Het ultieme zomergevoel

Het ultieme zomergevoel

Iedereen kent het wel, het moment waarop je het ultieme zomergevoel krijgt. De één krijgt het wanneer de eerste cocktail op een terrasje gedronken wordt en de ander krijgt het al wanneer de vogels fluiten. Maar wat is het ultieme zomergevoel precies en hoe krijg je het?

Wat is het zomergevoel?

Het zomergevoel is een heel sterk gevoel dat je laat denken dat de wereld mooier en vrediger is als de zon schijnt. Mensen zijn aardiger tegen elkaar, er is meer contact en dat allemaal door de zon. Niemand heeft het over het ‘ultieme wintergevoel’ omdat de meeste mensen nou eenmaal van lekker weer houden.

Hieronder geef ik wat tips om het ultieme zomergevoel te krijgen.

  • Ga barbecueën

Ook al is het niet zo heel warm. Zet een windscherm neer, trek een trui aan, nodig je vrienden uit en ga gezellig met zijn allen barbecueën.

  • Maak cocktails!

Weet je niet hoe je een lekkere cocktail maakt? Er staan genoeg recepten op internet.

  • Plan je vakantie

Ga op zoek naar een leuke bestemming. Heb je al een vakantie geboekt? Zoek informatie over je bestemming. Waar je het dicht bijzijnde strand kunt vinden en welke excursies je kunt boeken. Je komt gegarandeerd in een zomerstemming.

  • Eet buiten/lang buiten zitten

Maak zomerse gerechten en ga met een glas rosé in je hand buiten zitten. Blijf zolang mogelijk buiten totdat het echt te koud wordt.

  • Besteed aandacht aan je uiterlijk

Breng een masker aan, lak je nagels, koop een zomerjurkje, doe iets waar je jezelf mooi door voelt.

  • Eet zomerfruit

Een lichte lunch is heerlijk in de zomer. Maak een fruitmix van stukjes meloen, aardbei, ananas, banaan en appel.

Iedereen heeft zijn eigen manier om een zomergevoel te krijgen maar met deze tips moet je toch aardig in de buurt komen.

Gedicht

'Geluk, Zomer, Leven

Zo heerlijk, even ontvluchten uit dit koude land, Vele rolletjes worden vol geschoten met blije gezichten, Aan de kust ergens ver weg, helemaal aan de rand. De sterretjes in de ogen die dan extra oplichten.

Zo heerlijk, de geur van de bloemen, het zoute water van de zee, Weg van de realiteit, even weg op dat moment, De dromen nemen je totaal mee. Naar een wereld die je normaal niet kent.

Zo heerlijk, de sterren die s’avonds heel mooi aan de hemel staan, Die je zullen zeggen dat je daar toch ook weg moet gaan. Maar die gedachten schuif je snel even voorbij, Even weg met die gedachten, doe ze maar even opzij.

Zo heerlijk, tot je terug moet, een tijdje van verdriet. Maar je gaat al weer denken welk land je de volgende zomer ziet. Dus zo erg is er niet getreurd, Want er zijn natuurlijk ontzettend leuke dingen gebeurt!

Zo heerlijk, weer terug in je vertouwde land, Dat je weer in de klas bij je vrienden strand. Daar dan ook weer lol hebben met elkaar, En dan die momenten terug naar de zomer, veel gestaar.

Zo heerlijk, samen praten over die zomer, veel herinneringen terug halen, Het was weer een perfecte zomer met de zee en de zon, Die nog wel vaker door je hoofd zullen malen. Waar je tot nu toe nog geen zomer zonder kon'