Waar kun je gratis online Risk spelen

Gratis online risk

We kennen het bordspel Risk allemaal. Het is echter lastig om online leuke gratis varianten te vinden. Vaak vind je lelijke Risk varianten met slechte AI’s en zonder origineel bord. Dit artikel legt uit waar je gratis online het originele Risk kunt spelen.

Waar kun je gratis online het originele Risk spelen?

  • Op de website landgrab.com kun je de beste Risk variant spelen. Je kunt gratis een account aanmaken en dan online spelen. Deze Risk ziet er erg gelikt uit. Je kunt ervoor kiezen je gratis account te upgraden naar een betaalde account. Met een gratis Risk account kun je vier spellen tegelijk spelen, met een betaalde versie (2,50 dollar per maand) kun je ongelimiteerd spelen. Deze versie is in het Engels. Dit is de beste gratis Risk game op internet!
  • Ook op de site van conquerclub kun je je gratis registreren en online Risken. Op deze site zijn er tal van verschillende spelborden te vinden. Nadeel is dat het spelen her langer duurt: Elke speler krijgt 24 uur de tijd om zijn zetten te doen. Dat betekent dat een spel soms wel dagen kan duren.
  • Op de website van Dominate game kun je je gratis registreren en tegen andere spelers spelen. Grafisch laat deze Risk variant wat te wensen over. Het leuke is wel dat je speelt tegen echte spelers en het originele Risk bord wordt gebruikt. Je kunt deze Risk spelen in de browser of downloaden.
  • Op facebook is tegenwoordig ook een gratis Risk variant te vinden. Zoek naar het spel Attack! Je kunt hier tegen vrienden en onbekenden spelen. Attack! Gebruikt het originele Risk bord. Een leuke game om tegen bekenden te spelen!

Welke andere gratis online Risk varianten zijn er?

Geen zin om je te registreren om online Risk te spelen? Er zijn nog tal van andere gratis Risk varianten op het internet te vinden. Vaak speel je dan wel alleen tegen de computer en de AI laat te wensen over. Ook speel je meestal niet op het originele Risk bord. Op de meeste gratis spelletjes en game sites vind je deze Risk varianten:

  • Pogo. Een goede variant van Risk vind je op http://board-games.pogo.com/games/risk. Dit is gebaseerd op de klassieke variant van Risk. Grafisch ziet het er mooi uit. Doel is het hele Risk bord te veroveren. Het vervelende is wel dat er regelmatig reclame door het spel heen komt. De reclame stopt Risk en blijft een halve minuut in beeld staan. Daarna kun je pas weer verder.
  • Dice Wars. De soldaatjes zijn vervangen door dobbelstenen. Je kunt hier niet op de gebruikelijke Risk wereldkaart spelen. Ook kun je deze Risk alleen tegen de computer spelen. Grafisch laat het behoorlijk te wensen over dus dit is geen aanrader.
  • Dobbel Risk 2. In deze variant moet je landen een kleur geven. Diegene die de grootste oppervlakte bezet aan het eind van het spel wint. Je mag je landen niet aan landen leggen die je al hebt ingenomen. Je speelt tegen de computer. Je moet er voor zorgen dat het laatste land dat je zet niet aan elkaar grenst. Deze Risk variant is ook geen aanrader.
  • Risk World Wars. Deze variant ziet er grafisch ok uit. De legers zijn grappig weergegeven met soldaatjes, tanks en vliegtuigen. Ook hier kun je alleen tegen de computer spelen en zie je niet de originele Risk kaart. Je krijgt geen opdracht maar moet het hele bord veroveren.