Gekleurde lenzen voor je ogen

Leuke kleurtjes contactlenzen

Er zijn tegenwoordig vele soorten contactlenzen op de markt. Zo zijn er cilindervormige contactlenzen, harde lenzen, zachte lenzen en zo zijn er ook gekleurde lenzen. Draag jij normaal ook lenzen en lijkt het je nu wel eens leuk om eens kleurlenzen te gaan dragen? Gewoon om eens te kijken hoe het staat of voor bij een feestje zoals carnaval? Benieuwd wat het met je uiterlijk doet?

Met een kleurtje in je lenzen spreken je ogen anders dan anders. Het geeft je een andere look, net als dat je bijvoorbeeld je haar gaat verven. En bij een feestje is het erg leuk om je outfit aan te vullen met leuke gekleurde contactlenzen.

In dit artikel geven we tips over het kopen van gekleurde lenzen, voor degene die wel eens met een andere kleur ogen over straat wil, of voor degene die leuke kleurlenzen wilt hebben voor het compleet maken van een feestelijke outfit.

Andere kleur ogen

Veel mensen hebben normaal eigenlijk helemaal geen lenzen nodig, maar soms ben je gewoon even niet tevreden met je kleur ogen. Je kunt er dan voor kiezen om eens gekleurde contactlenzen aan te schaffen, en zo je een andere kleur ogen te doen aanmeten. Op die manier kun je eindelijk eens met de kleur ogen rond kunt lopen die je eigenlijk altijd al stiekem hebt willen hebben.

Je hebt gekleurde lenzen op sterkte, maar ook zonder sterkte. Let er wel op dat je de goede sterkte koopt, en dat je deze goed laat aanmeten. Als je normaal cilindrische lenzen hebt, wordt het lastig om hiervoor gekleurde cilindrische lenzen op jouw sterkte te vinden.

Kleurlenzen voor een feestje

Ga jij naar een leuk feestje en heb je een top outfit? Maak je outfit nog completer door eens naar kleurlenzen te kijken. Met bijvoorbeeld rode kleurlenzen maak je je duivel-outfit nog gaver, met blauwe lenzen maak je je smurfen-outfit nog blauwer, etc.

Funlenzen

Naast kleurlenzen bestaan er ook funlenzen. Dit zijn lenzen die niet specifiek een kleurtje hebben, maar wel een speciale vorm. Zo bestaan er kattenogen-lenzen voor bijvoorbeeld bij een cat-suit, of bijvoorbeeld weerwolf ogen voor je weerwolf outfit. Maar niks is te gek, want ook voor het WK of EK voetbal worden er vaak oranje funlenzen met een voetbal-oog gemaakt. Het maakt altijd je outfit nog net even wat gaver!

Gekleurde lenzen kopen

Kleurlenzen kun je zowel kopen bij een opticien, een feestwinkel, normale winkels zoals de kruidvat, maar ook op internet kun je heel gemakkelijk kleurlenzen kopen. Gelukkig zijn er dus tegenwoordig op veel plekken kleurlenzen te koop. Zo kun je via internet vele verschillende kleuren lenzen kopen. Zowel kleurlenzen op sterkte als lenzen zonder sterkte zijn bij vele lenzenwebshops te koop.

Ik heb zelf goede ervaringen met de website lensotheek.nl. Daar hebben ze veel keuze in kleurlenzen en funlenzen en de prijs en service is ook prima. Ik heb er inmiddels al meerdere setjes lenzen besteld.

Als je kleurlenzen via het internet bestelt heb je ze meestal al binnen 2 werkdagen in huis.

Prijzen en techniek van de kleurlens

De kleurlenzen, maar ook de funlenzen, zijn eigenlijk allemaal maandlenzen. De kwaliteit ligt bij de meeste kleurlenzen erg hoog, maar ga er dan ook vanuit dat deze lenzen ongeveer tussen de 20 en 40 euro per setje kosten. Je hebt ze wel goedkoper, maar dan zijn het lenzen voor eenmalig gebruik, of van een slechtere kwaliteit.

De goedkopere kleur- en funlenzen bestaan eigenlijk uit 2 lagen. De eerste laag is dan een siliconenlaag en de tweede laag een printje of kleurtje. Deze laag kan vaak ook voor irritatie aan de ogen zorgen. Daarom is het aan te raden om de wat betere kleurlenzen aan te schaffen, zeker als u normaal nooit lenzen draagt, of wel vaker last heeft van irritatie aan de ogen.

De betere kleurlenzen hebben een prettig draagcomfort en bestaan dan ook vaak uit meerdere materialen. Zo bestaat 50% van de lens uit water, en 50% uit silicone materiaal. Vaak is een lens als volgt opgebouwd:

  • 1e laag: een neutrale siliconenlaag
  • 2e laag: een kleurtje (kleurlenzen) of printje (funlenzen)
  • 3e laag: wederom een neutrale siliconenlaag

Wat voor kleur wil je hebben?

Waar je vroeger alleen maar doorzichtige lenzen met sterkte kon kopen, kun je tegenwoordig met de huidige technieken eigenlijk elke soort lens kopen. Je kunt lenzen met of zonder sterkte kopen, en die zijn ook ieder in iedere kleur of vorm. Met bovenstaande technieken (print tussen 2 siliconenlagen in) is het mogelijk om iedere kleur lens te creëren. Dus van blauwe, gele, rode of pikzwarte lenzen, alles is mogelijk.

Maar hoe weet ik welke kleur lens bij mij past?

Kijk zelf naar wat je leuk vindt en wat bij je past

Als je er aan zit te denken om kleurlenzen aan te schaffen, dan is het natuurlijk als eerste handig als je weet wat voor kleur lenzen je zou willen nemen. Wat lijkt je een mooie kleur? En misschien een nog wel betere vraag, welke kleur lenzen denk je dat mooi bij je staat? Hou bijvoorbeeld rekening met:

  • je huidskleur
  • de kleur van je haar
  • de vorm van je gezicht

Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan advies, bijvoorbeeld aan een opticien. Dit zijn vakmensen en zeker niet te beroerd om jouw te helpen en je advies te geven. Net zoals dat blond haar niet iedereen goed zal staan, zal dit ook gelden voor de kleur van iemand zijn ogen.

Lenzen als mode-item

Waar vroeger lenzen alleen gebruikt werden door mensen die niet goed konden zien, daar kunnen lenzen tegenwoordig door iedereen gebruikt worden. Waar de lens dus vroeger puur en alleen een praktische functie had, namelijk mensen beter laten zien, daar is een lens tegenwoordig ook een mode item geworden.

Net zoals dat mensen hun haren verven omdat ze dat er mooier uit vinden zien, zijn er tegenwoordig ook steeds meer mensen die kleurlenzen nemen omdat ze vinden dat een andere kleur ogen mooier bij hun staat. Er zijn zelfs sterren die vele soorten kleurlenzen op hun nachtkastje klaar hebben liggen, om zo vaak met verschillende kleuren ogen naar buiten te gaan.