Vrouwen versieren

Introductie vrouwen versieren

Hoe versier ik een vrouw? Een vraag die veel mannen bezig houdt, maar waar weinig mannen actie op ondernemen. In het volgende artikel wordt de basis gelegd voor de kunst van het vrouwen versieren.

Openingszinnen

Stel jezelf het volgende eens voor. Je bent met je vrienden in een club of bar en komt een vrouw tegen. Omdat je geïnteresseerd bent heb je de moed gevonden om haar te benaderen en wil je haar versieren. Je zegt een van de volgende dingen:

 1. Hoi, ken ik jou niet ergens van?
 2. Ik ben..., wie ben jij?
 3. Wil je wat drinken?
 4. Je bent de mooiste vrouw die ik vanavond heb gezien (inclusief zwijmelende blik)
 5. Ik ben op weg naar mijn vrienden, maar even snel, wat vinden jullie van vrouwen met tatoeages?

Welke van deze vijf dingen zou je haar verteld hebben? Verplaats je nu eens in de vrouw. Welke zinnen heeft ze al 10 keer gehoord op die avond? Het goede antwoord, volgens de meeste pick-up artiesten, is 5.

Voordat ik je kort ga uitleggen waarom dit zo is, wil je eerst iets vertellen over jezelf. Je bent namelijk op deze pagina gekomen met een reden. Namelijk, leren hoe je vrouwen kunt versieren. Dat je dit artikel al zover gelezen hebt bewijst dat je ook daadwerkelijk geïnteresseerd bent om iets aan dat probleem te doen.

Veel mannen geloven dat ze op de een of andere manier niet geschikt zijn om vrouwen te versieren. Hier bedenken ze verschillende redenen voor. 'Als ik mijzelf ben komen de vrouwen vanzelf naar mij toe' of ik ben fysiek niet aantrekkelijk (dat laatste trouwens is totaal irrelevant, een goede verzorging is belangrijker, Google maar eens op Sean Stephenson).

Vrouwen versieren kun je leren

Wat je reden ook is, mannen, je kunt leren om vrouwen te versieren. Zelf heb ik ondertussen diverse pick-up artiesten bestudeerd en het zelf ook in de praktijk ondervonden dat vrouwen versieren te leren is. Door het schrijven van mijn artikelen probeer ik jullie te inspireren om actie te ondernemen.

Bij het schrijven van mijn artikelen put ik uit de kennis die ik heb opgedaan bij het bestuderen van pick-up artiesten en mijn eigen ervaringen. Inspiratie waren onder andere Mystery, Neil Strauss, Tyler Durden, Matador, Ross Jeffries en David DeAngelo. Ik ben niet van plan hun materiaal hier te kopiëren, maar nodig jullie van harte uit om deze pick-up artiesten zelf te bestuderen.

Nog overtuiging nodig dat het versieren van vrouwen te leren is. Ook al is dit het enige wat je doet, kijk naar de serie the Pick-Up artist van VH1 (onder andere via Metacafe).

Oké, nu je redelijk overtuigd bent dat je vrouwen versieren kunt leren gaan we weer terug naar de openingszin. Hieronder zal ik ze kort behandelen. Maar wees je ervan bewust dat dit nog maar het topje van het topje van de ijsberg is wat je kunt leren!

Terug naar de openingszin. En hierbij gelijk een wijze raad, een vrouw versieren door het vertellen van 1 openingszin bestaat niet. Simpel zat, veel mannen denken dat het draait om de perfecte openingszin en dat daarna de rest vanzelf gaat, maar dit is absoluut niet het geval! Maar goed, je moet ergens beginnen en een goed begin is het halve werk.

De eerste drie openingszinnen

De eerste drie openingszinnen zijn vrij kansloos, tenzij bij een dronken vrouw laat op de avond. Ik neem aan dat de meeste mannen dit eigenlijk niet willen. Op basis van de eerste drie openingszinnen ben je niet veel anders dan de tien mannen voor jou die met dezelfde vrouw hebben gepraat. Vrouwen, en voornamelijk aantrekkelijke vrouwen, worden dagelijks met dit soort openingszinnen 'lastig gevallen'. Mannen bedoelen het niet verkeerd, maar in de ogen van een vrouw ben je vaak niet anders dan je tien voorgangers. Openingszin drie kost je daarnaast ook nog eens een drankje, extra zuur wanneer je na het betalen gedumpt wordt.

Openingzin vier

Openingszin vier wordt vaak gebruikt. Vooral laat op de avond als veel mannen alles op alles zetten en in een zin proberen hun gevoelens duidelijk te maken voor haar. Het is dan ook emotioneel extra zwaar om hier op afgewezen te worden. De kans dat dit slaagt is zeer klein, gebruik dit soort zinnen dus niet en bewaar je eigen eer. Er zijn 3 problemen met deze vierde openingszin. Dit is ook waardevolle informatie die gebruikt kan worden in het leren van de versierkunst in het algemeen.

 1. Je geeft de macht over de situatie aan haar ('ik zal álles voor je doen etc. etc. slijm slijm'). Vrouwen willen juist dat mannen leiden om hun bescherming te bieden. Een vrouw moet zich dus aangetrokken voelen door jou. Wanneer ze het verdiend heeft (klinkt een beetje erg denigrerend maar goed) geef je de aandacht die ze verdiend heeft.
 2. Je beoordeelt haar puur op het uiterlijk. Aangezien je de vrouw niet kent en haar de hemel in prijst, beoordeel je haar op het uiterlijk. Aangezien jij haar niet kent, en zij jou niet komt dit voor de vrouw over als een rare situatie.
 3. Je breekt de eventuele spanning die tussen jullie zou kunnen ontstaan. Je kunt dit vergelijken met de 'cat-string' theorie. Speel met een touwtje, en trek het steeds weg, en de kat blijft het achtervolgen. Gooi het touwtje op de grond en de kat verliest onmiddellijk interesse. Zo is het met vrouwen ook! Geef ze iets om over na te denken, gooi je diepste gevoelens niet meteen op tafel. Voor haar is er dan niets meer te ontdekken en zal haar interesse verliezen.

Hierbij moet ik opmerken dat sommige naturals (mannen die van nature goed zijn met vrouwen) deze openingzin wél gebruiken. Zij vertellen een vrouw dat ze bloedmooi is en gelijk daarna lopen ze weg. De vrouw heeft hierbij geen kans om te reageren. Gedurende de hele avond hij plezier, maar het cruciale is dat hij geen een keer naar de benaderde vrouw kijkt. Als hij het goed heeft gespeeld komt ze later op de avond naar hém toe om kennis te maken! Ik moet wel zeggen dat dit voor gevorderden is, mij is het in ieder geval nooit op deze manier gelukt.

Openingszin vijf

De vijfde openingszin kan wel effectief zijn. Dit is ook weer afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn dat je plezier hebt en dat je onverschillig bent wat de vrouw gaat zeggen. Dit betekent niet dat je op een 'James Bond'-achtige of koude manier de vrouw benaderd, maar dat je je humeur niet laat bepalen door wat de vrouw je verteld! Je hebt je eigen eisen en standaards en als zij daar moeite mee heeft is dat haar probleem en niet die van jou. Als je afgewezen wordt zeg je iets van: 'leuk je ontmoet te hebben' (je kraakt haar dus niet openlijk af maar gaat verder met waar je mee bezig was: vrouwen versieren).

De vijfde openingszin bestaat uit twee delen. Ten eerste een zogenaamde time-constraint. Omdat je vertelt dat je zo weer je vrienden op gaat zoeken geeft dit een bepaalde rust bij vrouwen. Ze hoeven niet bang te zijn dat je blijft plakken en zullen dan ook eerder geneigd zijn om open te staan voor jou en wat je zegt.

Ten tweede bestaat de vijfde openingszin uit een niet 'bedreigende' of sexueel getinte opmerking (zoals openingzin 4) die interessant genoeg is om een reactie uit lokken.

Deze openingszin vijf heb ik een tiental keer uitgeprobeerd. De laatste keer werkte echt goed! Ik was op een huisfeest van studenten. Wat later op de avond opende ik een vrouw met openingszin vijf. Daarna hadden we een erg goed gesprek en je kon voelen dat ze zich tot me aangetrokken voelde (na verloop van tijd kun je dit steeds nauwkeurig aanvoelen). Op het eind van de avond ging ik op een bank zitten. Ik hoefde maar een keer te wenken en ze sprong bij mij op schoot. Het werd een heel gezellige avond :).

Zoals ik verteld heb is een openingszin maar een klein gedeelte aan kennis dat nodig is om vrouwen te versieren. Er valt nog erg veel te leren over:

 • Lichaamstaal
 • Inner Game
 • NEG's
 • Disqualifiers
 • Wingman
 • Routines
 • Cocky en Funny
 • Theorie versus praktijk

Kortom veel te leren! En je leert het snelst door te doen! Ga, vaak uit, praat met zoveel mogelijk vrouwen en have fun! Stel voor jezelf een bepaald doel. Benader bijvoorbeeld vijf vrouwen per dag. Je zult merken dat je op deze manier vooruit komt, en met kleine stapjes (zonder begeleiding vereist het tijd!) vooruit zult komen. Maar, het goede is: je komt vooruit!

Het gebruiken van openingszinnen is slechts bedoelt als opstapje naar een gevorderder level. Veel versierders gebruiken liever geen openingszinnen, maar maken gebruik van hun verworven spontaniteit en vrijheid om met vrouwen te praten.

Ga van AFC (Average Frustrated Chump) naar een rasechte Pick-up artist.

Begin je reis nu! En leef je leven!

Kijk op de website van David Wygant voor gratis versiertips en schrijf je in voor zijn wekelijkse gratis Podcasts.