Kerst geschenken voor schrijvers en bloggers

Kerst geschenken voor schrijvers en bloggers

Er is een goede kans dat iemand in uw omgeving een schrijver is of een blogger.  Het aantal schrijvers en bloggers is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen,  zeker met de mogelijkheid om online schrijver te zijn. Dan heb ik het niet een over de mensen die professioneel schrijver, maar de amateurs.

Als u 1 van die mensen kent dan vraagt u zich wellicht af wat hen te geven voor kerst.

Hier een paar kerst ideeen;

Een boek over andere schrijvers; dan heb ik het niet over een 'Hoe leer je..' boek of een 'How To' de meeste weten het al of hebben zich er in verdiept. Ook geen boeken over 'Hoe kan je je boek publiceren' of  'Hoe schrijf je gedichten'. Het is wel goed wanneer je er over nadenkt, maar het is nogal persoonlijk. Neem een boek 'van een schrijver, die verteld over het leven van een schrijver' of 'Hoe iemand schrijver is geworden'. Hier leert men meer uit en is ook inspirerend.

Boekenbon; mocht je niet weten welk boek of schrijver inspirerend is, dan is dit ook een goede optie. Er kan zelf gezocht worden naar en boek.

Abonnement op tijdschriften; Veel schrijvers nemen niet de tijd om even te gaan zitten en even niets doen. Op deze manier krijgen ze toch de kans om rust te nemen. Het heeft ook als voordeel dat ze in de tijdschriften artikelen lezen die kort zijn en wellicht vinden ze daar weer inspiratie uit.

Gezonde snacks; wanneer je iemand kent die vanuit huis schrijft dan bestaat de kans dat gezond eten niet vaak meer voorkomt. Er staat misschien een koekjestrommel op tafel waar van tijd tot tijd uit gegeten wordt en aan die boterham wordt helemaal niet gedacht. Geef dan een mand met allemaal lekkere en gezonde snacks die gewoon op de tafel kunnen staan en waar zonder schuld van gegeten kan worden.

Abonnement op een site met afbeeldingen; Als je iemand kent die blogt dan is diegene vaak aan het zoeken naar afbeeldingen die matchen bij de post. Dit abonnement is dan meer dan welkom, omdat er niet meer lang gezocht hoeft te worden en er hoeft niet gekeken worden of de afbeeldingen wel gebruikt mogen worden.

Koffie apparaat of Senseo; het lijkt nu misschien net alsof alle schrijvers en blogger echte koffiedrinkers zijn, want dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Wanneer je echter weet dat het wel zo is dan kan dit een schot in de roos zijn. Vind je het allemaal veel te duur dan kan een mand met verschillende koffie, een mok, leuke cadeau bonnen een goed alternatief zijn. Als je weet dat diegene een thee drinker is dan kan je natuurlijk een leuke mand met allemaal thee spulletjes erin doen en misschien zelfs een bon voor een High Tea.

Laptop accesoires; elke schrijver heeft tegenwoordig een laptop waar ook zo nu en dan op gewerkt wordt. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke gadgets te vinden voor een laptop om het er leuker uit te laten zien. Wat te denken van die leuke skins om de buitenkant te decoreren, een standaard zodat ergonomischer gewerkt wordt.  Of een nieuwe laptoptas zodat de laptop goed bewaard en beschermd wordt, maar het is ook handig om de laptop makkelijk mee te nemen.

Het beste geschenk wat gegeven kan worden aan een schrijver of blogger is het geschenk om hun werk te lezen en het serieus te nemen. Jij kan het blog van nichtje Annie erg saai vinden zoals zij over jouw neefje Jan schrijft, maar ze is eeuwig trots als ze merkt dat jij de moeite neemt om haar blog te lezen en ook nog eens leuk commentaar geeft.