Drie goede restaurants in en rond Utrecht voor culinair dineren

Restaurants in Utrecht

De afgelopen maanden hebben wij verschillende restaurants in Utrecht bezocht. Ook hebben wij restaurants bezocht die net buiten het centrum van Utrecht liggen. Wij bezochten er niet alleen restaurants, maar ook gezellige eetcafés. Hier onder geven wij onze bevindingen over 3 leukste restaurants in Utrecht. De volgende restaurants vonden wij het leukst:

  • Restaurant de artisjok.
  • Restaurant vroeg.
  • Restaurant de rechtbank.

Historisch centrum Utrecht

Het gezellige centrum van Utrecht wordt gekenmerkt door de grachten, de mooie oude huizen uit de vorige eeuw, en de vele leuke restaurants en cafés die daarin gevestigd zijn. Een van de bekendste straten in het centrum van Utrecht is de Oude gracht. De Oude gracht slingert dwars door het centrum langs een van de grachten.

Restaurant Artisjok

Utrecht heeft echter ook een minder bekende straat, die ook langs een gracht loopt: deze straat heet de nieuwe gracht. Aan de nieuwe gracht bevindt zich een restaurant met de naam artisjok. Het restaurant artisjok ziet er aan de buitenkant al gezellig uit. Door de ramen kan je naar binnen kijken en je kan zien dat het geen grotere restaurant is. Het restaurant biedt op de begane grond plaats aan ongeveer 45 mensen. Als je de trap naar beneden afloopt, kom je langs het toilet. Als je doorloopt naar achteren zie je daar de werf kelderd. Deze ruimte is kleiner dan boven en je kan hier met ongeveer 30 mensen eten.

Restaurant De Rechtbank

Restaurant de rechtbank ligt in het hartje centrum van Utrecht. Het ligt op slechts enkele minuten lopen van de dom. De dom is het hoogtepunt van Utrecht. Bovenop de dom heb je een prachtig uitzicht over de Utrecht. Restaurant de rechtbank is gevestigd in de voormalige rechtbank van Utrecht. De nieuwe rechtbank is gelegen nabij het nieuwe stadskantoor net buiten de singel's tegen het spoor aan. De oude rechtbank is prachtig mooi verbouwd. Er zijn twee manieren om de rechtbank in te lopen. De mooiste entree is via het grote plein op de hoek van de oude rechtbank. Vanaf dit grote plein heb je een prachtig uitzicht op het gebouwen de rechtbank. Beide entrees gaaien meteen links af. Je komt dan in de bistro van de rechtbank. In deze bistro kan je ook lekker eten. Het is meer een eetcafé met zijn eenvoudige karakter. Loopt door deze bistro naar de centrale hal van de rechtbank. Je kan je rechtsaf naar de leer om naar de hotelkamers te gaan. Hier kan je ook rechtsaf de trap af naar de toiletten. Als je de toiletten voorbijloopt kan je rechtsaf in de kelderruimte komen. Dit is een grote feestzaal voor bruiloften en partijen. Aan de linkerkant bevindt zich een bar over de volledige lengte van de kelder een ideale plaats om met veel vrienden een biertje te drinken. Als je vanuit de kelder weer terugloopt naar boven vindt zich aan de rechterkant restaurant de rechtbank. Hier kan je steken dineren met vrienden en familie. Wij kozen de biefstuk en deze biefstuk smaakt erg goed!

Restaurant Vroeg

Wil je lekker uit eten in een van de gezellige restaurant vlakbij Utrecht kijk dan ook eens buiten het centrum van Utrecht. Vlak buiten Utrecht ligt namelijk het restaurant Vroeg. Dit restaurant kan je vinden als je via dit Konings weg naar Bunnik met de auto rijdt. Na ongeveer 7 min autorijden vind je restaurant Vroeg aan de rechterkant van de straat. Dit restaurant is in de zomer van 2010 geopend. Het restaurant bestaat uit twee gebouwen die middels een glazen ruimte met elkaar zijn verbonden.

Ruime parkeergelegenheid

Vanaf de parkeerplaats loopt je naar het restaurant toe de ingang bevindt zich in de glazenruimte tussen 2 gebouwen. Via een glazen deur stapje in de ruime ontvangstruimte. In deze glazen ruimte bevindt zich recht voor je de open keuken. Deze open keuken biedt een goede blik op de koks die er aan het werk zijn om een lekkere maaltijd te bereiden. Aan de rechterkant bevindt zich een klein winkeltje. In dit winkeltje kan je verse streekproducten kopen. Denk bij deze verse streekproducten aan appels, peren, aardappelen en andere fruit soorten. Ook steentje er GM en vers geperst fruit. Een echte aanrader is het vers gebakken brood. Er zijn verschillende soorten vers brood zoals boeren bruin, boerin Weert, rozijnenbrood en muesli brood. Als je terugloopt naar de glazenruimte, zie je het restaurantgedeelte al voor je liggen. In het restaurant bevindt zich een grote bar in het midden. In deze bar worden alle drankjes vers bereikt zoals verse koffie of verse cappuccino. Wij hebben zowel de witte huiswijn als de rode huiswijn geproefd. Wij vonden beide huiswijn en erg lekker. De tafels in het restaurant zijn zeer ruim opgesteld. Aan de linkerzijde vind je tafels met losse stoelen. Aan de rechterzijde vind je tevens tafels met grote banken. Op deze banken kan je lekker hangen.

Schone toiletten

Rechts achter in het restaurant bevindt zich het toilet. Het toilet is zeker de moeite waard. Wij zullen nu niet verklappen wat er zo grappig is aan het beleid, maar let vooral op de spoelbak waar je je handen kan wassen. Vanuit het restaurantgedeelte kan je nog enkele ruimtes bereiken waar je met een groep vrienden of familie een rustig kan eten. Ook zijn deze ruimtes apart te huren voor uw zakelijk diner of vergadering. Een vergadering houwen bij restaurant vroeg lijkt ideaal, je kan namelijk goed overleggen met je collega's en je kan tevens erg lekker eten. Er bevindt zich ook een trap naar boven in het restaurant. Wij zijn echter niet naar boven gelopen. Het is niet duidelijk of dit gedeelte toegankelijk is voor gasten, of dat hier kantoor is gevestigd.