Waar en welke sites online daten

Datingsites

Datingsites zijn er honderden. Dat is een logische ontwikkeling in onze samenleving. Het taboe rond een tweede, of zelfs derde relatie, is verdwenen. En er komen meer en meer alleenstaanden. Behoudens uitzonderingen gaan die dames en heren op zoek naar een nieuwe relatie. Waar ontmoet je elkaar dan?

 

Ontrouw

Volgens recente (Amerikaanse) studies blijft het aantal scheidingen stabiel. Het fenomeen ontrouw daarentegen neemt wel toe. En ontrouw is van alle leeftijden zo blijkt. Vooral 60-plussers doen de laatste 15 jaar erg hun best om naast de pot te piesen. Slijtage op het huwelijk zeker? Maar liefst 28% van de mannen en 15% vrouwen kijken over de haag.

De tweede groep ‘ontrouwen’ zijn de mensen van 35 jaar en jonger.

De cijfers worden wellicht ook beïnvloed door het feit dat ontrouw tegenwoordig eerlijk wordt toegegeven bij vragenlijsten, enquêtes, studies enz… want het kan allemaal anoniem online.

Er zijn nog enkele opvallende verklaringen voor ontrouw en dan met name bij ouderen. Zoals: we leven langer én in redelijk goede conditie. Ze hebben bijgevolg ook een langer seksleven. En mochten de mannen ‘problemen’ krijgen of hebben om pietje actief te houden dan is Viagra er nog om hen te helpen. De studie beweert ook nog dat heupprothesen een rol spelen… Lang leve de wetenschap dus!

Update 2013: wat is downdaten

'Downdaten': nooit van gehoord? Het blijkt toch een min of meer bekend begrip te zijn in onze huidige samenleving. Wat is het dan? Het is het verschijnsel dat hoogopgeleide vrouwen geen 'geschikte' partner vinden op 'hun niveau'. Ze moeten het met minder 'capaciteit' (heeft het iets te maken met de intelligentie/niveau?) stellen dan hetgeen ze naar op zoek zijn/waren. 

Oorzaak? Veel meer meisjes volgen een hogere opleiding naar jongens. Op de relatiemarkt zorgt dit onevenwicht voor onevenwicht omdat er mmer hoog opgeleide vrouwen dan mannen zijn. Veel dames worden daarom gedwongen om te downdaten. 

Hebben mannen dit probleem dan niet? Minder omdat 'oudere' mannen (na hun scheiding) vaak relaties aan met hoog opgeleide vrouwen die 7 tot 8 jaar jonger zijn. Dit heeft dan weer als gevolg dat de alleenstaande, rijpere vrouw (of weduwe) moeilijker een leeftijdsgenoot met een gelijkwaardig of hoger diploma vindt. 

Mannen zitten nog in het patroon van 'de meerdere zijn' van de vrouw op het gebied van carrière, inkomen en status. Ze worden niet graag 'overklast'. Macho als ze zijn...

Welke online datingsites

We doen een poging om een overzicht te geven van zowel datingsites in Nederland als in België. Waarom? Omdat er vele sites zijn die gewoon parallel lopen. Verder is het eerste kenmerk van alle datingsites dat inschrijven gratis is. En de ene site is in Nederland populair en de andere in België. Eerst de kennismaking met de sites en daarna onderaan dit artikel de links er naartoe. Veel succes als je op zoek bent...

Voor beide landen Nederland en België


1. Alleenstaande mamas/Alleenstaande papas

Deze beide sites beweren van zichzelf dat ze dé ontmoetingsplaats zijn voor alleenstaande mama's (en papa's). Hier vind je vriendschap met andere ouders, een date of een serieuze relatie. Gemiddeld 80 nieuwe deelnemers per dag. Inschrijven, eigen profiel, standaardberichtjes versturen en foto’s = gratis. Begin met mailen of chatten en bouw contact in je  eigen tempo. Als bezoeker blijf je anoniem zolang je dat zelf wenst. Je kunt ook gebruik maken van een eigen anonieme postbus.

2. Be2: Met B2 is het beter 

Het portaal be2 beroept zich als winnaar na verschillende testen van ontmoetingssites op het internet. Hun aanpak is in die zin anders dat ze gebruik maken van een gratis (wetenschappelijke) persoonlijkheidstest. Plus daarbij een gedetailleerde beschrijving van hun ideale partner. Deze combinatie zou de kwaliteit van de match ten goede moeten komen. Doelgroep: mannen en vrouwen ouder dan 25 jaar.

3. Met Jou 

Dé ontmoetingsplaats voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie. Klaarblijkelijk gemiddeld 400 nieuwe deelnemers per dag.. Op deze site kunnen bezoekers in een vertrouwde omgeving op een eenvoudige en veilige manier en indien gewenst anoniem nieuwe contacten leggen.

Voordelen MetJou: 

• Gratis een eigen profiel en foto's plaatsen;


• Gratis standaardberichten sturen naar andere deelnemers;

• Gratis toegang tot alle profielen en hoofdfoto's;


• Veilig daten via een eigen anonieme postbus.

4. Relatieplanet: ontmoet serieuze vrijgezellen voor een relatie, vriendschap of date! 

• Veruit de nummer één datingsite van Nederland en België met enorme naamsbekendheid en een goed imago. Maken ook reclame op TV en radio. 

• Gemiddeld 1200 inschrijvingen per dag;

•  Best getest door Tros Radar (voorjaar 2010);

• Uitverkozen tot populairste ‘Website van het jaar 2009’ (categorie dating);

5. Seniorengeluk: dé datingsite voor senioren 

Ook aan deze leeftijdscategorie is gedacht. Waarom geen ontmoetingsplaats voor senioren? Speciaal voor 50-plussers.

6. Girls.G-Dating: voor biseksuele vrouwen!

Girls Dating is dé ontmoetingsplaats voor biseksuele vrouwen. Niet voor lesbiennes maar voor biseksuele dames. Ook aan deze groep dames is gedacht.

Enkel in BELGIE

Tesamen.org: ondervind het verschil!

We zetten deze organisatie als eerste keuze omdat het een NIET commerciële ontmoetingssite is. Dit in tegenstelling tot alle andere datingsites in dit artikel genoemd. 'Tesamen' is namelijk een vzw….

* Unieke positie als niet-commerciele dating dienst;

* Consequent een eerlijke no-nonsens aanpak;

* Als enige op internet geregistreerd en gecontroleerd door de Belgische overheid;

* Niet de grootste of de bekendste!

Doelgroep: alleenstaanden tussen 30 tot 65 jaar op zoek naar een relatie (volgens officiële statistieken telt Vlaanderen ruim 750.000 alleenstaanden in deze leeftijdsgroep). Opleidingsniveau: werkt best bij mensen met minimum middelbare school.

NEDERLAND

BELGIE