Hoe vind ik geluk en liefde in mijn relatie

Liefde en geluk

Liefde is een onderwerp dat ons alle dagen bezig houdt. Mensen kunnen en willen niet zonder. Het is daarom belangrijk je af en toe te realiseren dat liefde niet vanzelfsprekend is zoals veel mensen dat wel ervaren. Liefde moet je creëren en je best voor doen. Een definitie van het begrip liefde is diepe genegenheid of toewijding voor een ander. Er zijn verschillende soorten liefde, zoals de moederliefde, de liefde voor een vriend of vriendin en ten slotte de liefde voor je partner. Tegenwoordig gaan veel stelletjes uit elkaar of scheiden getrouwden. Hoe komt dit toch en wat kun jij doen dit te voorkomen?

Sowieso komt de liefde altijd van twee kanten, zowel van jou als van je partner. Er zijn verschillende redenen waarom een relatie kapot kan gaan en de liefde ver te zoeken is. Hieronder staan een aantal tips om dit te vermijden.

Relatieproblemen én oplossingen

Waarschijnlijk de meest voorkomende relatieproblemen gaan toch over financien, werk en kinderen. Het is belangrijk dat deze problemen, hoe klein ze ook mogen zijn, besproken worden. Dit is iets waar al veel partners de mist ingaan. Ze proberen hun partner te sparen, willen niet constant het conflict opzoeken of weerwoord krijgen bijvoorbeeld. Toch is dit een verkeerde manier van oplossen aangezien de ene partner zich alles gaat opkroppen en de ander niet weet wat er speelt. De basis voor een gezonde relatie is dus communicatie, vertrouwen en eerlijk zijn tegen elkaar.

Tips voor een gezonde relatie

Praat met elkaar en luister

Probeer elkaar niet in de rede te vallen en laat de ander zijn verhaal doen. Geef vervolgens niet direct weerwoord of commentaar maar probeer te achterhalen waarom je partner dit zegt.

Let op je taalgebruik en je houding

Probeer niet agressief of gesloten over te komen. Zo heeft je partner ook niet het gevoel dat jij je best doen een oplossing te vinden voor jullie relatieprobleem.

Heb begrip en respect voor de ander

Niet iedereen is hetzelfde of gelijk, dus ook jij en je partner niet. Laat ieder in zijn waarde.

Probeer je gelijk niet altijd te krijgen

Soms is het beter om verschillende meningen te hebben over hetzelfde onderwerp. Zo weet je tenminste hoe de ander hier over denkt en hoef je in de toekomst dit niet constant als probleem te zien maar eerder als iets waar jullie beiden je eigen gedachten over hebben.

Handige links en bronnen

Er zijn websites waar je online kan daten. Sommige dating websites zijn erg bekend. Het kan verstandig zijn een online dating bureau te zoeken dat gespecialiseerd is. Er zijn bijvoorbeeld websites giricht op daten met partners met een Christelijke geloofsovertuiging. Deze websites zijn wellicht minder bekend, maar kunnen veel gerichter op zoek naar jouw ideale partner.

http://www.betrouwbaarmedium.nl@@Zesde zintuig

forum.liefde.com