Wie is Johnny Rocketfingers en waar speel ik Johnny Rocketfingers online

Inleiding

Johnny Rocketfingers is bekend van het gelijknamige fantastische gratis online spel op internet. Johnny Rocketfingers is supercool, ook wel ‘sup’ genoemd (‘sup is ook een afkorting van ‘what’s up’). Suppish betekent abnormaal ‘slick’. En dat is Johnny! Hij doet alles op een stoere en zelfverzekerd, maar wel op een erg relaxte manier. Dat levert Johnny natuurlijk respect op van mannen en de liefde van vrouwen. En dat terwijl hij eigenlijk gewoon een hufter is! Inmiddels zijn er twee delen uitgekomen van de game Johnny Rocketfingers (Johnny Rocketfingers 1 en, hoe kan het ook anders, Johnny Rocketfingers 2). Over Johnny Rocketfingers 3 is nog niets bekend. Ryan Khatam is de geestelijk vader van Johnny en maker van beide games. De eenvoudige tekenstijl, droge grappen en coolheid maken van Johnny Rocketfingers een van de beste gratis games op internet!

Johnny Rocketfingers 1

In Johnny Rocketfingers 1 tref je Johnny in de bar. Hij wordt benaderd door een dame die in paniek binnenkomt en Johnny vraagt om haar verloren geraakte kind te zoeken. Uiteraard ga jij als Johnny de vrouw helpen (vooral omdat je er geld voor krijgt..)! Door middel van het doorlopen en doorzoeken van verschillende plekken verzamel je voorwerpen die van pas komen bij het oplossen van een aantal vraagstukken. Je kunt de voorwerpen op mensen of dingen gebruiken waardoor je een reactie teweeg brengt die je zonder die voorwerpen niet voor elkaar krijgt. Ook krijg je steeds de kans verschillende dingen te zeggen tegen de mensen die je tegenkomt in het spel. Door de juiste dingen te zeggen krijg je alles voor elkaar wat je wilt. En door ontzettende droge dingen te zeggen krijg je uiteraard niet het beoogde resultaat, maar geniet je wel van de fantastische humor van Johnny. Uiteindelijk moet je via een aantal omwegen het verloren kind zien te vinden. Het hele spel is omgeven van de coolheid van Johnny, maar zonder je eigen inventiviteit breng je de zoektocht van Johnny niet tot een goed einde! Kom je er niet uit en loop je ergens vast? Dan staat hier een Nederlandse handleiding (ook wel guide of walkthrough) vol tips en tricks om Johnny Rocketfingers 1 uit te spelen.

Johnny Rocketfingers 2

In Johnny Rocketfingers 2 zie je hoe Johnny in de intro een foute drugdealer berooft. Die dealer zint op wraak en Johnny moet zien te overleven tussen de gangsters die achter hem aan komen. Uiteindelijk moet je Johnny op de bekende manier zoals in Johnny Rocketfingers 1 bij de foute dealer zien te krijgen om hem dan maar uit de weg te ruimen. Johnny Rocketfingers 2 is uitgebreider dan het eerste deel en vergt wat meer denkvermogen. Een leuke toevoeging is dat je in Johnny Rocketfingers 2 de voorwerpen die je verzameld ook kunt combineren om je doelen te bereiken. In het tweede deel is Johnny nog cooler en gewiekster dan in het eerste deel, wat weer voor veel geniaal vermaak zorgt! Kom je er niet uit en loop je ergens vast? Dan staat hier een Nederlandse handleiding (ook wel guide of walkthrough) vol tips en tricks om Johnny Rocketfingers 2 uit te spelen.

Waar speel ik Johnny Rocketfingers

Johnny Rocketfingers kun je op veel verschillende sites met gratis spellen spelen. Google even op de naam (let op de goede spelling! Dus niet Rocket fingers, of jonny!) of sneller, klik op een van de ads!

Johnny Rocketfingers links

Johnny Rocketfingers 1 handleiding (walkthrough)

Johnny Rocketfingers 2 handleiding (walkthrough)