Hoe kan je afvallen met een dieet dat bij jou past

Waarom afslanken?

Er zijn naar schatting 1,6 miljard mensen op de wereld met overgewicht, hiervan heeft 25% last van extreem overgewicht, ook wel Obesitas genoemd. Overgewicht wordt gemeten aan de hand van de Body Mass Index (BMI). Met een te hoge BMI kan u uw eigen gezondheid riskeren. Het is dus van belang dat u let op uw gewicht en daarmee op uw gezondheid. Hiervoor zijn duizenden methoden bedacht om af te vallen.

Ik heb ervaring met twee methoden.

De eerste methode is de moeilijkste: gewoon minder eten

De tweede methode voor snel afslanken is de Biohcg kuur.

Je kan ook afslanken met behulp van Calorie-arme repen, frisdranken, ‘smaakvolle’ dieet shakes zijn voorbeelden van producten die zouden helpen om af te vallen, maar dat heb ik nooit geprobeerd. Hieronder beschrijf ik de twee methoden om snel slank te worden, die bij mij hebben gewerkt.

Body Mass Index

Eerst een toelichting op belangrijke begrippen. De Body Mass Index is een verhouding tussen het gewicht en de lengte van een persoon. Indien een persoon 25 kg per m2 weegt wordt deze persoon als ‘te zwaar’ beschouwd. Als iemand echter 30 kg per m2 weegt spreekt men al over obesitas. In dit geval komt de gezondheid van een persoon al in de gevarenzone. Bij een BMI hoger dan 35 kg per m2 is er sprake van morbide obesitas. Klachten die hierbij optreden zijn onder andere slijtage van de gewrichten, moeite met ademen, suikerziekte, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, rugpijn, verhoogd cholesterol, een lage eigenwaarde en kan zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Bij een BMI hoger dan 50 wordt gesproken van ‘superobesitas’.

Hoe werkt een dieet?

Het gewicht wordt grotendeels beïnvloed door het teveel aan calorieën dat het lichaam binnenkomt. Hierbij kunnen ziekten of verslavingen een rol spelen. Denk hierbij niet alleen aan eetbuien-stoornisen of koolhydraatverslaving, maar ook aan slaaptekort, stress en genetisch bepaalde neigingen. Het aantal calorieën dat verbrandt wordt door het lichaam is afhankelijk van de hoeveelheid voeding, energiewaarde van de voeding en de hoeveelheid lichaamsbeweging. Er zijn zeer goede en voordelige afslankpillen te koop die u hierbij helpen.

Dus als men minder en energie-arm eet en ook nog eens veel sport zou afvallen geen probleem moeten zijn. Maar hoeveel moet je dan eten? Eet je dan niet te weinig? Dat is immers ook niet gezond. En stel nou dat ik geen tijd heb om te sporten? Hiervoor zijn allerlei diëten bedacht, de één wat radicaler dan de ander. Om aan een dieet te beginnen, en sterker nog, om een dieet vol te houden, is het belangrijk een dieet te kiezen dat bij jou past. Als men al vaker diëten heeft geprobeerd, en het resultaat is al meerdere malen teleurstellend geweest, is het logisch dat je geen zin meer hebt om het nog een keer te proberen.

Maar als je een dieet zou vinden, dat bij jouw levensstijl past, waarvan jij weet dat je het vol kan houden, dan is dat toch de ideale oplossing om een stap dichter bij jou streefgewicht te komen!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een dieet

Ten eerste is het belangrijk dat je beseft dat het niet mogelijk is om in korte tijd veel kilo’s te verliezen. Helaas is dit lichamelijk gezien nou eenmaal niet mogelijk. Daarom kan je het best meteen je agenda erbij pakken. Het is immers niet handig als je je dieet begint 2 weken voor de kerst. Probeer tijd te vinden om serieus aan de slag te gaan met je gewicht, het is beter als je in die tijd niet te veel verleiding tegenkomt om terug te vallen op het oude eetritme.

Planning dieet

Plan dus van te voren wanneer jij begint met je dieet. Om dit te kunnen doen moet je informatie verzamelen over verschillende diëten. Op het moment dat je een aantal diëten gevonden hebt waar jij genoeg tijd (en discipline) voor denkt te hebben, is het belangrijk op een rijtje te zetten wat de voor- en nadelen van elk dieet zijn. Schrijf dit op! Houdt goed overzicht en geef aan welke voordelen en nadelen jij belangrijk vindt. Maak zo een top 3 en bedenk dan goed wat je streefgewicht is en met welk van deze diëten jij dit gewicht denkt te bereiken. Leg de lat niet te hoog! Je kan beter een minder zwaar dieet afmaken en enkele kilo’s afvallen, dan halverwege opgeven en vervolgens alle kilo’s er net zo hard weer zien bijkomen!

Links

Bio hcg kuur

modifast dieet

afslankpillen