Alles wat je wilt weten over Shadow Cities

Wat is Shadow Cities

Shadow Cities is een nieuw online location based MMORPG (massively multiplayer online role playing game) spel. Je hele omgeving is onderdeel van het spel. Door het gebruik van je telefoon verandert je omgeving of stad in een spelomgeving. Je neemt de rol aan van een tovenaar en kunt magie en toverkracht gebruiken om je stad te veroveren van andere Shadow Cities spelers.

Waar speel je Shadow Cities

Op dit moment is Shadow Cities alleen verkrijgbaar voor de iPhone. Het spel is nog in een beta fase en daarom ook nog alleen te verkrijgen in Finland. Dit probleem kun je omzeilen met een Finse iTunes account. Een wereldwijde release zit er aan te komen. Op de site van Shadow Cities kun je je emailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden.

Het doel van Shadow Cities

Het doel van Shadow Cities is om de sterkste tovenaar te worden van je buurt. Om dit te bereiken kun je gebieden veroveren en jagen op geesten (en ze vermoorden).

Hoe werkt Shadow Cities

In Shadow Cities sluit je je aan bij een van de twee teams: de Architects of de Animators. Deze twee teams spelen tegen elkaar en er zijn verschillende campaigns en missies die uitgevoerd moeten worden. Er zijn dagelijkse en wekelijkse opdrachten die bepalen hoe je je kunt bewegen in de Shadow Cities wereld. Je kunt fysiek bewegen en je karakter beweegt dan mee op de kaart op je telefoon. Je kunt ook warpen naar andere gebieden als je teamgenoten daar zogeheten ‘beacons’ neer hebben gezet. Je verzamelt energie door opdrachten te voltooien. Het team dat die week de meeste energie heeft verzameld wint. Alle teamleden krijgen daar een unieke medaille voor. Ook de spelers die de meeste energie verzamelen krijgen speciale beloningen. Aan het eind van het jaar wordt er gekeken welk team de meeste medailles heeft en dus de wereld domineert!

Belangrijke begrippen in Shadow Cities

Je hebt mana nodig om dingen te doen in Shadow Cities. Mana is verhandelbaar maar laadt ook weer automatisch op. Je kunt ook mana verdienen bij opdrachten of het kopen in de AppStore. Naarmate het spel vordert verdien je Experience. Hoe meer experience je hebt, hoe meer mogelijkheden. Je kunt verschillende gebouwen bouwen en daar heb je power voor nodig. Er zijn gebouwen die bijvoorbeeld power opleveren.

Wat heb je nodig om Shadow Cities te kunnen spelen?

Om Shadow Cities te kunnen spelen heb je een iPhone, iPad of iPod touch nodig. Het apparaat heeft minimaal iOS3 nodig. Daarnaast neemt Shadow Cities 11,1 MB aan ruimte in beslag. Op dit moment, zolang Shadow Cities nog in beta is,heb je een Finse iTunes account nodig.

Is Shadow Cities voor iedereen geschikt?

Shadow Cities is geschikt voor iedereen boven negen jaar. Er kunnen spannende thema’s inzitten en af en toe wat fantasy of cartoonachtig geweld. Het spel is vooral geschikt voor de doorgewinterde iPhone of smartphone gebruiker en voor mensen die competitief zijn ingesteld. Shadow Cities kost veel tijd dus daar moet je rekening mee houden.