Goedkope kerstgeschenken

Goedkope kerstgeschenken

Met alle dure gadgets in de winkel is het vaak goed zoeken naar een kerstgeschenk wat leuk is om te geven, gewoon omdat het leuk is. Het hoeft ook niet altijd duur te zijn, er zijn zoveel kerstgeschenken die zelf gemaakt kunnen worden of de op een andere manier geen of heel weinig geld kosten.

Hier vind je een lijst met allemaal leuke, goedkope kerstgeschenken;

1. Jouw tijd

Wanneer je veel tijd over hebt, of in ieder geval genoeg tijd dan is het geven van jouw tijd wellicht een leuk idee.

Je kunt zelf een leuke kaart maken op de pc of nog leuker zelf een 3D kaart maken en bijvoorbeeld 1 van het onderstaande aanbieden;

  • aanbieden om de tuin van iemand te onderhouden
  • de auto wassen
  • helpen met boodschappen doen
  • gezelschap

Wat te denken van een soort van strippenkaart waar je verschillende opties op kan geven. Er zijn nog zoveel ideeën die je als geschenk kan geven, wellicht schiet je nu iets te binnen.

2. Fotoboek

De meeste mensen hebben nog foto's van vroeger, ergens in een oude doos. Maak hier leuke reserve fotoboeken van, net als de vroegere fotoalbums. Kijk al je foto's door en alle dubbele foto's die je kunt missen kunnen gebruikt worden om een fotoalbum te maken als geschenk. Heb je veel digitaal staan, dan kan je altijd de foto's uitprinten en misschien ook nog bewerken. Via internet kan op verschillende sites kunnen ook kalenders aangemaakt worden. De programma's zijn vaak niet moeilijk en het is een cadeau voor het leven. Vooral wanneer een verjaardagskalender gemaakt wordt.

3. Kerst mand

In een kerst pakket zitten vaak allerlei verschillende lekkere hapjes. Misschien zit er iets in wat jij zelf niet lekker vind en waarvan je weet dat een ander het wel kan waarderen. Koop een leuke mand voor degene waar je het aan wilt geven en vul de mand met lekkere hapjes, hier kan je dan eventueel spulletjes in doen die uit jouw kerstpakket komen

4. Bakken

Zelfgemaakte cadeaus worden vaak het meest gewaardeerd. Ga eens een dag in de keuken staan en maak een hele lading koekjes. Wanneer je kinderen hebt kunnen ze gezellig helpen met het versieren van de koekjes of met de vormpjes aan de slag gaan. Vervolgens versier je een doosje (of laat dit door je kinderen doen)en vul het doosje met de koekjes. Je kunt het ook op een papieren bord doen die je eerst versierd of laat versieren en het vervolgens inpakt met doorzichtig folie. Als laatste nog een mooie strik erom heen en klaar ben je.

5. Schrijven

Wanneer schrijven 1 van je talenten is, gebruik het! Zeker als een cadeau kan het zeer gewaardeerd worden. Je kunt een zelfgemaakt gedicht maken of een andere mooie tekst. Om het allemaal mooi op te schrijven kan je een kalligrafie pen aanschaffen, deze zijn bij veel boekenzaken te vinden. Je kunt de tekst natuurlijk ook via de pc opschrijven in Word en een mooi plaatje toevoegen om het vervolgens af te drukken.