De Nintendo 3DS

Inleiding

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Het jaar 2010 is de doorbraak geweest van de zogenaamde tablet PC's zoals de iPad van Apple en de Samsung Galaxy Tab. Maar 2010 is ook het jaar geweest waarin de driedimensionale (3D) film opnieuw is ontdekt. Diverse bioscoopfilms zijn een enorme hit geworden, mede doordat deze in 3D zijn uitgebracht. Avatar is waarschijnlijk de bekendste. Door fantastische animatie-technieken en verbeterde 3D technologie is het een ware ervaring om de film te beleven. Maar de 3D opmars stopt niet bij de bioscoop films. In maart/ april zal de 3D uitvoering van de handheld spelcomputer van Nintendo in Nederland op de markt komen: de Nintendo 3DS. Wat zijn de nieuwe functies van dit apparaat en wat vinden ervaren gamers er tot nu toe van. Lees het artikel en kom er achter!

De opmars van 3D

Na het enorme succes van de 3D films in de bioscoop is het 3D geweld snel overgeslagen naar de markt voor televisies. En na de televisies komen nu dus ook de spellen. De ontwikkelingen en te verwachten ontwikkelingen zijn hier uitgebreid beschreven. De Nintendo 3DS wordt ook al genoemd in het artikel. En nu zijn we weer een stap verder: Nintendo heeft tijdens een Europees evenement in Amsterdam bekend gemaakt dat de Nintendo 3DS vanaf 25 maart in de winkels zal liggen

De Nintendo 3DS

3ds.png De nieuwe Nintendo 3DS betekent een vernieuwing op het gebied van game ervaring. Het bovenste scherm van de Nintendo 3DS toont 3D-effecten zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. De spelcomputer is voorzien van een schuifknop waarmee de speler zelf het 3D-effect op het meest gewenste niveau kan instellen. De Nintendo 3DS kan ook gewoon gebruikt worden om oude DS-games af te spelen in de gewone 2D-modus.

Naast de 3D functionaliteit is 'StreetPass' eveneens een nieuwe functie van de Nintendo 3DS. Deze functie brengt gebruikers op nieuwe manieren met elkaar in verbinding. Wanneer StreetPass is ingeschakeld kunnen gegevens (zoals high scores) worden uitgewisseld met andere Nintendo 3DS apparaten in de omgeving, bijvoorbeeld als bezitters elkaar op straat passeren.

Ook zal het mogelijk zijn om filmpjes in 3D te gaan bekijken op de 3DS.

Maar wat vonden de eerste gebruikers ervan? In Amsterdam waren de echte game freaks aanwezig om de eerste gebruikerservaring met de Nintendo 3DS op te doen. De volgende opmerkingen konden na een paar uur genoteerd worden, variërend van zeer positief tot gematigd:

  • het 3D effect werkt met name als je er echt recht voor zit. Vanaf de zijkant is het effect veel minder;
  • het aanbod in echt nieuwe spellen is beperkt. Er worden wel veel nieuwe spellen aangekondigd, maar dat zijn voornamelijk de 3D uitvoeringen van bestaande spellen;
  • er is geen aparte bril nodig voor de 3D effecten. Dat is een groot voordeel;
  • de spelervaring heeft er echt weer een nieuwe dimensie bij. Het is erg mooi;
  • het 3D effect is 'geen onderdeel van spel': in zoverre, je kunt er niet interactief iets mee doen, maar het is puur een visuele toevoeging.

Conclusie

De technologische ontwikkelingen zullen alsmaar doorgaan. In 2011 komt de 3D variant van de Nintendo DS op de markt, de 3DS. De eerste ervaringen zijn wisselend, maar zeker ook positief. En de prijs? Die heeft nintendo nog niet bekend gemaakt. Er gaan wel geluiden rond waaruit een prijs van ongeveer 250 euro kan worden opgemaakt.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden