Gratis online Monopoly spelen

Gratis online Monopoly spelen

Monopoly is het bekendste gezelschapsspel. Wie heeft het vroeger niet gespeeld? En tegenwoordig is Monopoly niet meer alleen als bordspel te spelen, maar kun je het spelen op je PC, xbox, PS3, WII en zelfs je iphone! De kans is groot dat je zin hebt weer eens te spelen. Op internet is het echter lastig een leuke en originele Monopoly te vinden. Dit artikel legt uit waar je gratis online Monopoly kunt spelen.

Waar kun je gratis online Monopoly spelen?

  • Op de site van Pogo kun je gratis de Monopoly wereldeditie spelen. Dit is ook de enige site die vermeldt staat op de originele Monopoly site van Hasbro. Dit is een erg leuke Monopoly. Het heeft een origineel bord en ziet er grafisch erg mooi uit. Het gebruikt de originele Monopoly spelregels. Het enige dat jammer is is dat er regelmatig reclame door het spel heen komt. Wanneer je je registreert heb je geen last van de reclame. Ook kun je dan tegen andere online spelers spelen in plaats van alleen tegen de computer.
  • Op de website van Zylom kun je gratis de originele Monopoly downloaden. Je kunt het spel eenmalig spelen en daarna zul je het moeten aanschaffen. De digitale Monopoly kopen kan voor 29,95 euro. Wel aan de dure kant dus maar erg de moeite waard. Met deze versie kun je vooral goed tegen de computer spelen of tegen vrienden (maximaal vier) die bij je thuis zijn.
  • Op de site van Spel kun je de originele Monopoly spelen. Om deze Monoply te kunnen spelen moet je Adobe Shockwave geïnstalleerd hebben. Heb je dit niet? Dan krijg je de mogelijkheid vanzelf aangeboden. Dit is gewoon gratis legale software dus dit kun je zonder problemen downloaden. Deze Monopoly gebruikt de originele regels.

Welke andere Monopoly varianten zijn er online te vinden?

  • Op Facebook is een simpele Monopoly variant te vinden. Deze variant heet Dice Mogul. Grafisch ziet het er niet echt prachtig uit maar het is wel een vermakelijk spelletje. Het spelbord is rond maar bevat dezelfde elementen als het originele Monopoly bord. In plaats van huizen en hotels kun je andere gebouwen bouwen. Je kunt het spel vinden onder de toepassingen van Facebook. Of door te zoeken op Monopoly in het zoekvenster.
  • Monopoly City is gratis te spelen op de site van pogo. Dit is veel uitgebreider dan de reguliere Monoply. Je kunt allerlei verschillende gebouwen bouwen zoals wolkenkrabbers, scholen en industrie. Het ziet er erg mooi uit. Om het spel te spelen moet je Monopoly city gratis downloaden en installeren.
  • Op de site van worldwinner kun je gratis Monopoly Downtown spelen. Je moet je eerst gratis registreren. Monopoly Downtown heeft wat weg van SimCity. Je moet verschillende gebouwen bouwen en je tegenspelers voorblijven. Je tegenspelers worden automatisch gekozen op dezelfde spelervaring en sterkte. Dat is dus altijd een eerlijke strijd! Deze Monopoly variant moet je wel in Internet Explorer spelen, andere browsers werken zoals Firefox werken niet. Tevens moet je Adobe Flashplayer geïnstalleerd hebben. Mocht je dit nog niet hebben gedaan, dan kun je dit gerust downloaden en installeren. Dit is gewoon gratis legale software.