Listerine meer dan alleen maar mondwater

Listerine, meer dan alleen mondwater.

Listerine werd in 1879 gemaakt door Dr. Joseph Lawrence en Jordanië Tarwe Lambert. Het werd eerst beschikbaar gesteld voor tandartsen en later kon iedereen het kopen.

Aanvankelijk is het mondwater, maar er is een tijd geweest dat het verkocht werd als een product dat verkoudheid en keelpijn kan helpen voorkomen. Er zijn zelfs advertenties geweest die suggereren dat het de perfecte manier is om zich van roos te ontdoen. Het is niet allemaal wetenschappelijk uitgezocht, maar het lijkt er op dat het zeker het proberen waard is.

Het kan in ieder geval geen kwaad en wie weet werkt het voor u!

Antischimmel

Listerine heeft, volgens velen, veel schimmelinfecties genezen. Het kan gebruikt worden voor verschillende soorten schimmels op het lichaam, denk aan schimmel bij de nagels. Het is zelfs gebruikt voor schimmel op kleding.

Om het te gebruiken is het het handigst om het in een spuitenfles te doen, zodat het makkelijk op de juiste plek aangebracht kan worden. Je kan het ook op een katoenen doek aanbrengen en op het te behandelen gebied wrijven. Bij een nagelschimmel is het het beste om het 20 minuten te laten in weken en dan af te spoelen, voor ander schimmel kan dit ook helpen.

Roos

Zoals eerder te lezen was , had men vroeger geadverteerd met listerine als zijn een anti roos middel. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar er zijn mensen die beweren dat het werkt. Masseer het in je hoofdhuid, stap onder de douche en was daarna je haren met shampoo. Wanneer je baby berg heeft dan kan dit ook helpen. Behandel op dezelfde manier als bij volwassenen, zorg er goed voor dat het niet in het gezicht van de baby komt.

Verschillende verzorging toepassingen

After shave. Veel mensen beweren dat listerine de perfecte aftershave is. De geur is niet alleen verfrissend maar je geïrriteerde huid wordt zacht.

Deodorant. Als het ziektekiemen in de mond bestrijd, dan ook op andere plaatsen, hebben mensen gedacht, en het helpt het geeft een fris en geurvrij gevoel. Gebruik een spuitfles op het op de juiste plek te spuiten.

Wondjes. Listerine is een antisepticum en daardoor kan het gebruikt worden voor wonden.

Luizen. Masseer je hoofdhuid met listerine, doe een handdoek om je hoofd en laat een minuut of 30 zitten. Spoel vervolgens je haar uit.

Huid problemen

Verschillende mensen beweren succes te hebben met het behandelen van hun huidproblemen met Listerine. Breng wat listerine aan op een watje en vervolgens op het te behandelen gebied of spuit het erop.

Psoriasis. Waarom het werkt is niet duidelijk, veel mensen beweren echter een enorm verschil te zien na gebruik van listerine.

Allergische reactie. Dep het op de plek die de reactie geeft, het jeuken stopt en de reactie zet niet door.

Gordelroos. Het schijnt te verlichten en stopt de jeuk.

Huiduitslag. Dit stopt het jeuken en verlicht de huiduitslag, bij sommige ging het zelfs weg.

Acne. Mensen beweren dat hun huid zacht, gezond en dat de acne verdwijnt.

Insectenbeten. Stopt het jeuken.

Schoonmaken

Er was een tijd dat men beweerde dat je er ook je vloer mee kon schoonmaken en het kon gebruiken als een allesreiniger. Dit is niet waar, maar dat betekent niet dat je het niet kan gebruiken bij het schoonmaken. Het doodt geuren en schimmel, desinfecteert. Hierdoor werkt het goed bij het schoonmaken van toiletten. Je kan je eigen mix maken, helft water en helft listerine en op veel plekken gebruiken.

Een ander iets wat er erg goed mee kan is het ontsmetten van een wasmachine. Laat de wasmachine leeg draaien en doe een dopje listerine erbij. Of als u matten of handdoeken wast kunt u ook een dopje listerine erbij doen.

Zo ziet u maar listerine is op verschillende manieren toe te passen in uw huis en voor uw huid. Of het bij u ook zo goed werkt is een kwestie van proberen.