Emu olie wat is het en wat doet het

Waar komt het vandaan?

Emu\Emoe olie komt van een Australische vogel genaamd Emoe. De oudere volkeren kwamen erachter dat het vet van deze vogel goed te gebruiken is voor allerlei toepassingen op de huid. Ze gebruikten het vaak voor brand wonden, in verband met de grote hitte in het binnenland, en kwamen er achter dat de olie een bijzondere werking had. Tot op vandaag wordt het nog altijd gebruikt in Australië maar tegenwoordig ook daar buiten.

Hoe wordt Emu olie gemaakt?

Wanneer de Emu vogel is verwerkt om haar gezonde rode vlees wordt ook het vet van de vogel gehaald. Het vet wat gebruikt wordt is de bovenste laag van de rug. De plek is te vergelijken met een kamelen bult, voor de kameel is het een waterreservoir voor de Emu vogel een vetreservoir en zorgt voor isolatie. Elke vogel heeft een gemiddelde van 15 tot 30 kilo vet. Het vet wordt gemalen tot olie en vervolgens worden verschillende stappen ondernomen om het nog verder te verfijnen, te steriliseren en er worden eventueel geurtjes toegevoegd voor gebruik als emu olie huidverzorgingsproducten.

Waar is het allemaal voor te gebruiken?

Voor de huid heeft emu olie veel voordelen omdat het rijk is aan vetzuren die de mens nodig heeft denk aan omega-3 en omega 6. Het bestaat verder uit oliezuur, onverzadigde vetzuren, Vitamine A en E en belangrijke anti oxidanten.

Verder heeft emu olie een stekende en antibacteriële werking. Aangezien je emu olie direct op de juiste plek kan aanbrengen heeft het meteen de juiste werking.

Het maakt je huid ook dikker ongeveer 6 tot 14%. Hoe ouder een mens wordt hoe dunner de huid wordt, doordat de huid minder wordt zijn rimpels en oneffenheden op de huid beter te zien. Het behouden van onze huid is belangrijk als we ouder worden en niet alleen voor het aangezicht maar ook voor onze algehele gezondheid. Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en erg belangrijk als het gaat om ons immuunsysteem.

Gebruik voor de huid

  • Eczeem. Vermindert roodheid en irritatie, verzacht een ontstoken huid.
  • Brandplekken. Helpt om de genezing te versnellen en zorgt dat er minder littekens komen.
  • Wond verzorging. Breng het zacht en regelmatig aan op de wond, de wond zal kalmeren en zorgt dat er minder littekens komen.
  • Gewricht. Verlicht stijfheid, zwelling en ontsteking.
  • Muggen beten. Pijn en jeuk zullen sterk worden teruggebracht en de roodheid wordt verlicht.
  • Artritis. Verlicht de pijn.
  • Hydrateert. Gaat snel en diep in de huid. Fijne lijntjes en rimpels worden minder, het is ook te gebruiken bij striae.
  • Schrale lippen. Verzacht en verzorgt droge lippen.
  • Luieruitslag. Vermindert op een natuurlijke wijze de pijn en roodheid.
  • Huisdieren. Door een theelepel emu olie in het eten van uw huisdieren te doen of een paar druppels op de borstel zorgt het ervoor dat de haren en huid er gezonder uit gaan zien.

Gebruik voor het haar

  • Shampoo met emu olie kan helpen om voortijdige vergrijzing van het haar, tot op zekere hoogte, tegen te gaan. Dit komt omdat emu olie doordringt tot de wortel van het haarzakje en er voor zorgt dat het pigment vernieuwt.
  • Emu olie kan helpen om nieuwe haargroei te ontwikkelen binnen een paar weken van gebruik. Het dringt diep in de hoofdhuid door voordoor het meer vitaminen en mineralen krijgt.
  • Het kan helpen bij het verwijderen van roos, jeukende hoofdhuid en het is het enige ingrediënt dat het er voor zorgt dat je haar gehydrateerd wordt tot 8%. Hoe meer vocht je haar vasthoudt hoe gezonder het eruit ziet.

Slotwoord

Emu olie heeft een samenstelling die erg lijkt op de menselijke huid, daardoor herstelt de huid sneller en verzacht het de wond waar het voor gebruikt wordt. Emu olie dringt diep tot de huid door en het is daarom het beste te gebruiken nadat je crème op je gezicht hebt gesmeerd. Hierdoor dringt de crème ook dieper door in je huid en wordt je huid optimaal gevoed. Het is een prettige dikke vettige olie die makkelijk te gebruiken is.

Emu olie aanschaffen

Emu olie