Weet je wat een clutch is

Wat is een clutch

Het feestelijke, elegante en verleidelijke designer-tasje heet officieel 'clutch bag' of kortweg clutch of het kaboutertasje! Een mini accessoirtje maar de clutch is onmisbaar voor elke dame, vooral deze zomer! Een clutch getuigt van stijl en vertelt alles over de lady die het draagt. En hoe kleiner het clutchje, hoe duurder! Heel veel gaat er niet in... alleen het aller, aller noodzakelijkste!

 

Herkomst van de clutch

  • Ontstaan in de jaren 50 werd het 'pochette' genoemd, als opvolger van de 'Minaudière'. Je moet het puur zin als een accessoire want erg praktisch is het tasje niet. Een lipstick, papieren zakdoekje, autosleutels, geld (veiligheidshalve misschien je creditcard?) en een mobieltje kunnen nog net... de rest laat je beter thuis!
  • Een clutch is dan ook een verplicht nummertje bij avondkleding en omdat de beroemde dames van onze wereld heel veel naar gala-avondjes en premières moeten, zijn zij de clutch-ambassadrices bij uitstek!
  • Elke mode-ontwerper heeft dus kaboutertasjes in zijn assortiment, en hoe kleiner, hoe duurder. Bijvoorbeeld bij Armani kost het eenvoudigste exemplaar toch een slordige EUR 400 (Couture clutch, zijden tasje met zwarte kant en smokingstrik).

Voor wie?

Dat brengt ons meteen naar de doelgroep: de clutch is niet bedoeld voor de in de supermarkt winkelende huisvrouw. Wel als deze zich 's avond op pad begeeft als stijlbewuste dame mét hoog fashion gehalte, zeg maar de modebewust diva of fashionata (zoals ze tegenwoordig ook worden genoemd), in een sexy avondjurk.

Swarovski

Niet alleen mode-ontwerpers: ook Svarovski heeft het niemendalletje ontdekt en ontwierp zelf een complete lijn: de Red Carpet Collection. Op de recente Oscar uitreiking geshowd door één van de winnaressen!