Alles over gratis online dating

Alles over gratis online dating

Ben je op zoek naar een relatie of een leuke date? Online dating wordt steeds populairder. Online dating is de ideale manier om in contact te komen met de perfecte partner voor jou en het initiëren van een echte date. Het aanbod van online datingsites in Nederland wordt steeds groter en de meeste datingsites brengen kosten in rekening. Maar online daten kan ook gratis!

Gratis versus Betaalde datingsites

De kosten voor datingsites lopen nogal uiteen. Onderaan dit artikel is een lijst weergegeven met de verschillende kosten van verschillende datingsites. Gratis datingsites verdienen hun geld met advertentie-inkomsten. Houd er dus rekening mee dat je bij een gratis datingsite steeds balken met advertenties in beeld hebt. Dit kan best storend zijn, maar als je er eenmaal aan gewend bent vallen de advertenties al niet meer zo op. Ook de vormgeving en de opties van gratis datingsites zijn vaak minder uitgebreid dan bij betaalde websites. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je kosteloos op zoek kunt naar een relatie of date.

Let wel op, betaalde datingsites hebben een grotere controle op de echtheid van hun leden en een groter aanbod van singles. Het is dus ook een goed alternatief om gebruik te maken van een proeflidmaatschap van een datingsite. Het proeflidmaatschap heeft vaak iets beperktere opties (minder foto’s toevoegen, geen voiceberichten luisteren, beperkte chatfunctie, reclame in beeld etc.) dan een betaald lidmaatschap van een online datingsite. Dat neemt niet weg dat je wel een relatie kunt zoeken!

Welke datingsite past bij mij?

Er zijn datingsites voor verschillende doelgroepen. Zo zijn er datingsites voor senioren, datingsites voor hoogopgeleiden, datingsites voor homosexuelen, datingsites met een erotische tint en zelfs datingsites voor mensen die een flirt willen naast hun vaste relatie. De meeste en grote datingsites hebben echter een algemeen karakter waarin iedereen zich kan inschrijven. Bekijk voordat je je inschrijft echter altijd eerst een aantal reviews van die datingsite op het internet. Dit is met name belangrijk bij kleinere en gratis online datingsites! Als er veel mensen zijn met slechte ervaringen met een datingsite dan kun je je afvragen of het wel verstandig is je daar in te schrijven.

Kosten online datingsites vergelijken

Hieronder staat een tabel met prijzen van datingsites. Je kunt hiermee makkelijk de kosten van datingsites vergelijken. Deze lijst is gemaakt in augustus 2009, prijzen kunnen dus onderhevig zijn aan verandering. Veel datingsites hebben ook acties waarmee je tijdelijk goedkoper uit bent of bijvoorbeeld een maand een volwaardig lidmaatschap gratis kunt uitproberen. Houd dus de datingsites in de gaten om voordelig of gratis te kunnen daten!

Prijzen datingsites vergelijken
Datingsite Geheel gratis Gratis proeflidmaatschap Kosten (per half jaar)
Datingklik.nl ja - -
Daty.nl ja - -
Matchprofiler.com ja - -
Mypals.nl ja - -
Relatieklik.nl ja - -
Zullenwij.nu ja - -
Dating.nl - ja 45,-
Lexa - ja 59,70
Relatieplanet - ja 59,95
Match4me - ja 60,-
50plusmatch - ja 60,-
E-matching - ja 69,95
Metjou.nl - ja 99,98
D-Date - ja 129,80
Parship - ja 180,-
Second Love - ja 209,85

Prijzen in de tabel komen van de betreffende datingsite en zijn van 11-08-2009. Als er geen speciaal half jaar tarief is dan is er omgerekend naar een half jaar vanaf een maand tarief.

Vriendschap is net zo belangrijk als een relatie!

Het vinden van een relatie is natuurlijk fijn. Maar het is minstens zo belangrijk goede vriendschappen te maken en te behouden. Lees hier hoe je een netwerk van goede vrienden om je heen bouwt