige belangrijke is dat je eerst uw dokter raadpleegt alvorens met een fitness schema aan de gang te gaan.