Hoe vraag je een meisje mee uit

Inleiding

Niet iedere man durft aan een meisje te vragen of deze met hem uitwil. Sommigen zijn gewoon te verlegen om een dame mee te vragen of bang dat ze de deksel op hun neus krijgen. Net zoals andere mensen zijn meisjes allemaal verschillend; dit vraagt natuurlijk soms om een verschillende aanpak. En dat maakt het uitvragen nu zo lastig, want welke manier is de beste? Bij de een móet je zorgen dat je bloemen bij je hebt, bij de ander krijg je ze om je oren. Welke afwegingen moet je als man maken om bij de dames in de smaak te vallen en de goede toon raken om er een mee uit te vragen. Hier wat tips die mogelijk kunnen helpen. Noot> deze Leerwikiaan biedt geen garantie voor onderstaande tips...

Stappenplan

Belangrijk van te voren; Waar ken je haar van en wat weet je van haar? Ken je vriendinnen/ vrienden van haar die je eventueel kan vragen om hulp of goede raad.

 1. Probeer dingen over haar te weten te komen; wat ze leuk vindt, waar ze werkt of naar school gaat, heeft ze hyves, wat doet ze in vrije tijd , waar komt ze graag, wie zijn haar vrienden, wat drijft haar in het leven etc(Ps> vermijd stalk gedrag :-))
 2. Probeer uit te vinden wat ze niet leuk vindt; zie bovenstaande. Dit kun je later allemaal gebruiken in gesprekken of aanknopingspunten. Laat niet weten dat je research hebt gedaan, dat komt raar over.
 3. Zorg dat ze jou ook ziet staan. Zorg dat je bij haar in de buurt komt; op werk en school kun je in dezelfde klas of projectgroep komen te zitten. Zorg dat jullie activiteiten op elkaar zijn aangepast.
 4. Als bovenstaande niet het geval is, kun je erachter komen wanneer ze haar boodschappen doet en zorgen dat jij er dan ook heel erg vaak bent (je kan ook proberen te kijken welke boodschappen ze heeft, en de volgende keer daar naar op zoek gaan> "weet jij waar de *** staan"?
 5. Probeer een praatje aan te knopen> door eerder gedane research heb je gesprekstof genoeg.
 6. Zorg dat ze in ieder geval weet hoe je heet en wat je doet. En nog belangrijker; dat ze af en toe ook naar jou toe komt voor een praatje.
 7. Moment supreme> je gaat haar vragen of ze met je uitwil. >zie het stappenplan

Vragen of ze met je uitwil

Voordat je een meisje uitvraagt zijn daarvoor wel een aantal basale voorwaarden. Als je hier een beetje rekening mee houdt, vergroot dat mogelijk je succes! Het zal in ieder geval niet schaden!

 • Zorg dat je er verzorgd uitziet
 • Zorg voor een lekker frisse adem
 • Probeer je te ontspannen(niemand wil met een zenuwpees uit)
 • Zorg dat je een plan hebt en dat je ergens heen gaat waarvan je weet dat ze dat leuk vindt (met jou en je vrienden de hele avond gamen en bier drinken is misschien niet het eerste wat in haar gedachten opkomt; tenzij je weet dat ze daar van houdt!)

De vraag

 • Zorg dat ze alleen is en niet in het midden van een activiteit (ze moet er wel even de tijd voor hebben)
 • Haal goed adem, ontspan en stel je vraag
 • "Heb je zin om ......(datum en tijd) met mij .... (benoemen activiteit); of "zou je het leuk vinden om met mij.... (activiteit)
 • Kom niet meteen met excuses als ze niet kan of niet onverdeeld positief is. Het kan zijn dat ze echt gewoon niet kan...en dat dat niets met jou te maken heeft. Jij bent goed voorbereid en ontspannen> en je hebt niets om je voor te verontschuldigen! Vraag dan of ze en andere keer zin heeft om.... Zo niet, dan niet en dan mag zij bellen!