Oost-Europese beauty tips

Oost-Europese beauty tips

Na de Aziatische en Arabische beauty tips, zijn de Oost-Europese beauty tips nu aan de beurt!

Ieder werelddeel heeft typerende gebruiken op het gebied van beauty en dat geldt ook zeker voor Oost-Europa. Oost-Europese vrouwen houden er heel andere (en soms zelfs tegenstrijdige) rituelen op na dan we in het Westen gewend zijn. Laat je inspireren door onderstaande Oost-Europese beauty tips!

Natalia Vodianova, Russisch topmodel

Oost-Europese beauty tips

Slaan, kloppen en masseren

Volgens Oost-Europese vrouwen zit het geheim van een mooie huid hem in de manier waarop je je huid slaat, klopt en masseert. Oogcrème wordt aangebracht met kloppende bewegingen zodat wallen wegblijven. Gezichtscrème wordt stevig in de huid gemasseerd en vervolgens wordt er vanaf de kaaklijn naar de wangen toe op de huid geklopt en geslagen zodat de huid op latere leeftijd niet inzakt. Daarnaast wordt er iedere dag meerdere keren tegen de kaaklijn en onderkin geklopt zodat er geen onderkin ontstaat. De huid op deze ruwe manier behandelen klinkt wellicht tegenstrijdig met wat we tot nu toe over huidverzorging hebben geleerd. Maar veel vrouwen die hun huid op deze manier behandelen, hebben op latere leeftijd nog steeds een stevige, rimpelloze huid.

Discipline aan tafel en veel beweging

Is het genetisch bepaald dat Oost-Europese vrouwen slank zijn? Natuurlijk niet! In Oost-Europa is het uiterlijk voor de meeste vrouwen erg belangrijk en een slank figuur is er, zoals in de meeste werelddelen, het schoonheidsideaal. Van jongs af aan leren Oost-Europese meiden al van hun moeders dat je jezelf niet moet volproppen aan tafel, maar je lichaam voorzien van de juiste voedingstoffen en jezelf beheersen aan tafel. Oost-Europese vrouwen sporten over het algemeen niet veel, maar de mensen brengen veel minder tijd door achter de buis en ze zijn vaker buiten. Over een lange tijd gezien scheelt dat al een hoop calorieën!

De kracht van goede cosmetica

Er zijn maar weinig werelddelen waar vrouwen zo’n groot deel van hun salaris (en dat van hun echtgenoot) spenderen aan cosmetica als in Oost-Europa. Met kwalitatief goede cosmetica kun je prima je oneffenheden verbergen en je pluspunten juist benadrukken. En Oost-Europese vrouwen maken hier gretig gebruik van!

Verander je haarstijl, ga voor een pony

Kroatische zangeres met pony

Wat opvalt aan Oost-Europese (met name Slavische) vrouwen, is dat ze vaak een pony in het haar laten knippen. Dat een pony fantastisch staat bij een Slavisch of Mediterraan uiterlijk, hebben Oost-Europese vrouwen inmiddels allang bewezen. Maar ook bij andere vrouwen kan een pony de gezichtskenmerken op positieve manier uitgesprokener laten lijken. Een ander voordeel van een pony, is dat het op latere leeftijd rimpeltjes in het voorhoofd verbergt.

In een joggingbroek naar de supermarkt? Dacht het niet!

Zoals eerder vermeld, speelt schoonheid een grote rol in Oost-Europa. De meeste vrouwen willen er iedere dag op hun best uitzien, ongeacht de locatie waar ze zich bevinden. Het is dan ook de gewoonste zaak van de wereld dat Oost-Europese vrouwen meer dan een uur aan hun kleding, make-up en haar besteden om vervolgens brood te halen bij de bakker op de hoek. Je weet immers nooit wie je onderweg tegenkomt…