De waarheid over Minerale Make-up

Minerale make-up is al meer dan 10 jaar aanwezig. Net als met andere make-up vinden mensen de de zuiverheid twijfelachtig. Echter is er in de tussentijd veel veranderd, er is een pure minerale make-up revolutie geweest. Maar is het echt beter dan alle andere make-up wat op de markt is.

Een slimme consument moet goed geïnformeerd zijn er weten wat te zoeken.

Wat is minerale make-up?

Dit zijn producten die gemaakt zijn van natuurlijke mineralen, het is een fijne poeder wat met een kwast op de huid wordt aangebracht. Wat voor soort producten zijn verkrijgbaar? Alle producten zoals bronser, blush, oogschaduw, foundation en consealers. Tegenwoordig zijn ook vloeibare foundation en lippenstift ook te verkrijgen.

Wat zijn de voordelen van minerale make-up?

Pure minerale make-up zorgt ervoor dat je huid ademt. Het is ook bedoeld om maximale zon bescherming te bieden wat niet zwaar op de huid aanvoelt en niet smelt in de zon.

Is dat alles?

Nee, er zijn veel meer voordelen. Het bevat geen poeders zodat het niet in de fijne lijnen van de huid gaat zitten. De mineralen werken met de natuurlijke warmte van de huid en zorgt ervoor dat uw huid feilloos en stralend eruit ziet. Is hyperallogeen, bevat minder allergische producten en werkt goed op alle huid types, vooral de gevoelige huid. Parfum is tot nu toe nog niet toegevoegd en daardoor wordt ook aangegeven dat het pure make-up is. Wat als ik in slaap val met minerale make-up? Sommige bedrijven promoten dat minerale make-up zo puur is dat er mee geslapen kan worden. Minerale make-up belooft om uw huid te verbeteren wanneer het wordt gebruik, het zal de poriën niet verstoppen. Het beschermt, zoals eerder vermeld, uw huid tegen de zon en wat vooral belangrijk is het verminderd de hoeveelheden chemische stoffen die de huid doordringen.

Hoe beschermt minerale make-up tegen de zon?

Het heeft twee van de natuurlijke bestanddelen wat gevonden wordt in zonnebrandmiddelen; titanium dioxide en zinkoxide. Hoe wordt minerale make-up gemaakt? Dit is een goede vraag. De basis principe om minerale make-up te maken is, zoals afgesproken door de meeste bedrijven, is het mengen van fijngemalen mineralen met water zodat het de vorming krijgt van een pasta. Er is een mineraal collectie bekend onder de naam “Mac Mineralize”. Dit product wordt 24 uur gebakken op terracotta tegels in de warme Italiaanse zoon, op deze manier wordt een zuivere poeder van microfijne textuur geproduceerd.

Hoe werkt het in vloeibare foundation?

Er zijn verschillende mogelijkheden om synthetische stoffen toe te voegen zodat een vloeibare foundation langer behouden kan blijven. Er zijn natuurlijke conserveringsmiddelen die dit kunnen doen. Een vloeibare foundation is net zo effectief als een poeder als het gaat om dekking en voelen. Lees wel altijd het etiket.

Is het makkelijk te gebruiken?

Omdat de textuur er fijn is het mogelijk om even te oefenen. Vele hebben al hun eigen instrumenten\ kwasten om het gebruik makkelijker te maken. Heeft u geen kwast, of geen goede, dan is het een goede investering om een geitenharen kwastaan te schaffen, geen marter omdat dit grover is.

Een Kabuki brush is ook een goede toevoeging aan uw kwasten. Sommige make-up artists zeggen dat het het beste is om de zijkant van de borstel te gebruiken en een klein beetje is voldoende. Het advies wat gegeven wordt is; de kwast ronddraaien, op de zijkant van het potje aftikken en even blazen, op de manier zit meer dan voldoende op de kwast. Hoe u het ook doet, wat u ook kiest, een klein beetje per keer is voldoende.

Hoe weet ik wat pure minerale make-up is?

Lees het etiket. Veel bedrijven zien dat er vraag is naar minerale make-up en vervaardigen snel nieuwe producten. Echter als u op het etiket ‘Mineralen verrijkte’ dan kunt u er van uit gaan dat het niet zuiver is en het om een marketingtruc gaat. Bijna alle producten bevatten een soort van mineralen, zuivere minerale make-up bevat echter geen synthetische ingrediënten.

Welke merken zou ik moeten bekijken voor minerale make-up?

L’Oreal
Everyday Minerals (vanuit Amerika)
The Body Shop
Moonminerals

Vergeet nooit het etiket te checken!

Koop hier je minerale make up