De mooiste evenementen en festivals in het centrum van Amsterdam en de Jordaan

Uitgaan in Amsterdam, uw bezoek de moeite waard! In onze hoofdstad Amsterdam worden veel evenementen gehouden. Dit gebeurt op de vele pleinen die Amsterdam rijk is, maar ook in concert hallen en de Amsterdam ArenA.

Evenementen en festivals Amsterdam

Bij evenementen die in Amsterdam worden gehouden kan worden gedacht aan concerten, optredens van cabaretiers, festivals, feesten en aan een braderie. Om enkele grote evenementen die jaarlijks plaatsvinden in onze hoofdstad op te noemen. Zo wordt Koninginnedag jaarlijks groot gevierd in Amsterdam, maar ook de nationale dodenherdenking vind plaats op de Dam. Andere evenementen als festivals en feesten worden vooral gehouden tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. Vanwege het lekkere weer in deze periode van het jaar worden deze festivals veelal gehouden in de Amsterdamse parken.

Koninginnedag en rommelmarkten in Amsterdam

Naast de grote festivals en concerten kent natuurlijk ook Amsterdam een rommelmarkt en een kermis die vaak wordt gehouden op het stationsplein. Er is in Amsterdam uiteraard ruimte genoeg voor dergelijke evenementen en zodoende zijn de kermissen en rommelmarkten die Amsterdam aandoen, net als andere evenementen, niet kleinschalig.

De mooiste locaties in Amsterdam

Deze evenementen worden gevierd op verschillende locaties die de stad rijk is. Zo heeft Amsterdam meerdere concertzalen en theaters waarvan de Amsterdam ArenA en Carré de bekendste zijn. Grote internationale artiesten treden vaak op in de Amsterdam ArenA, welke van voetbalstadion omgebouwd kan worden tot een immens concertgebouw. In de vele theaters van Amsterdam worden ook vele voorstellingen gehouden, in het meest bekende theater van Amsterdam treden vaak grote Nederlandse artiesten op. Maar naast deze evenementen die binnen plaatsvinden zijn er ook grote evenementen die in de openlucht plaatsvinden. Op de vele pleinen en in de verscheidene parken die Amsterdam rijk is. Tijdens Koninginnedag zijn er op verschillende pleinen in Amsterdam kleine concerten en in de zomer worden er vele festivals georganiseerd in de parken van de stad.

Grachtengordel Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan enkele van de prachtige grachten. De bekendste grachten van Amsterdam zijn:

  • Prinsengracht,
  • Keizersgracht,
  • Herengracht en
  • Singel.

Geheugensteuntje

Er is een geheugensteuntje dat veel wordt gebruikt om de volgorde van de Amsterdamse grachten te kunnen onthouden. Van de buitenste gracht tot aan het centrum van Amsterdam geldt: zijn Piet Koopt Hoge Schoenen. De eerste letters van elk woord geven de namen van de grachten weer.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk een mooie locatie om grote evenementen in Nederland te houden, maar hoe zit het dan met de bereikbaarheid van de stad en parkeergelegenheid? Amsterdam is met de auto goed bereikbaar over de snelwegen maar hier sta je al snel in een file. Verstandiger is het om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te gaan, zo zijn er in Amsterdam zeven verschillende trein stations en rijden er veel bussen door de hele stad. Natuurlijk is lopen door de stad een gezonde optie en zo ziet u ook nog iets van deze mooie oude stad.

Overnachten in hotels

Amsterdam kent verschillende sjieke hotels, zoals het:

  • http://www.amsterdam-amstel.com/amstel-hotel@@Amstel hotel.
  • http://www.amsterdam-park-hotel.nl/park-plaza-hotel@@Park plaza hotel.
  • http://www.hotels-vergelijken.com@@hotel amsterdam

Parkeren Amsterdam

Parkeren met je auto in Amsterdam is echt duur. Aan de grachten zelfs meer dan 50 euro per dag. Als je een plek vindt tenminste. Tip: neem het openbaar vervoer. Wel zo makkelijk en veel goedkoper!