De beste vakantieparken

Vakantieparken

Wil je lekker weg in eigen land voor een lekkere comfortabele vakantie met het gezin, of bijvoorbeeld een weekend met je vrienden? Boek dan een mooie bungalow in één van de vakantieparken die Nederland rijk is. Het woord bungalow dekt de lading allang niet meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus boomhuis, of een echte design villa van Piet Boon? Hieronder zal een aantal van de mooiste en bekendste vakantieparken in willekeurige volgorde worden omschreven.

Hogenboom vakantieparken

Beach Resort Makkum

Dit prachtige vakantiepark ligt in Friesland in (zoals de naam al doet vermoeden) Makkum. Wie aan Makkum denkt, denkt aan watersport. En dat is precies waar dit vakantiepark op gericht is: watersport. Er is van alles te huur: kano’s, waterfietsen, elektrische vletjes, maar wie liever zijn voeten droog houdt wordt ook bediend, wat er worden gelukkig ook fietsen, bolderkarren en skelters verhuurd. Een aantal bungalows heeft zelfs een eigen visstijger, zodat je vanaf je eigen terras je hengel uit kan gooien. Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie zijn aanwezig.

Landal Greenparks vakantieparken

Landal Esonstad

Esonstad is een vakantiepark dat helemaal in de Oudfriese stijl is gebouwd. Wie niet beter weet, waant zich in een oud vestingstadje. Toch is het hele park volledig nieuw gebouwd. Esonstad ligt aan het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en voor wie met de boot het vakantiepark aan wil doen is er speciaal een eigen jachthaven die in directe verbinding staat met het Lauwersmeer. Omdat dit bijzondere vakantiepark helemaal aan de kust ligt, is het heel goed mogelijk een bezoek aan dit park te combineren met een dagje uitwaaien op het Waddeneiland Schiermonnikoog. Zo kom je in dit vakantiepark helemaal tot jezelf. Ook aan de kinderen is gedacht, want het park beschikt over een overdekt zwembad en een speelhuis.

Center Parcs vakantieparken

Bispinger Heide: boomhuis

Wie écht eens wat anders wil, maar niet helemaal verstoken wil zijn van luxe zal zich helemaal thuis voelen in dit prachtige boomhuis. Center Parcs noemt het niet voor niets boomhuis, want we willen het niet vergelijken met een boomhut. Zo veel luxe heeft dit bijzondere boomhuis op vakantiepark Bispinger Heide. Daarnaast biedt dit vakantiepark wat elk vakantiepark van Center Parcs te bieden heeft: een subtropisch zwemparadijs, indoor speeltuin en volop sporten en activiteiten die worden georganiseerd. Er is zoveel te doen dat je bijna vergeet nog te genieten van het feit dat je huis hoog in de bomen ligt.

Phanos resorts vakantieparken

Hof van Saksen

Wie zijn vakantie op het hoogste niveau wil doorbrengen, moet eens een bezoekje brengen aan het luxe resort Hof van Saksen. Dit vakantiepark van Phanos onderscheidt zich door de prachtige designvilla’s met interieurs van de hand van Piet Boon en de geweldige wellness faciliteiten op het park. Zo wordt het niet alleen voor de kinderen een onvergetelijke vakantie, maar kunnen ook de ouders zich helemaal laten verwennen. Het nieuwste dat het park te bieden heeft, is het Wine and Dine concept waarbij heerlijke wijnen van Villa Loggio worden geschonken.