Qpang

Inleiding

Qpang is een vrolijke online shooter. Je speelt in speelgoed werelden met vrolijk gekleurde wapens en je moet je tegenstanders te pakken krijgen. Er komen absoluut geen heftige beelden in voor. Het is ook niet erg agressief; zo ben je bijvoorbeeld een speelgoedkat die anderen uitschakelt met een waterpistool. In in totaal acht verschillende werelden gaan de knuffels en ruimtewezens de strijd met elkaar aan. Daarbij zijn ook nog meerdere spelmogelijkheden.

Wat is het doel van alles?

Ten eerste in een belangrijk doel van het spel dat je het leuk vindt! Maar dat is natuurlijk niet het enige! Wanneer je een spel speelt, is het natuurlijk de bedoeling om te winnen. Daar zijn verschillende manieren voor aangezien er verschillende spellen zijn. Wanneer je bij een bepaald spel dood gaat met je karakter kom je binnen tien seconde weer tot leven in je thuisbasis. Maar wanneer je wint met je team (ja je hebt ook een team) zie je een overzicht van de score van iedereen. Uit jouw score en level wordt weer gekeken hoeveel experience points je ontvangt en je krijgt een paar 'Don'. Don is het betaalmiddel in het spel (meer hierover vind je verder in dit artikel).

Verschillende karakters

In Qpang zijn er ook nog verschillende karakters zoals je al kon lezen hierboven. Hier ga ik wat vertellen over deze karakters en hun voor en nadelen.

Kuma

Kuma is een beer. Deze kan je herkennen een zijn grote lichaam en omdat hij dus een beer is.

 • 200 health punten
 • 7 kracht punten
 • 2 snelheid punten

Op zich, zoals je kan zien, is Kuma aardig sterk en heeft hij veel health punten, maar doordat hij zo sloom is, wordt hij niet veel gebruikt in Qpang.

MiuMiu MiuMiu is een kat; je kan hem herkennen omdat hij aardig klein en paars is en omdat hij dus een kat is.

 • 90 health punten
 • 2 kracht punten
 • 7 snelheid punten
 • Dubbele sprong

MiuMiu is het meest bespeelde karakter in Qpang aangezien zij klein en snel is. Zij kan ook een dubbele sprong. Hierdoor kan ze op veel plekken komen waar andere karakters niet kunnen komen. Helaas heeft ze maar 2 kracht punten dus kan ze niet alle wapens dragen en aangezien ze 90 health punten heeft is ze ook snel dood...

Hana

Hana is een mens. Je kan haar herkennen aan dat ze een meisje is, haar postuur is voor de rest normaal.

 • 100 health punten
 • 3 kracht punten
 • 5 snelheid punten

Hana wordt in Qpang regelmatig gebruikt. Ze is niet heel snel maar zeker niet sloom. Ze kan aardig veel wapens dragen en heeft een mooi Health points aantal.

Ken

Ken is ook een mens. Je kan hem herkennen aan het feit dat hij een jongen is. Ken heeft ook gewoon een normaal postuur.

 • 100 health punten
 • 4 kracht punten
 • 5 snelheid punten

Ken wordt minder vaak gebruikt als Hana in Qpang ondanks dat hij 1 kracht punt meer heeft. Dat Hana meer wordt gebruikt, kan komen doordat er wordt beweerd dat ze toch nog een stukje sneller is en omdat de mensen in Qpang gewoon graag een meisje spelen...

Dr. Uru

Dr. Uru is een buitenaards wezen, je kan hem grotendeels herkennen aan zijn enorme vierhoekige hoofd!

 • 150 health punten
 • 5 kracht punten
 • 4 snelheid punten
 • Doodliggen

Dr. Uru is ook wel een populair karakter in Qpang; hij is redelijk snel, heeft veel kracht en aardig wat health punten. De reden dat hij wordt gebruikt, is grotendeels omdat hij nep dood kan liggen. Dit is soms erg lachwekkend als de tegenstanders langs je rennen en je kan zomaar weer opstaan en schieten!

Sai

Sai is ook een buitenaards wezen, je kan hem herkennen omdat hij een rond hoofd heeft.

 • 130 health punten
 • 4 kracht punten
 • 4 snelheid punten
 • Doodliggen

Sai wordt niet veel gebruikt in Qpang. Dit komt grotendeels doordat hij niet beter is dan Dr. Uru terwijl hij wel minder Health punten heeft etc.

Verschillende spellen in Qpang

In Qpang heb je ook nog verschillende soorten spellen. Nog steeds worden er nieuwe bij verzonnen. In totaal kunnen er 16 deelnemers meedoen.

Team death match Bij een Team death match ben je met een team (het aantal teamleden kan verschillen). Het doel is om de mensen van het andere team uit te schakelen door middel van schieten, bommetjes leggen of met een knuppel te slaan. Het team dat aan het einde het meeste karakters van het andere team heeft gedood wint.

Death match De Death match mode werkt ongeveer hetzelfde als de team death match. Maar bij een Death match heb je geen team dus is het de bedoeling om iedereen die je tegenkomt uit te schakelen. Degene die de meeste mensen heeft uitgeschakeld, is de winnaar van dat potje en krijgt extra Don en experience points.

Bescherm essence Bij het spel `bescherm essence´ is het de bedoeling om aan het begin van het spel zo snel mogelijk de essence te pakken die in het midden tussen de twee basisen in ligt. Wanneer iemand van jouw team hem pakt of jij, krijg je automatisch punten, maar wanneer iemand van het andere team de essence pakt, krijgen zij punten. Wanneer dit gebeurt, is het de bedoeling zo snel mogelijk de essence terug te pakken. Het team met de meeste punten wint het spel (Het aantal kills dat je hebt gemaakt worden niet gerekend als punten!)

Prooi mode Bij ´Prooi mode´ heb je geen teamleden. In het begin van het spel wordt van alle spelers een prooi uitgekozen. Deze speler verandert dan in het Beeman en heeft heel veel levens. Het doel voor de andere spelers is om zoveel mogelijk schade bij degene die beeman is aan te richten, degene die beeman is, moet dit voorkomen en ze dus doodschieten... De vijf spelers die op het laatste het meeste schade hebben aangericht winnen; als je eerste van deze vijf bent krijg je nog een extra bonus.

Vip mode Bij Vip mode heb je weer een eigen team en een van jouw teamleden of jijzelf wordt dan een vip. Dit gebeurt ook bij het andere team. Het doel is dan ook om de Vip van de tegenstander dood te maken... je moet jouw Vip dus goed beschermen! Wanneer de vip doodgaat, wordt een andere speler gekozen. Dit kan ook gebeuren zonder dat de vip doodgaat! Het team met de meeste Vip kills is de winnaar. (Je kan niet-Vips ook dood maken, maar daar krijgt je team geen punten voor!)

Verschillende Speellocaties

In Qpang zijn er ook nog veel verschillende speellocaties hieronder zie je een overzicht met deze locaties.

Magische tuinen Deze map is gebaseerd op Alice in Wonderland! Maar pas op want je tegenstanders komen van alle kanten!

Diorama Dit is een stad gemaakt van lego, je kan goed sniperen dus pas op!

Luchtkasteel Dit is een kasteel hoog in de lucht waar papieren vogels over je heen vliegen. Je kan hier reusachtige sprongen maken en door flink wat geheime gangen sluipen.

Ossyria Dit is een Egyptische graftombe met schuivende muren en onverwachte steekvlammen. Het is in totaal twee verdiepingen hoog!

Poppenhuis Dit is een poppenhuis met een ondergrondse tunnel dus sluip erdoor en overwin!

Bunker Dit is een erg ruige maar mooie plaats. Je hebt er loopgraven, kleine ondergrondse tunnels en zelfs schietplatformen waarmee je op de andere kan schieten. Je kan je ook verschuilen in de huizen die om deze map heen staan!

Stad Een mooie stad, bekijk de map goed door op te torens en huizen te klimmen of ontdek het riolenstelsel!

Tempel van angst Een oude griezelige duistere tempel.. Pas op dat je niet in de lava valt!

Hangbrug Een mooi tropisch platform met lange houten bruggen maar het is moeilijk om te schuilen dus blijf in beweging!

Betalingssysteem

Het betalingssysteem werkt als volgt. Je weet hoe je Don moet krijgen als je het vergeten bent voor de herhaling `Don krijg je doormiddel van het spelen van een Qpang game´. Wanneer je flink wat Don hebt, wil je er natuurlijk ook iets mee doen! Nou je hebt genoeg keuze. In de shop van Qpang kan je kiezen uit van alles. Van kleren tot wapens en van brillen tot vliegenmeppers! Al deze dingen hebben dus hun eigen prijs het is gewoon een kwestie van wanneer je iets wilt kopen en je hebt genoeg Don te besteden, te klikken en klaar is kees!

Skillkaarten

Je hebt ook skillkaarten in Qpang. Dit is wat Qpang echt uniek maakt. Skillkaarten kan je kopen in de shop voor Don en inzetten tijdens een spel. Je kan ook skillkaarten krijgen tijdens het spel zelf, maar deze kan je echter maar één keer gebruiken en niet bewaren in je magazijn. De skillkaarten die je in de shop koopt, kan je daarentegen bijvoorbeeld wel drie keer tijdens een potje inzetten of je kan hem één keer inzetten en dan nog twee keer in het volgende potje.

Wanneer kan ik een skillkaart inzetten?

Je kan een skillkaart inzetten als je genoeg skillpunten hebt. Deze skillpunten kan je krijgen door andere mensen tijdens het spel aan te vallen. Je krijgt ook skillpunten wanneer jij wordt aangevallen. Dus als je een beetje gaat zitten schuilen, zul je geen skillpunten krijgen en dus geen skillkaart kunnen gebruiken. Bij de skillkaart staat vaak vermeld hoeveel skillpunten je moet hebben, je kan de skillkaart actieveren door op de rechtermuisknop te klikken.

Wapens

In Qpang zijn er ook nog talloze verschillende wapens! Je hebt knuppels, bommetjes, mijntjes, kanonnen, geweren! Maar er zijn ook nog meerdere dingen aan deze wapens gebonden, je karakter moet het bijvoorbeeld kunnen dragen, je moet een hoog genoeg level hebben voor bepaalde wapens. In een game kan je in totaal vier wapens dragen.

Link naar gamesite:

Realfogs