Tips en advies beste Profcoach opstelling

Tips en advies Profcoach opstelling

Dit artikel beschrijft de beste tips en tactieken die je helpen Profcoach te winnen. Het begint met advies voor je opstelling, geeft aandachtspunten gedurende het voetbal seizoen en daarnaast zijn er nog algemene profcoach tips en zaken die niet voor de hand liggen. Succes!

Wat is Profcoach

Profcoach is een gratis online voetbalspel van Eredivisie Live. Door middel van het opstellen van voetballers kun je met Profcoach elke competitie ronde van de eredivisie punten verdienen. De speler die het meeste punten heeft aan het eind van het voetbal seizoen wint Profcoach.

Welke prijzen kun je winnen met Profcoach

Ieder jaar heeft Profcoach een aantal prijzen. Dit jaar wint de profcoach winnaar een Samsung LED televisie. De nummer twee van profcoach wint een seizoenskaart van een voetbal club naar keuze. De profcoach periode kampioenen winnen een iPod touch. Maar het belangrijkste is natuurlijk je vrienden verslaan met profcoach!

Tips en tactiek voor je profcoach opstelling

In profcoach moet je aan het begin van het seizoen van elke eredivisie club één speler kiezen voor je opstelling. Dat betekent dus elf basisspelers en 7 wisselspelers:

  • 2 profcoach keepers
  • 6 profcoach verdedigers
  • 5 profcoach middenvelders
  • 5 profcoach aanvallers

In profcoach krijgen spelers punten voor speelminuten. Zorg dus dat je eredivisie spelers uitzoekt die verzekerd zijn van een basisplaats. Aanvoerders spelen natuurlijk altijd en zijn een puntenmachine in Profcoach. Middenvelders die scoren krijgen in Profcoach meer punten dan aanvallers en verdedigers die scoren krijgen nog meer. Scorende verdedigers zijn de cashcows in Profcoach! Denk aan lange verdedigers die bij corners mee naar voren komen. Of backs die vaak mee opkomen. Hetzelfde geldt namelijk voor voorzetten: in Profcoach krijgen verdedigers meer punten voor voorzetten dan middenvelders en aanvallers. Ook spelers die vrije trappen of corners nemen zijn in profcoach goed voor veel doelpunten en voorzetten. Zowel doelpunten als voorzetten leveren veel punten op! Zoek deze informatie op op de site van de clubs, voetbal international of kijk aandachtig naar Studio Sport. De beste Profcoach strategie is één keeper van een sterke club uitzoeken en een één van een matige club. In profcoach stel je toch negen van de tien keer je beste keeper op. De verdedigers van je profcoach team kun je het beste uitzoeken van sterke clubs (bijvoorbeeld Ajax, Twente, PSV, AZ). Deze houden vaak de nul en willen ook nog wel eens scoren. Zoek er in ieder geval vier uit. De middenvelders en aanvallers voor je profcoach opstelling kun je kiezen uit de middelmatige en slechte clubs. Kijk naar statistieken uit het verleden welke spelers sterk zijn.

Tips en tactiek tijdens het Profcoach seizoen

  • Gedurende het profcoach seizoen moet je voor elke eredivisie competitieronde een team van elf spelers opstellen. Uiteraard is het de tactiek om de spelers op te stellen die die competitieronde goed gaan doen (geen tegendoelpunten voor verdedigers en doelpunten voor middenvelders en aanvallers).
  • Houd blessures in de gaten. Je profcoach spelers die geblesseerd zijn stel je niet op. Ook spelers die blessure gevoelig zijn kun je beter niet in je profcoach team opnemen.
  • Houd de schorsingen in de eredivisie bij gedurende het profcoach seizoen. Geschorste spelers moet je uiteraard niet opstellen. Ook voetballers die bekend staan om hun agressieve spel kun je beter achterwege laten in je profcoach team.

Algemene tips Profcoach

  • Durf verrassingen op te nemen in je Profcoach team. Wanneer je de standaard topspelers opneemt kun je ervan uit gaan dat andere Profcoach’ers dat ook doen. Zo onderscheidt je je niet en ga je Profcoach niet winnen.
  • De eerste vier wedstrijden tellen je scores niet in profcoach. Probeer dus een en ander uit en controleer op de profcoach statistieken pagina op de profcoach website welke spelers het goed doen.