Geef je haar een mooi kleurtje

Inleiding

Als je je haar een kleurtje wilt geven zijn er verschillende soorten producten op de markt. Er zijn verschillende haarkleuringen te koop. Het is raadzaam om eerst te bedenken wat je wilt. Wil je een lichtere tint dan je normaal hebt? Wil je dat de grijze haren niet meer te zien zijn of wil je gewoon een nieuwe kleur? Hoe ga je te werk?

U kunt uw haar natuurlijk altijd door de kapster laten kleuren. Wilt u dit niet dan zijn er genoeg haarkleuringen te koop. Met deze haarkleuringen geeft u uw haar net even dat beetje extra, een extra glans, een iets andere kleur. Deze uitwasbare haarkleuringen zijn ook nog verzorgend voor je haar. Maar wat is nu het verschil tussen de diverse haarkleuringen die er op de markt zijn. Onderstaand een opsomming.

Verschillende soorten haarkleuringen

Een uitwasbare haarkleuring

Een uitwasbare kleuring voor je haar. Het woord uitwasbaar zegt het al. Je gebruikt deze haarkleuring en op een gegeven moment was je de kleur er weer uit. Meestal blijft dit soort haarkleuringen goed in je haar zitten tot de zesde wasbeurt. Dan is het er in de meeste gevallen wel uit. Omdat je het er zo snel uitwast dekt het grijze haren niet zo heel goed. Het is wel leuk om te gebruiken. Je haar krijgt door de kleuring glans en is net even anders. Het is aan te raden om een kleur te gebruiken die op je eigen haarkleur lijkt. Je haar wordt er namelijk altijd een tint donkerder door, lichter kan niet.

Een minder uitwasbare of semi-permanente kleuring

Dit soort type haarkleuring blijft langer zitten dan de hiervoor genoemde uitwasbare haarkleuring. Ongeveer drie maanden blijft deze kleuring zitten. Omdat de haarkleuring langer blijft zitten dan de uitwasbare kleuring dekt het ook de grijze haren beter. Het is echter niet zo dat alle grijze haren verdwijnen, maar je ziet ze wel stukken minder. Het voordeel van deze kleuring is dat het eenvoudig in gebruik is, je haar gaat mooi glanzen en je zult geen last van uitgroei hebben.

Permanente haarkleuring

Het voordeel van de permanente haarkleuring is dat je je haar kunt verven in welke kleur je wilt. Het hoeft niet in de buurt van je echte kleur te liggen. Dus het is ook mogelijk om va bruin haar naar blond haar te gaan. Het tweede voordeel van deze haarkleuring is dat je hiermee wel de grijze haren kleurt. Er is ook een groot nadeel aan deze haarkleuring en dat is dat je uitgroei van je haar erg ziet. Je haar groeit door, dus je zal steeds opnieuw moeten (laten) verven wil je de uitgroei niet zien.

Tips

Nog een aantal tips met betrekking tot het kleuren van je haar:

  • volg altijd de instructie op die op de verpakking staat
  • maak uw haar niet te donker, dit toont oud
  • wilt u highlights ga dan naar de kapper
  • neem een kleur die niet te veel afwijkt van uw eigen haarkleur, dit in verband met de uitgroei
  • gebruik een shampoo voor gekleurd haar