Gezien op TV: is online lenzen bestellen verstandig

Online lenzen bestellen

Momenteel loopt er op TV een reclame die gaat over lenzen online bestellen. Dat lijkt mij handig maar is het ook verstandig? Want ogen moeten toch ook zo af en toe weer eens gecontroleerd worden door een oogarts of optieker? Het kan zijn dat je oogsterkte veranderd is? Of kan dat ook online tegenwoordig?
 
 

Online lenzen bestellen: pluspunten

Niets makkelijker dan on line bestellen: enkele klikken en je nieuwe lenzen vallen in de bus. En aan keuze geen gebrek: er zijn tientallen websites waar je terecht kunt mèt een uitgebreid assortiment! Ook kun je thuis rustig alle tijd nemen om prijzen te vergelijken! Let wel: goedkoper zegt natuurlijk niets over kwaliteit en service!

Minpunten

  • Je kunt zelfs in het buitenland terecht, mocht je het eventuele BTW verschil willen uitbuiten. Hou dan wel rekening met duurdere verzendkosten. Gevaar hierbij is dan wel dat de geleverde kwaliteit van de lenzen niet voldoet aan je verwachtingen. Dan heb je een probleem: je moet de buitenlandse producent/fabrikant onder handen nemen en maar afwachten hoe dit gedoe afloopt… Niet aan te raden!
  • Het belangrijkste is echter regelmatige controle van de toestand van je ogen. Niet dat je ogen elk jaar ‘achteruit’ gaan zoals dat in de volksmond wordt gezegd, maar toch… Je voelt natuurlijk ook zelf als je minder goed begint te zien… maar besef wel dat goed zien heel belangrijk is in je leven! De oplossing voor een oogmeting? Zie enkele regels verder!

!

België

Een lenzenwebshop die heel goed scoort, is ‘Lensonline.be’. Zelfs mijn Nederlandse collega’s op mijn werk bestellen hier. Daarom een kennismaking met deze webshop!

  • Lensonline.be is een gevestigde waarde inmiddels in deze tak van sport. Ze werken met een mooie, overzichtelijke website. Met een gigantisch aanbod aan van alles en nog wat dat met lenzen te maken heeft. Ze werken samen met filialen bij jou in de omgeving (28 contactlensspecialisten vandaag). Dus het probleem met je ogen te laten testen is meteen opgelost!
  • Feedback op websites is altijd subjectief en dus met een korreltje zout te nemen. Zo te zien alleen maar tevreden klanten!
  • Deze webshop heeft een Unizo e-commerce label: het keurmerk in België op gebied van betrouwbaarheid.
  • Prijzen: alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
  • Verzendkosten: binnen de Benelux betaal je 3,50 Euro per verzending. Dat is weinig. Anders is het gesteld met de verzending van onderhoudsproducten: buiten België betaal je hier extra 20 Euro voor. Dat is wèl aan de dure kant!
  • Klachten: (als die er al zijn!) moet je indienen door een aangetekend schrijven en dit binnen 14 dagen na de vaststelling van 'het gebrek'.
  • Garantie/verantwoordelijkheid: in hun 'Algemene voorwaarden' vermeldt Lensonline uitdrukkelijk dat zij ervan uitgaan dat je je (citaat) bij voorkeur elke 6 maanden laat controleren door een oogarts of contactlensspecialist. Dit is uiteraard in je eigen belang om de juiste lenzen te kunnen bestellen en gedoe met klachten of retourzendingen te vermijden!
  • Op deze online aankoop geldt het wettelijk consumentenrecht om binnen 7 werkdagen na ontvangst de bestelling te kunnen retourneren.

Tip

Wat lenzenvloeistof betreft: het kan gebeuren dat je de ene vloeistof al beter verdraagt dan de andere. In het slechtste geval kun je voor sommige bestanddelen allergisch zijn. Heb je dus eenmaal de juiste vloeistof gevonden, neem dan liever geen risico’s en hou je aan dit merk.

Links

Lensonline Belgie