Tips om een romantisch aanzoek te doen

Ware liefde

Je hebt het geluk gehad om een partner te vinden die je helemaal gelukkig maakt. Als het aan jou ligt, zullen jullie de rest van jullie leven samen doorbrengen. Je wilt haar dan ook heel graag ten huwelijk vragen. Maar hoe kun je het beste een aanzoek doen?

Een aanzoek doen

Onderschat nooit het belang van een bijzondere en persoonlijke aanzoek. Als je het goed doet, is het een moment dat je partner voor altijd zal bijblijven. Bovendien is de eerste vraag die mensen stellen als ze horen dat jullie gaan trouwen: “Hoe heeft hij je gevraagd?”. Geef je partner een goed verhaal om op zo’n moment te vertellen en ze zal elke keer weer gaan stralen als ze het vertelt. De volgende tips kunnen je helpen bij het doen van een heel bijzonder aanzoek:

  • Ga na of je partner wilt trouwen. Als je partner nooit echt heeft willen trouwen, kan een aanzoek minder fijn uitpakken. Ook als jullie niet zo lang samen zijn, kun je het beste even peilen of je partner zou willen trouwen. Pak dit natuurlijk heel subtiel aan zodat je partner niet in de gaten heeft dat je een aanzoek wilt doen. Eventueel kun je een zus of goede vriendin inschakelen om de gevoelens van je vriendin te peilen.
  • Denk goed na over de plek van het aanzoek. Het kan voor veel vrouwen heel romantisch zijn als je haar in een vol restaurant de liefde verklaart zodat iedereen het kan horen. Aan de andere kant zet je haar ook wel een beetje voor het blok. Als iedereen haar aankijkt, kan ze zich misschien verplicht voelen om toe te stemmen.
  • Zorg voor een mooie verlovingsring. Het kopen van een verlovingsring is wel een belangrijk deel van een aanzoek. Door zelf een prachtige verlovingsring voor je partner uit te zoeken, zal ze weten dat je erg serieus bent. Bovendien is de verlovingsring een teken dat je wel wat voor haar over hebt.
  • Maak je aanzoek persoonlijk. Probeer in je aanzoek persoonlijke elementen te verwerken. Neem haar bijvoorbeeld mee naar de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of zorg dat er muziek te horen is die voor jullie een bijzondere betekenis heeft. Details zijn heel belangrijk tijdens een aanzoek.
  • Zorg voor een goede stemming. Een aanzoek is een bijzonder moment en de stemming tussen jullie zou goed moeten zijn. Geef haar een bijzondere tijd en luister naar alles wat ze wil vertellen. Houd rekening met haar voorkeuren en voorliefdes. Deze dag draait om haar en ze moet zich als een prinsesje voelen.
  • Wat ga je zeggen? Je hebt de ring klaar liggen en de stemming is goed. Nu moet je de aanzoek doen. Dit is vaak een heel erg spannend moment. Maak je niet te druk over wat je gaat zeggen. Als je partner de ring ziet, zal ze al snel begrijpen wat er aan de hand is. Je hoeft dus niet zoveel te zeggen. Vaak is het al genoeg om te zeggen: “Ik hou van je, wil je met me trouwen”.
  • Laat je leiden door je eigen gevoel. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste punt van het hele aanzoek. Niemand kent je partner zo goed als jij zelf. Laat je niet teveel beïnvloeden door ideeën over hoe het zou moeten gaan. Volg je hart en maak er een aanzoek van die voor jou en je partner gedenkwaardig is.

Je vriend ten huwelijk vragen

In de meeste gevallen vraagt de man de vrouw ten huwelijk. Andersom kan dit natuurlijk ook gebeuren. Heeft je vriend je na jaren samenwonen nog steeds niet ten huwelijk gevraagd? Neem dan zelf het initiatief en doe een romantisch aanzoek.