Ringen online kopen: welke maat heb ik

Ringen online kopen

In ons juwelenkistje zitten ook ringen. In alle soorten en materialen. Er zijn maar weinig dames die geen ringen dragen vermoed ik. Van kitsch tot kostbaar gemaakt door de edelsmid. In elke straat met standing zit wel een juwelier. Maar het kan natuurlijk ook online. Voor ringen is dat wel erg moeilijk: de ringmaat is heel belangrijk! Te klein is een crime om te dragen en te groot ben je je beauty binnen de kortste keren verloren. En als je een ring aan iemand cadeau wil doen: hoe kom je dan aan de juiste maat?

Shenza zocht het uit!

In een vorig artikel over online halskettingen kopen, noemde ik de website van Shenza reeds (link onderaan dit artikel). Niet om reclame te maken maar omdat ze de dingen op hun website zo goed uitleggen en daar hebben wij shoppers alle baat bij. Ook een ringmaat bepalen, kun je bij hen. Hoe doe je dat?

1. De meest eenvoudige weg

Maar ook weer niet zaligmakend: je loopt bij de eerste de beste juwelier binnen en vraagt daar of ze de maat van je 'ringvinger' of eventueel andere vingers, afhankelijk aan welke vinger je iets wil dragen natuurlijk, willen nemen. Zij hebben daar een speciaal handig apparaat voor: een ringmaatmeter. In elk geval is je maat dan officieel genomen. Niet zaligmakend vermoed ik want als je op een webshop bestelt, weet je niet welke maten daar dan weer gelden… Maar… het is in elk geval een begin van wijsheid!

2. De online ringmaat uitzoeken bij Shenza.

Zij hebben hiervoor een tool op hun website staan die je kunt uitprinten maar… zorg er dan wel voor dat je in het printmenu de instelling "schalen pagina" op "geen" of "niet" hebt ingesteld. Ik neem gemakkelijkheidshalve aan dat je Adobe Acrobat Reader ter beschikking hebt (wie niet tegenwoordig?). Probeer het hier.

Waar moet je rekening mee houden?

  • een ring moet over je vingerknokkel kunnen!
  • meet als je vingers 'opgewarmd' zijn, dus niet 's ochtends;
  • meet enkele keren en op verschillende dagen: het weer kan van invloed zijn!

Een ring kopen maar niet voor jezelf?

Soms wil je iemand een ring cadeau doen. Niet echt aan te bevelen want juwelen zijn heel persoonlijk en dus miskoop je je snel als het voor een ander is. Vergelijk het met een handtas voor iemand anders meebrengen van je vakantie in Turkije…

Ga in elk geval eerst op onderzoek uit:

  • wat draagt hij of zij nu? Edelmetalen of kitsch?
  • moet je rekening houden met allergiën voor bepaalde metalen?
  • heeft hij of zij een favoriete kleur?
  • breed of juist smal? fijn of goed stevig?
  • vorm van de handen en vingers? Worstjes of slank en rank?

Conclusie

Ik las op de website van Shenza dat ze ook ringen vermaken! In dat geval kun je je qua maat althans niet miskopen: voor € 7,50 tot € 12,50 (afhankelijk van het type ring) krijg je maatwerk, zelfs voor ringen die je nu al bezit en dus niet bij hen zijn gekocht.

Links

Zoals ik in het andere artikel al aangaf: het is niet de bedoeling om regelrechte reclame voor Shenza te maken maar wel je de tool te wijzen waar je je ringmaat kunt nemen:

Kijk hier voor je ringmaat!

Geshopt!