Apparaten bedienen met onze gedachten

Inleiding

We horen het steeds vaker, apparaten bedienen met onze gedachten! Een tijd geleden was zoiets gewoonweg niet mogelijk, althans dat dachten we! Er komen steeds meer producten op de markt die wij kunnen bedienen met onze gedachten. Hoewel dit natuurlijk allemaal fantastisch klinkt, zijn er nog altijd dingen die moeten worden verbeterd of niet goed zijn voor de mens.

Wat waren de eerste dingen die we met onze gedachten konden besturen?

Een van de eerste dingen waar we over fantaseerden was over het besturen van videogames met onze gedachten! Mensen waren hier erg enthousiast over maar geloofden er niet helemaal in. Maar toch, dankzij de techniek en vele experimenten bleek uit cijfers dat je goud geld kon verdienen wanneer je zoiets op de markt kon brengen. Hier werd dan ook erg hard aan gewerkt en zo kwam de primeur van wat we met onze gedachten konden besturen: een videogame. Helaas was het wel erg duur en ingewikkeld om games hiervoor te maken en werkte het allemaal niet heel soepel. Veel werk nog aan de winkel dus. Maar het begin van de bijna onmogelijk lijkende droom was er!

Waarom worden de meeste producten weer van de markt afgehaald?

De basis van het besturen van apparaten was er en er werd hard onderzocht hoe het beter kon. Vaak dachten ze het te hebben maar dan was er toch weer iets waardoor het dat weer net niet werd. De ene keer was het gevaarlijk voor de mens, de andere keer waren de gebruikte materialen te duur waardoor mensen misschien wel 10 miljoen euro moesten geven om slechts 1 spel te spelen. Al gauw zakte de moed een beetje weg en hield de mens zich er niet echt meer mee bezig. Maar er waren nog altijd mensen die moesten en zouden slagen.

Welke apparaten worden al wel gebruikt die we met onze gedachten besturen

De wetenschappers zijn niet voor niets hard bezig geweest om er wat goed werkends van te maken! Nee nee, ze hebben zeker niet hun tijd zitten verdoen. Zo hebben wij nu al veel soorten headsets die we kunnen gebruiken bij het gamen. Tijdens het gamen kunnen we onze handen heerlijk in onze zak houden of gewoon er lekker mee wapperen want de mogelijkheid om met onze gedachten te gamen is er! Alhoewel dit nog niet erg bekend is (aangezien de spelcomputers van tegenwoordig al zo goed zijn en de spellen er voor erg leuk zijn) is het daarom moeilijk afstand te nemen van bijvoorbeeld de Playstation, de Wii en de X-box . En al zouden we er afstand van kunnen nemen, er blijft nog altijd een prijskaartje aan de gedachtenbesturing hangen. Maar er zijn ook betaalbare dingen die we kunnen gebruiken. Neem nou de nieuwe speciale app die ons de mogelijkheid geeft om door onze mobiele contacten lijst te scrollen met de kracht van onze gedachten. Deze app is speciaal gemaakt voor de Nokia N900. De headset is nog niet helemaal klaar want als we willen bellen via de headset zonder ook maar te bewegen is het nog niet helemaal makkelijk te doen, tenzij we heel hard denken aan een persoon.

Hoelang duurt het voordat het echt wat kan worden met die gedachtenbesturing?

Op zich zitten we al aardig in de goeie richting! En zal het waarschijnlijk nog zo'n 10 jaar duren voor het echt allemaal makkelijk werkt en het niet een uiterste gedachteninspanning vereist. En naar schatting zal het misschien 15 jaar of wat langer duren voor ook echt door veel mensen wordt gebruikt. Misschien wordt het de normaalste zaak van de wereld alles te besturen met onze gedachten!

Hoe zit het met onze gezondheid als we alles kunnen besturen met onze gedachten?

Wat zal er met ons gebeuren wanneer iedereen alles met zijn gedachten kan besturen? Dit is natuurlijk een moeilijke vraag maar sinds de dag van vandaag is het steeds makkelijker om alles vanuit je stoel te doen. Bij voorbeeld men kan zijn boodschappen thuis laten bezorgen waardoor we niet meer door de winkel heen lopen. Men kan vanuit zijn luie stoel werken en hoeft dus niet meer naar kantoor te fietsen of misschien alleen al naar de auto te lopen. Wanneer we dan al deze kleine dingen niet meer doen krijgt ons lichaam weinig beweging meer en zal het sporten zwaarder worden en zullen we er misschien zo moe van worden dat we daar ook al mee stoppen! Dus het is een grote kans dat we allemaal lui en dik worden.. misschien dat ze dan ook direct even iets uitvinden dat waar we een goeden conditie van krijgen of waar we een niet al te dik postuur van zullen krijgen. Want wie weet! Dit soort pillen bijvoorbeeld zijn nu nog een droom maar misschien al over zelfs een jaar al werkelijkheid.

Maar er is ook een zeer groot pluspunt! Want de mensen die gehandicapt zijn (bijvoorbeeld verlamd) krijgen de mogelijkheid om veel meer dingen te doen en kunnen uiteindelijk misschien makkelijk voor zich zelf zorgen en een veel gelukkiger leven leiden dan vroeger.


© Stijn Wijnsma