Waar kun je gratis online schaken

Gratis online schaken

Schaken is al duizenden jaren oud. Het is een strategisch bordspel voor twee spelers. Maar wat als je even geen tegenstander voorhanden hebt? Gelukkig is schaken ondanks de klassieke uitstraling met haar tijd meegegaan en kun je het overal op het internet spelen. Dit artikel beschrijft de beste sites waar je gratis online kunt schaken tegen echte spelers en tegen de computer.

Helena schaken

Een van de populairste sites om gratis online te schaken is de website van Helena schaken. Het is een overzichtelijke en mooie site. Je hoeft niks te downloaden om te kunnen schaken. Je moet je eerst bij Helena Schaken registreren en kunt dan tegen Nederlandse maar ook tegen buitenlandse spelers schaken. Ook kun je online tegen de computer schaken. Er is een uitgebreid rating systeem waarin bijgehouden wordt hoe goed je online schaakt. Er is bijvoorbeeld een topklasse schaken, een promotieklasse schaken en je kunt ook team schaken. Daarnaast zijn er online schaaktoernooien, schaakpuzzels etcetera. Je kunt wel 255 wedstrijden tegelijk online schaken! Helena schaken is een absolute aanrader dus.

Hoe kan het dan dat je gratis kan schaken? Er staat op de website van helena schaken wel hier en daar reclame. Dit is echter niet heel erg aanwezig en dus niet storend. Ook kun je voor een Helena schaken VIP account betalen. Voor 10 euro per jaar ben je VIP bij Helena Schaken. Je kunt ook proberen om andere schakers VIP te maken met een link en dan ontvang je per aangebrachte schaker drie maanden een VIP status bij Helena Schaken.

Schaken op Brainking

Op de site van Brainking kun je legio gratis klassieke spellen spelen. Naast onlineschaken kun je hier dammen, pokeren en backgammon etc. spelen. Ook hier moet je even registreren voor een gratis lidmaatschap. Je hoeft geen extra software te downloaden om online te kunnen schaken. Een erg mooie site en ze hebben een schat aan schaak informatie. Er schaken spelers van over de hele wereld. Je kunt ze uitdagen, schaken in toernooien of met een schaak genootschap.

Het mooie van deze schaaksite is dat er geen reclame op staat. Ze verdienen hun geld met de betalende leden.

Online-Schaken

De site van online-schaken lijkt qua mogelijkheden erg op die van Helena Schaken. Het ziet er echter esthetisch een stuk minder mooi uit. Opvallend is wel dat er veel minder reclame op de site staat.

Schaken op Spelletjes.nl

Op de spelletjes.nl site staan veel verschillende schaak spellen online. Zo heb je naast het klassieke schaken spellen als crazy chess, chinese chess, flash chess, chesster en 3D chess. Dat zijn leuke online variaties die voor de afwisseling best leuk zijn. Je hoeft je op de site niet te registreren, dus dat is een voordeel.

Voordat de schaakspellen beginnen krijg te tijdens het laden advertenties te zien. Het laden duurt soms erg lang dus dat is een nadeel. Daarnaast is dit geen multiplayer schaken. Je kunt alleen online tegen de computer schaken. Het niveau van de schaak computer laat echter vaak te wensen over dus het is leuker om tegen een echte schaak tegenstander te spelen.

Schaken voor geld

Alle voorgaande sites zijn geen goksites. Je kunt er gezellig schaken. Wil je schaken voor geld? Dat kan ook. Dit kan bijvoorbeeld op de site van playe4. Je schaakt dan online tegen een andere schaker en spreekt van tevoren een inzet af (tussen de 5 en 100 dollar). De winnaar wint het geld.